IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Сучасний інструментарій бухгалтерського обліку дозволив деталізувати облік витрат у ПБГ «Ковальська»

Девелопмент, інжиніринг і будівництво
Сучасний інструментарій бухгалтерського обліку дозволив деталізувати облік витрат у ПБГ «Ковальська»
масштаб5 тис. співробітниківkpiпідвищити оперативність і ефективність процесів ціноутворення
ПродуктБухгалтерія Тривалість проекту1 рік
Рік кейсу2017КраїнаУкраїна
ГалузьДевелопмент, інжиніринг і будівництвоЗамовникПромислово-будівельна група «Ковальська»

Цілі проекту

Промислово-будівельна група «Ковальська» - один з лідерів будівельної галузі України. До складу групи входить 7 заводів-виробників будівельних матеріалів, а загальна чисельність співробітників перевищує 5 тис. чоловік.

Всі виробничі ділянки підприємств, що входять до групи «Ковальська», автоматизовані, а самі підприємства об'єднані в єдину інформаційну систему за допомогою комплексної ERP українського виробництва IT-Enterprise.

З 2011 року підприємства групи ведуть бухгалтерський облік в ERP-системі IT-Enterprise. На одному з найбільших підприємств групи система була впроваджена за активної участі консультантів IT-Enterprise, а на інші підприємства групи масштабування рішення велося силами власного ІТ-департаменту.

Завод «Термінал-М» входить до складу ПБГ «Ковальська» та виробляє продукцію під власною торговою маркою SILTEK. До виконання проекту інформація про діяльність заводу не відбивалася в єдиній ІТ-системі групи. Тому перед керівництвом заводу стояло подвійне завдання - провести оновлення функціоналу ERP-системи IT-Enterprise і здійснити впровадження нового функціоналу управління завданнями логістики та бухгалтерського обліку, який відкривав доступ до сучасних розвиненим засобам інтерактивного фінансового аналізу та ін.

Особливість підприємства проявляється в тому, що до складу групи входить велика кількість юридичних осіб, а їх діяльність також різниться: в складі ПБГ «Ковальська» є заводи, кар'єри, автотранспортне підприємство і т.д. Відповідно, на різних підприємствах групи реалізований документообіг, що враховує їх індивідуальні особливості.

Опис проекту

Особливістю даного проекту є вельми стислі терміни його реалізації: весь проект був виконаний за 4 місяці, при цьому бізнес-моделі були розроблені з нуля і погоджені із замовником за 1,5 місяці!

В ході реалізації проекту потрібно було не просто замінити наявний функціонал на аналогічний новий. Тут, як на будь-якому новому проекті впровадження, в повній мірі виконувався етап моделювання бізнес-процесів. Так як з моменту впровадження рішення пройшло близько десяти років, то деякі бізнес-процеси могли змінитися. Наприклад, в даному проекті при впровадженні нового функціоналу набір статей, за якими вівся облік витрат, був значно деталізовано.

Якщо раніше на підприємстві розраховувалася собівартість за видами продукції, що випускається, то після впровадження нового функціоналу на заводі ведеться розрахунок собівартості одиниці продукції. Таке підвищення деталізації обліку робить процеси прогнозованими, що покращує керованість підприємства.

Результати роботи

В ході виконання проекту підприємство перейшло на сучасний управлінський функціонал ERP. При цьому була змінена модель обліку на підприємстві:

  • були змінені методики збору і закриття витрат;
  • завдяки цьому здійснено перехід від розрахунку собівартості за видами продукції до розрахунку собівартості одиниці продукції.

В результаті впровадження нового функціоналу підприємство отримало:

  • збудовані наскрізні бізнес-процеси з документообігу з розподілом прав доступу і зберіганням електронного оригіналу документів;
  • інтеграцію в корпоративну звітність - фінансову, статистичну та податкову звітності;
  • інтерактивні інструменти аналізу з можливістю деталізації даних до первинного документа, побудови даних з будь-яким зрізом аналітики.

Проект успішно завершений. У новому функціоналі був зведений 3 квартал 2017 року, і звітність в державні органи подається вже з нової системи.

Високі темпи і якість реалізації проекту сприяли тому, що в найближчих планах компанії - переклад на новий функціонал завдань логістики та бухгалтерського обліку ще 5 виробничих підприємств групи.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму