IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Тime-to-market скорочено на 20+% завдяки цифровій трансформації технологічного ланцюжка на виробництві «Стальканат-Сілур»

Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість
Тime-to-market скорочено на 20+% завдяки цифровій трансформації технологічного ланцюжка на виробництві «Стальканат-Сілур»
масштаб1200 співробітниківkpiоптимізація бізнес-процесів
ПродуктВиробництвоТривалість проекту1 рік
Рік кейсу2019КраїнаУкраїна
ГалузьКабельно-дротова, металовиробнича промисловістьЗамовникСталькант-Сілур, ЦСД

Компанія «Стальканат-Сілур» — один із найбільших у Східній Європі виробників сталевих канатів та арматурних пасм. Лідер в Україні, що виробляє понад 60 тис. тонн продукції на рік.

Компанія постачає продукцію для потреб гірничорудної, нафтогазовидобувної та металургійної промисловостей більш ніж у 30 країн світу. Має широку номенклатуру виробів, високу варіативність технологічних процесів (450+ типорозмірів канатів та 400+ типорозмірів сталевого дроту) й працює у безперервному циклі виробництва.

Фахівці IT-Enterprise розробили для «Стальканат-Сілур» поетапний план цифрової трансформації, який враховує особливості організації рентабельного виробництва за умов низького маржинального доходу в галузі.

Передумови, концепція, виклики

Менеджмент компанії шукав шляхи оптимізації механізмів керування бізнес-процесами Цеху сталевого дроту (ЦСД) «Стальканат-Сілур» для підвищення клієнтоорієнтованості, які б допомогли вийти на новий рівень обслуговування клієнтів, а саме:

  • дозволили виконувати замовлення в стислий термін;
  • допомогли виробляти продукцію відповідно до індивідуальних технічних вимог клієнтів.

Запити ринку й очікування замовників достатньо жорстко регулюють взаємодію між гравцями ринку й формулюють основні виклики, а саме:

  • здатність підтримувати низьку ціну продукції за загальної низької маржинальності галузі;
  • точно прогнозувати терміни постачання;
  • тримати клієнтоорієнтованість на високому рівні.

На підприємстві вже використовували кастомізовані, але розрізнені IT-рішення на базі стандартних ERP і самостворених програмних продуктів і сервісів із вирішення управлінських завдань. Проте сукупність систем не відповідала висхідному рівню потреб і мала проблеми із синхронізацією даних. Неінтегровані системи потребували посиленого штату різнорідних спеціалістів. Тому управлінці компанії «Стальканат-Сілур» повинні були визначитися як керувати бізнес-процесами у майбутньому.

«Ми обрали систему IT-Enterprise, бо вона вже добре зарекомендувала себе на ринку та має підтримку кваліфікованої команди інтеграторів з релевантним для нас досвідом. Це зручне у використанні рішення, яке ми можемо розвивати власними силами в майбутньому», — Андрій Муксімов, фінансовий директор «Стальканат-Сілур».

Після консультацій із проєктною командою IT-Enterprise, яка охоплює інженерів, програмних розробників і бізнес-аналітиків, було вирішено розпочати цифрову трансформацію з метою покращення координації виробничих операцій. Довгострокова ціль — створити екосистему SmartFactory, яка базується на технологіях Industry 4.0.

Проєктні рішення

Концепція Industry 4.0 передбачає створення єдиного інформаційного простору швидкої взаємодії машин (обладнання, виробничих девайсів, персональних комп'ютерів тощо) і людей (управлінців, фахівців, замовників тощо).

У межах цієї концепції IT-системи мають пропонувати оптимальні рішення, даючи людині можливість займатися складнішими, креативними завданнями.

Дорожня карта

  • Внутрішній Roadmap. Всередині компанії «Стальканат-Сілур» створена команда проєкту, сформульовано цілі і завдання, розроблено план і цільові моделі процесів, встановлено правила взаємодії.

  • Інфраструктура. Розгорнута необхідна інфраструктура для проведення цифровізації процесів.

  • Покрокова схема з етапами бізнес-процесу. Експерти IT-Enterprise вивчили технологічний ланцюжок «Стальканат-Сілур» для оптимізації й вдосконалення кожного з етапів виробничого циклу:
    — обробка замовлення;
    — керування запасами основної сировини;
    — планування виробництва;
    — розрахунок завантаження робочих центрів;
    — видача виробничих завдань;
    — реєстрація виконання та матеріальний облік;
    — контроль якості;
    — керування складом та логістичними операціями.

  • Бізнес-рішення, Industry 4.0. Реінжиніринг бізнес-процесів реалізується у концепції Industry 4.0, здійснюється поетапно та за допомогою програмних бізнес-рішень, які є частинами SmartFactory, як-от:
    > WireDesigner — розробка нормативно-технічної бази.
    > APS — розширене синхронне планування послідовності операцій.
    > MES — керування виконанням виробничих планів.
    > SmartQuality — контроль та керування якістю напівфабрикатів і готової продукції.
    > WMS — керування запасами та складськими операціями.
    > SmartTender — електронний майданчик комерційних та державних тендерів — для локальних тендерів на послуги транспортних перевізників.
    > IIoT — Промисловий Інтернет речей — система об'єднаних комп'ютерних мереж і підключених до них промислових (виробничих) об'єктів з вбудованими датчиками та програмним забезпеченням для збору та обміну даними.

    Проміжні результати

    Завдяки впровадженню рішень у парадигмі Industry 4.0 моніторинг та аналітику даних на підприємстві відтепер здійснюють централізовано та в режимі онлайн.

    Фахівці «Стальканат-Сілур» приймають рішення на основі об’єктивної інформації, спираючись на підказки системи керування виробництвом (Manufacturing Execution System, MES).

    Значне навантаження пов’язане з розробкою графіків послідовності виробничих операцій і їх переплануванню наразі передано у відповідальність системи розширеного синхронного планування послідовності операцій (Advanced Planning & Scheduling, APS).

    Наразі планувальники опікуються більш креативними задачами оптимізації, варіюючи критерії для розрахунків і взаємодіють з штучним інтелектом (Artificial intelligence, AI) комп’ютерної системи.

«Рішення SmartFactory дозволило «Стальканат-Сілур» розпочати цифрову трансформацію підприємства та «прокачати» систему керування виробництвом», — Олександр Свідерський, Керівник проєктів IT-Enterprise.

Результати роботи

Система керування бізнес-процесами — SmartFactory із використанням технологій Industry 4.0 — забезпечила поліпшення низки показників.

1) понад 95% замовлень у строк — висока точність прогнозування та планування виробництва.

Компанія «Стальканат-Сілур» виконує більше замовлень у стислі терміни за прийнятними для клієнта цінами та відповідно до міжнародних стандартів якості.

2) ріст конкурентоспроможності рішення від IT-Enterprise допомогли оптимізувати внутрішні процеси — планування навантаження, логістику, облік ресурсів.

«Регламенти бізнес-процесів стали більш прозорими та контрольованими. Зараз ми розуміємо, у якому статусі перебуває кожне замовлення та під які потреби виготовлена кожна тонна напівфабрикатів», — Андрій Муксімов, фінансовий директор «Стальканат-Сілур».

3) на 20+% time-to-market знизився час проходження продукту крізь всі етапи технологічного ланцюжка.
4) економія ~1 млн грн на рік, це ~3% від усього обсягу транспортних послуг.
5) 27 одиниць обладнання під'єднано до IIoT що дає перевагу в онлайн управлінні промисловими об'єктами. 

А загалом пришвидшення виробничого циклу дозволяє підприємству брати більше індивідуальних замовлень і керувати собівартістю навіть за умов низької маржинальності.


Відеокейс з roadmap впровадження Industry 4.0 й отримання ефекту у «Стальканат-Сілур», Цех сталевого дроту (ЦСД) за посиланням. А також кейси:
> перехід ремонтної служби на роботу з мобільним застосунком SmartEAM щодо реактивного обслуговування за заявками на ремонт, за посиланням;
> трансформація виробництва за принципами Industry 4.0, оптимізація кожного етапу виготовлення продукції, за посиланням.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму