IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Оптимальний підбір персоналу за допомогою інструмента RECRUITMENT на «ІНТЕРПАЙП»

Металургія та гірничорудова промисловість
Оптимальний підбір персоналу за допомогою інструмента RECRUITMENT на «ІНТЕРПАЙП»
масштаб11 тыс.+ співробітниківkpiскоротити час підбору кандидата
ПродуктПерсонал Тривалість проекту1 рік
Рік кейсу2014КраїнаУкраїна
ГалузьМеталургія та гірничорудова промисловістьЗамовник«Інтерпайп»

Цілі проекту

«ІНТЕРПАЙП» - міжнародна вертикально інтегірованная компанія, виробник безшовних і зварних труб, а також залізничних коліс. Компанія входить в десятку найбільших в світі виробників безшовних труб, а також є третім у світі виробником суцільнокатаних залізничних коліс. Продукція компанії постачається в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках.

До структури холдингу входить керуюча компанія, 5 ключових заводів і торгові офіси, по всьому світу.

Від рекрутерів завжди вимагають максимально швидкого закриття вакансій, і при цьому хочуть, щоб відібраний кандидат відповідав великому переліку вимог замовника.

Діюча на той момент інфраструктура найму не дозволяла здійснювати пошук і багаторівневий відбір кандидатів в короткі терміни: відсутній наскрізний бізнес-процес підбору персоналу, прозорий для всіх його учасників.

У такій ситуації керівництво напрямки найму прийняло рішення про впровадження спеціалізованого рішення для управління завданнями рекрутингу IT-Enterprise.Recruitment, яке входить до складу комплексної ERP-системи IT-Enterprise.

Опис проекту

Сформована в відділі найму ситуація пояснювалася цілою низкою причин:

- Був відсутній зв'язок між управлінською структурою холдингу, штатними розкладами підприємств (понад 20 юридичних осіб), базами заявок і кандидатів, що було критичною проблемою при централізованому підборі персоналу (для всього холдингу вакансії закривала група рекрутерів, які перебувають в центральному офісі);

- База заявок на підбір персоналу не мала зв'язків з базою кандидатів (яка налічувала 16 тис. резюме), через що було незрозуміло, які кандидати до якої заявки належать, а також на якому етапі підбору знаходиться в даний момент той чи інший кандидат, і в якому статусі знаходиться заявка на підбір. Не бачачи цілісної картини, керівники найму не мали можливості оптимально розподілити завдання між рекрутерами. Ініціатори підбору неконтрольовано вносили зміни в свою заявку на будь-якому етапі підбору, що позначалося на ефективності роботи рекрутерів - часто доводилося починати підбір заново, згідно з новими критеріями.

  • Через відсутність інтеграції з сайтами пошуку роботи рекрутерам доводилося наповнювати базу кандидатів вручну, що відбирало дуже багато часу.
  • Пошук по базі кандидатів був обмежений лише декількома реквізитами, які вводилися рекрутерами вручну. Аналіз прикріплених файлів, в тому числі резюме кандидатів, був відсутній.
  • Профілі посади компанії (документ, який містить детальну інформацію про посаду, в тому числі очікувані KPI кандидата) не підтримувалися в актуальному стані, але доводилося їх дотримуватися.

Вирішити ці питання вдалося завдяки впровадженню спеціалізованого модуля управління завданнями підбору персоналу (рекрутингу) IT-Enterprise.Recruitment, інтегрованого з комплексної ERP-системою IT-Enterprise, яка впроваджена на підприємствах холдингу «Інтерпайп».

Ключові фактори проекту

На 30% скоротився час підбору кандидата

Результати роботи

Співробітники відділу найму отримали можливість повністю централізувати функцію підбору персоналу. Тепер керівник групи рекрутерів може бачити потребу всіх підприємств холдингу та оптимально розподіляти навантаження на фахівців з підбору персоналу.

З'явилася можливість контролювати ефективність роботи кожного співробітника у відділі рекрутингу. Керівнику відділу доступна статистика за кількістю переглянутих резюме, проведених інтерв'ю, які відібрані кандидати. Для цього не потрібно звертатися до рекрутерів, всі аналітичні звіти формуються в системі на основі зареєстрованих активностей.

З'явилася можливість відстежувати кожну заявку по її стадійності. За кожною заявкою тепер можна оперативно дізнатися, на якій стадії вона знаходиться, які кандидати по ній відібрані, які дії проводяться з кожним з кандидатів.

Вдалося ефективно пов'язати управлінські структури холдингу, штатні розписи окремих підприємств холдингу та потік кандидатів. Кандидат, з яким підписано угоду про наміри або наказ на працевлаштування, пов'язаний з конкретною позицією в штатному розкладі.

База заявок і база кандидатів тепер пов'язані між собою. Вся історія роботи рекрутерів з конкретним кандидатом зберігається в системі, що істотно скорочує час при повторному зверненні кандидата.

Система IT-Enterprise.Recruitment забезпечує інтеграцію з сайтами пошуку роботи (work.ua, rabota.ua, hh.ua, Linkedin), завдяки чому поповнювати базу кандидатів можна в один клік. Крім того, система дозволяє за допомогою спеціального віджету публікувати інформацію про відкриті вакансії компанії на корпоративному сайті, а також на сторінці компанії в соціальних мережах. Збір відгуків на вакансії, розміщені за допомогою віджета, автоматизований і дані кандидата, в тому числі і резюме, автоматично потрапляють в базу кандидатів і зв'язуються з відповідною вакансією.

База профілів посад оновлена ​​і постійно підтримується в актуалізованому стані, завдяки чому у всьому холдингу «Інтерпайп» підбір ведеться за єдиними критеріями.

Пошук по базах кандидатів та вакансій - повнотекстовий, багатокритерійний. Пошук ведеться не тільки по великій кількості атрибутів кандидата, а й за повним текстом прикріпленого резюме.

Керівнику служби рекрутингу доступні дашборди, що представляють складні аналітичні дані в простому і доступному візуальному оформленні. У числі іншого, є воронка рекрутера, де по кожному рекрутеру наочно видно, яка кількість кандидатів і на якій стадії знаходяться. Воронка кандидатів відображає загальну картину закриття вакансій при многоступенчатом бізнес-процесі підбору персоналу, який реалізований в холдингу.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму