IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Час простоїв обладнання на «ІНТЕРПАЙП» скоротився на 30% завдяки SMART EAM

Металургія та гірничорудова промисловість
Час простоїв обладнання на «ІНТЕРПАЙП» скоротився на 30%  завдяки SMART EAM
масштаб11 тыс.+ співробітників, 2500+ користувачів kpiкоефіцієнт технічної готовності
ПродуктРемонти і обслуговуванняТривалість проекту3 роки
Рік кейсу2014 - 2017КраїнаУкраїна
ГалузьМеталургія та гірничорудова промисловістьЗамовникІнтерпайп

Цілі проекту

«ІНТЕРПАЙП» - міжнародна вертикально інтегрована компанія, виробник безшовних і зварних труб, а також залізничних коліс. Компанія входить в десятку найбільших в світі виробників безшовних труб, а також є третім в світі виробником суцільнокатаних залізничних коліс. Продукція компанії постачається в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках.

У структуру холдингу входить керуюча компанія, 5 заводів і торгові офіси по всьому світу.

Протягом декількох років на основних виробничих майданчиках холдингу велося впровадження ERP-системи IT-Enterprise, яка в ряді випадків заміняла існуючі до цього розрізнені рішення. Наприклад, проект впровадження системи автоматизованого управління виробничими фондами заводів, що входять до складу холдингу Інтерпайп.

Управління основними виробничими фондами (EAM) - складна і важлива управлінська задача. У рік виробничі підприємства витрачають на роботи, пов'язані з ремонтами і технічним обслуговуванням суми, які складають 2-5% від вартості повного технічного переозброєння підприємства. Істотну частку в цих витратах становить вартість техобслуговування, яка залежить від того, наскільки якісно ці операції сплановані і виконані.

Керівництво холдингу Інтерпайп поставило перед фахівцями IT-Enterprise завдання підвищити ефективність управління обслуговуванням виробничого обладнання, скоротити час аварійних простоїв і скоротити витрати на ремонти. Для вирішення даного завдання на заводах холдингу впровадили систему автоматизованого управління виробничими фондами IT-Enterprise.EAM.

 

Опис проекту

У компанії «Інтерпайп» реалізований проект впровадження IT-Enterprise.EAM, який допомагає автоматизовано управляти основними виробничими фондами. В єдиній інформаційній системі міститься вся інформація про виробниче обладнання підприємств та його обслуговування: від класифікації обладнання та обліку простоїв до закупівель запчастин відповідно до розроблених картами ремонтів, аналізу витрат, планування і контролю ремонтних робіт.

Один з основних елементів ІТ-системи - автоматизований облік використання обладнання і його простоїв. Дані про час роботи основного устаткування в автоматичному режимі збирають встановлені на виробничих лініях контролери. Причини простоїв в інформаційну систему підприємства вносять майстри дільниць з комп'ютерів в цеху або з мобільних пристроїв. Це рішення - ефективний інструмент для контролю ремонтів, оптимізації роботи складу та процесу закупівель запчастин, проведення комплексного аналізу роботи обладнання, включаючи RCM-аналіз. Модуль управління основними виробничими фондами постійно поповнюється новою інформацією та розширює можливості роботи користувачів.

«Інтерпайп НИКО ТЬЮБ»

В першу чергу впровадили систему автоматизованого управління основними виробничими фондами на завод «Інтерпайп НІКО ТЬЮБ». Проект впровадження ІТ-рішення IT-Enterprise. EAM тривав 16 місяців, і завершився в жовтні 2015 року, після чого було вирішено масштабувати систему на інші підприємства холдингу.

В ході проекту склали класифікатор обладнання з деталізацією до ключових вузлів з прив'язкою до технічних місць розміщення, це допомогло визначити обсяги ремонтів і систематизувати дані про технічні характеристики виробничого обладнання.

На підприємстві створено електронний архів технічної документації, що дозволило скоротити в два рази тривалість розрахунку потреби в матеріалах і вузлах для проведення ремонтів.

Система обліку простоїв підприємства, інтегрована з системою планування облікових заходів, дозволяє швидко і якісно аналізувати непланові простої, а також планувати ремонтні роботи, виходячи з напрацювання. Це скорочує витрати матеріальних і трудових ресурсів на проведення ремонтів.

Впроваджений в повсякденну практику підприємства RCM-аналіз стану обладнання дозволив систематизувати дані про поточний стан обладнання та ефективно планувати попереджувальні ремонти для вузлів і агрегатів, які скоро можуть вийти з ладу. В результаті своєчасної діагностики обладнання вдається уникнути аварійних простоїв, і заощадити ресурси підприємства, проводячи ремонт лише тих вузлів, які реально потребують технічного обслуговування.

За 5 місяців експлуатації на заводі системи IT-Enterprise.EAM вартість обслуговування виробничого обладнання на тонну випущеної продукції скоротилася з 11,9 $ / т до 10,8 $ / т.

Нижньодніпровський трубопрокатний завод

На Нижньодніпровському трубопрокатному заводі, що входить в холдинг Інтерпайп, проект впровадження автоматизованої системи управління основними виробничими фондами IT-Enterprise.EAM проводився в 2016-2017 роках. Проектом охоплено обладнання основних виробничих цехів, в системі EAM, на заводі працює понад 120 користувачів.

В середньому за день автоматизована система виконує 110 замірів індикаторів стану виробничого обладнання (у т.ч. за допомогою діагностичних приладів) і фіксує до 180 простоїв.

Завдяки IT-Enterprise.EAM актуалізовані дані про виробниче обладнання, систематизована послідовність операцій планових ремонтів. Запроваджене рішення оптимізує використання ремонтного персоналу підприємства, а також матеріалів і вузлів устаткування. Завдяки ефективно налагодженій взаємодії виробничих підрозділів і фахівців із закупівель, ТМЦ тепер закуповуються тільки під конкретні заздалегідь заплановані ремонтні роботи.

Завод перейшов до виконання ремонтних робіт тільки за заявками. За тиждень в систему додається 500 нових заявок. Джерелами заявок виступають як графіки планових ремонтів, так і експлуатаційна статистика, зауваження персоналу і інформація про простої обладнання.

На підприємстві впроваджена методика планування ремонтних робіт на основі інформації про поточний стан обладнання (RCM- Reliability Centered Maintenance). За рік експлуатації системи проведено понад 200 RCM-аналізів і застосовано 20 норм змінюваності і 9 норм періодичного ремонту.

В результаті впровадження IT-Enterprise.EAM на Нижньодніпровському трубопрокатному заводі витрати на проведення планових ремонтів скоротилися на 2 $ / тонну продукції, що випускається, коефіцієнт технічної готовності підвищений на 2%, хоча використання обладнання за цей період зросло майже в 2 рази!

Завдяки ефективному плануванню ремонтних робіт і закупівель матеріалів для них, запаси під ТОіР скоротилися на 3,7 млн. грн при значному зростанні обсягів виробництва.

Заводи «Дніпросталь» и «Втормет»

У вересні 2017 року розпочався проект впровадження системи управління основними виробничими фондами на заводах «Дніпросталь» і «Втормет», що входять до складу холдингу Інтерпайп.

На заводі "Дніпросталь" ІТ-фахівцями розроблена і узгоджена схема інтеграції з 19 тис. датчиків MES-системи QMET, завдяки чому IT-Enterprise.EAM зчитує понад 1 млн. подій в добу. В системі IT-Enterprise. EAM автоматично ведеться облік напрацювання понад 100 насосів енергослужби підприємства, а з датчиків MES-системи зчитуються значення віброшвидкості в підшипникових вузлах.

Рішення, що підключаються для даної задачі

Рішення на базі EAM-системи IT-Enterprise.EAM

Ключові фактори проекту

На $2 скоротилася вартість обслуговування виробничого обладнання на тонну випущеної продукції
На 2% підвищений коефіцієнт технічної готовності при зростанні завантаженості виробничих фондів в 2 рази
На 30% скоротився час простоїв виробничого обладнання.

Результати роботи

Завдяки впровадженню автоматизованої системи управління основними виробничими фондами IT-Enterprise. EAM на заводах холдингу Інтерпайп вдалося домогтися скорочення витрат на технічне обслуговування, проводити ремонти вузлів виробничого обладнання на підставі інформації про їх поточний стан, забезпечити високу надійність роботи обладнання завдяки проведенню попереджувальних ремонтів в той момент, коли ймовірність відмови вузлів стає високою. В результаті виробничі параметри обладнання підвищуються без збільшення витрат на проведення ремонтів та закупівлю матеріалів.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму