IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Ефективний процес скоротив час зміни політики ціноутворення з тижнів до кількох днів на ХК «Київміськбуд»

Девелопмент, інжиніринг і будівництво
Ефективний процес скоротив час зміни політики ціноутворення з тижнів до кількох днів на ХК «Київміськбуд»
масштаб30 тис. співробітниківkpiпідвищити оперативність і ефективність процесів ціноутворення
ПродуктФінансиТривалість проекту1 рік
Рік кейсу2014КраїнаУкраїна
ГалузьДевелопмент, інжиніринг і будівництвоЗамовникХК «Київміськбуд»

Цілі проекту

Холдингова компанія «Київміськбуд» є одним з лідерів будівельної галузі України. У структуру холдингу входить понад 100 підприємств різного профілю, в яких працює понад 30 тис. Кваліфікованих співробітників — від фахівців будівельних спеціальностей до менеджерів.

Важливою конкурентною перевагою компанії є її постійний розвиток і вдосконалення процесів діяльності. Стратегією розвитку підприємства на 2013-2014 роки було передбачено вдосконалення процесів реалізації нерухомості, як одного з ключових бізнес-процесів, який виступає основним джерелом прибутку компанії.

Метою впровадження проекту «Управління реалізацією нерухомості» було забезпечення керівництва холдингу актуальною оперативною інформацією по об'єктах нерухомості в необхідних розрізах.

В IT-Enterprise був налагоджений оперативний облік і контроль актуальної інформації по об'єктах будівництва і інвесторам, забезпечена можливість швидкого доступу до повної історії роботи по кожному об'єкту нерухомості та отримання управлінської звітності по реалізації нерухомості.

Перед командою проекту була поставлено такі завдання:

  • підвищити оперативність зміни політики ціноутворення стосовно об'єктів нерухомості;
  • забезпечити доступ до аналітичних інструментів з історії роботи з об'єктом і з історії оплат, що дозволить більш ефективно працювати з боржниками.

Опис проекту

Для підвищення ефективності процесу продажів керівництво компанії виділило найбільш значущі проблеми:

  • Процес реалізації нерухомості — рутинний, віднімає велику кількість часу менеджерів з продажу.
  • Відставання в часі переоцінки об'єктів нерухомості: керівники вважають за краще працювати з папером, потім їх рішення необхідно занести в інформаційну систему. В результаті націнка «на папері» не встигає за реальною націнкою - проявляється відсутність оперативності в процесі ціноутворення.
  • Відсутність оперативної інформації про оплати за договорами, як наслідок — складність своєчасного прийняття управлінських рішень по оцінці стану договорів і впливу на боржників.
  • Історія по роботі з об'єктами нерухомості зберігалася в локальних файлах електронних таблиць: дуже складно було відстежувати історію об'єкта нерухомості (хто купував, переуступав, міняв, заборгував тощо). Щоб отримати зведення за хронологією подій, доводилося витратити не одну годину робочого часу.

 Керівництво підприємства прийняло рішення — збудувати процес управління реалізацією нерухомості в складі комплексної ERP-системи IT-Enterprise.

Ключові фактори проекту

У 8 разів скоротився час на застосування/зміну політики ціноутворення на об'єкти нерухомості відповідно до рішень правління.
У 7 разів скоротився час оформлення договорів (шлях від створення заявки на реалізацію нерухомості до друку та підписання договору).

Результати роботи

Впровадження проекту «Управління реалізацією нерухомості» дало можливість:

  • об'єднати всі процеси реалізації нерухомості в єдину систему з процесами бухгалтерського і контрактно-договірного обліку;
  • вибудувати єдиний ефективний процес зміни проведення політики ціноутворення з оперативним відпрацюванням протоколів цінової комісії;
  • контролювати ціноутворення, аналізувати історію зміни ціни об'єкта;
  • вибудувати наскрізний ланцюжок від прийняття від клієнта заявки на придбання нерухомості до укладення договору з інвестором, відстеження виплат і видачі правовстановлюючих документів;
  • аналізувати історію роботи по кожному об'єкту нерухомості з моменту його вводу в систему.

Результатом стало:

  • посилення контролю за процесами реалізації нерухомості та підвищення ефективності продажів об'єктів нерухомості;
  • скорочення часу обробки протоколів зміни політики ціноутворення з декількох днів до 3-4 годин;
  • середній час оформлення договорів скоротився в 7 разів.

Система IT-Enterprise дозволила оперативно проводити аналітику за необхідними параметрами об'єкту: в лічені секунди можна дізнатися, на які квартири великий попит, скільки квартир та якої саме площі продано тощо. Крім того, система дозволяє оперативно відслідковувати, на якому етапі продажу знаходиться кожен об'єкт нерухомості. Таким чином, володіючи достовірною інформацією з продажу і станом об'єктів будівництва, керівництво має можливість більш точно прогнозувати продажу і приймати відповідні управлінські рішення.

В рамках вдосконалення бізнес-процесів холдингу особливу увагу було приділено фінансовому контролю. Впровадження системи сприяло оптимізації та посиленню контролю за фінансовими надходженнями, зокрема автоматичного сповіщення керівництва компанії про поточну заборгованість, контролю процесу роботи з боржниками.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму