IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

ПрАТ АК Київводоканал скоротив час обробки документів на 24% завдяки Smart Manager від IT-Enterprise

Державні та комунальні установи
ПрАТ АК Київводоканал скоротив час обробки документів на 24% завдяки Smart Manager від IT-Enterprise
масштаб7+ тис. співробітників, понад 400 користувачівkpiпідвищити швидкість реакції на звернення громадян
ПродуктЕлектронний документообіг і BPM Тривалість проекту1 рік
Рік кейсу2015 — 2016 КраїнаУкраїна, 8 розподілених структурних одиниць
ГалузьДержавні та комунальні установиЗамовникПрАТ АК «Київводоканал»

ПрАТ АК Київводоканал  одне з найстаріших і найбільших водопровідних підприємств України та Європи. У 2012 році «Київводоканал» відсвяткував своє 140-річчя у статусі одного з найбільших комунальних підприємств столиці України.

Основним завданням компанії є фільтрація питної води та її подача в житлові будинки і на підприємства міста.

Керівництво компанії шукало шляхи підвищення ефективності управління підприємством. Зокрема, було поставлено завдання об'єднання усіх підрозділів підприємства в єдиній інформаційній системі і переходу до електронного обміну документами.

Опис проєкту

Для створення єдиного інформаційного середовища компанії було впроваджено модуль SmartManager, що входить до складу комплексного ERP-рішення IT-Enterprise Smart Manager  єдине робоче місце для роботи з усіма процесами підприємства. Модуль забезпечує доступ до документів і задачам з мобільних пристроїв будь-якого типу, володіє власним засобом перегляду і забезпечує роботу в Web.

Особливість підприємства  його територіальніний розподіл. Одне із завдань полягало в тому, щоб об'єднати всі підрозділи компанії в єдиному середовищі формування та обробки документів. Як результат, в системі SmartManager співпрацює головний офіс і 8 віддалених департаментів.

Робота громадської приймальні також здійснюється в єдиній системі. Завдяки цьому телефонні звернення громадян, запити по системі КМДА і запис на особистий прийом централізовано реєструються і обробляються електронним способом в SmartManager.

Якщо раніше одне звернення могло бути зареєстровано кілька разів у різних підрозділах у паперових журналах (документи могли загубитися і не дійти до адресата), то тепер в єдиній системі електронного документообігу кожне звернення точно ідентифікується.

Це виключає можливість дублювання звернень при поданні їх різними способами (телефоном, по системі КМДА, при особистому зверненні) і багаторазової обробки кожного з них. В результаті  в рази прискорена обробка звернень громадян.

Тепер будь-який житель міста, який має мобільний телефон, в кілька натискань може отримати необхідну довідкову інформацію та подати звернення за темою, що його цікавить.

Реєстрація та підтвердження автоматично заносяться в систему і відображаються у співробітників відповідального підрозділу в якості завдань. А керівник підрозділу бачить обсяг завантаженості своїх підлеглих завданнями, оптимально розподіляє завдання між співробітниками, а також відстежує прострочені та не виконані завдання.

Автоматизовано взаємодію центрів обслуговування з РД в плані швидкого і зручного укладання договорів з абонентами.

Результати проєкту

на 24% скоротився час обробки документів, підвищилася швидкість реагування на звернення городян.
15 000 — обсяг документів , що реєструються щомісячно.

За підсумками виконаного проекту централізовано роботу головного офісу і всіх віддалених підрозділів в єдиній системі корпоративного документообігу. Підвищилася якість і швидкість обробки документів. Забезпечено прозорість і деталізація інформації.

Завдяки вдосконаленню у роботі ІТ-системи вдалося підвищити зручність роботи мешканців міста з системою реєстрації та швидкість реагування на заявки.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму