IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

СНПО «Імпульс» на 30% скоротило час інженерної підготовки завдяки впровадженню PDM і PLM-рішень IT-Enterprise

Приладобудування, електротехнічна промисловість
СНПО «Імпульс» на 30% скоротило час інженерної підготовки завдяки впровадженню PDM і PLM-рішень IT-Enterprise
масштаб800 співробітниківkpiTime-to-market; час інженерної підготовки (-30%)
ПродуктR&DТривалість проекту9 міс.
Рік кейсу2015КраїнаУкраїна
ГалузьПриладобудування, електротехнічна промисловістьЗамовник СНПО "Імпульс"

Сєвєродонецьке науково-виробниче об'єднання Імпульс  один із лідерів проєктування та виробництва систем автоматики спеціального призначення України. Річний валовий прибуток підприємства понад 1,2 млрд. грн.

Основними напрямками діяльності підприємства є проєктування, виробництво та промислове супроводження систем автоматики для:

  • ланцюгів автоматики атомних електростанцій;
  • систем автоматичного управління на залізничному транспорті;
  • приладів автоматичного управління загальнопромислового призначення.

На базі розробок СНПО Імпульс випущено понад 20 тис. cистем контролю та управління. Системи автоматики компанії знайшли застосування не лише в Україні, а й упроваджені на підприємствах країн Східної Європи, а також Фінляндії, Японії, В'єтнаму, Китаю, Індії.

Завдання проєкту

СНПО Імпульс займається проєктування та випуском елементів та систем автоматики, що використовуються в енергетичному секторі, а також у залізничному транспорті. Ринки систем автоматики для АЕС і транспорту (особливо у Європі) характеризуються високими вимогами галузевих стандартів. Щоб відповідати їм, а також для прискорення проєктування нових та модернізації чинних розробок, на підприємстві розпочали впровадження системи конструкторсько-технологічної підготовки виробництва, управління інженерним документообігом (PDM, PLM) та ведення архіву технічної документації.

Підприємство постійно розробляє нову продукцію та вдосконалює вже спроєктований. Інженерна підготовка інформаційно забезпечує ці процеси, а також надає необхідну інформацію для виробничих та економічних служб. PDM, PLM-рішення мало стати базою для сучасної системи інженерної підготовки СНВО Імпульс.

До впровадження PDM, PLM-системи процес розробки та узгодження документації не був автоматизований, розроблені документи та схеми узгоджувалися у паперовому вигляді.

Інформаційні бази, які були на підприємстві, були розрізнені та морально застарілі. Так, обмежувальні переліки велися у форматі Excel, бази компонентів — у СУБД на платформі MS-DOS, а лімітно-огорожі для матеріального забезпечення імпортувалися в 1C. База матеріалів підготовки замовлень для виробництва велася в системі технологічної підготовки виробництва власної розробки, розвиток якої було призупинено, через те, що на підприємстві не було ІТ-фахівців з необхідними навичками.

Наріжним каменем системи проєктування є єдиний довідник ресурсів підприємства. До впровадження PDM додавання нових позицій вимагало роботи з паперовими документами, що забирало багато часу. Технологічні обмеження застарілої СУБД призводили до того, що дані зберігалися в полях, не призначених для цього.

Через зберігання інформації на паперових носіях або ІТ-системах без можливості інтеграції, при розробці електричних схем конструкторам доводилося повторно вводити інформацію для конструкторських специфікацій в CAD-систему вручну.

  • Конструкторська підготовка виробництва
    Специфікації, складальні креслення та креслення деталей розроблялися в ручному режимі, без використання єдиного класифікатора виробів та зберігалися в архіві у паперовому вигляді. Для формування покупних відомостей інформацію потрібно було вводити повторно вручну. Електронного архіву конструкторської документації для підприємства не було.
  • Технічна підготовка виробництва
    Для формування технологічних документів і документів, необхідних для організації виробництва, використовувалося ПЗ власної розробки "Система ТПП", але маршрутні карти розроблялися на основі паперових комплектів архівної технічної документації.

    Після погодження технічна документація передавалася до архіву у паперовому вигляді.

    Система власної розробки морально застаріла і не дозволяла обробляти замовлення з великою кількістю рядків номенклатури, а для її супроводу та розвитку не було необхідних ІТ-фахівців.
  • Техархів
    Основна частина документації передавалася до архіву у паперовому вигляді. Узгодження документів проводилося у паперовому вигляді, внаслідок чого був історії руху документа за узгодженні, дані були заповнені некоректно і з порушенням маршруту.

    Через технічні обмеження архів техдокументації вівся паралельно в електронному та паперовому вигляді. Перевірка комплектності документації здійснювалася вручну, а пошук необхідного документа міг зайняти до 10 хвилин.

    Відсутня і підтримка версійності документації, внаслідок чого було неможливо керувати складами документів на виріб.

Результати впровадження PLM

Команда фахівців IT-Enterprise у короткі терміни розгорнула на підприємстві масштабоване PDM, PLM-рішення, яке усунуло "вузькі місця" в системі проєктування СНВО Імпульс.

Головним підсумком застосування стало створення єдиного інформаційного середовища, диджиталізація роботи конструкторських підрозділів підприємства.

Єдиний інформаційний простір дозволив відмовитись від використання розрізнених систем автоматизації на користь єдиної комплексної системи IT-Enterprise.

Директор СНВО Імпульс Олександр Журба відзначив багатий практичний досвід експертів команди IT-Enterprise та високо оцінив результати проєкту: “Завдяки створенню єдиного інформаційного простору підвищилася ефективність та якість підготовки конструкторсько-технологічної документації”.

Цифрове керування даними про продукт — Product Data Management (PDM)

Підприємство перейшло із паперового технічного документообігу на електронний. Вся конструкторсько-технологічна документація формується, узгоджується та зберігається в електронному вигляді. Виключено невідповідність між паперовими та електронними документами. Здійснюється постійний контроль за рухом документів.

  • Перехід до роботи з електронними оригіналами документів значно скоротив терміни розробки та модернізації виробів. Завдяки єдиному інформаційному середовищу вдалося виключити використання неприпустимих позицій та налаштувати альтернативні заміни.
  • Тепер документи узгоджуються в PDM в електронному вигляді згідно з налаштованими бізнес-процесами, в системі здійснено контроль руху документа за стадіями узгодження.
  • Нові документи та склади виробів формуються з використанням раніше розробленої документації, що унеможливлює помилки, пов'язані з “людським фактором”. Оперативний доступ до необхідної інформації забезпечує швидке ухвалення управлінських рішень.
  • Присвоєння позначень та шифрів виконується автоматизовано відповідно до налаштованого та заповненого класифікатора ЕСКД. Завдяки єдиному інформаційному простору забезпечено взаємозв'язок конструкторської документації з технологічною.

Цифрове управління майстер даними — Master Data Management (MDM)

Підприємство змогло відмовитися від застарілих додатків: вся інформація щодо виробу, що розробляється, необхідна для розробки конструкторської та технологічної документації, тепер ведеться в єдиному класифікаторі ресурсів. Його використання дозволило відмовитися від ведення кількох обмежувальних переліків, тим самим виключивши необхідність повторного введення інформації. Єдине середовище розробки схемотехніки та конструкторської документації також базується на даних, що отримуються з класифікатора ресурсів.

Узгодження документів в електронному вигляді запобігає внесенню змін без повідомлення суміжних підрозділів. Усі правки вносяться безпосередньо до електронного оригіналу документа, а паперові копії видруковується з вихідного електронного файлу.

Цифрове управління технічними даними — Technical Data Management (TDM)

  • Конструкторська підготовка виробництва
    Завдяки впровадженню єдиного середовища розробки конструкторської документації специфікації формуються у системі IT-Enterprise з урахуванням позицій з єдиного класифікатора ресурсів. Дані для покупних відомостей вивантажуються із системи, що дозволяє уникнути повторного введення інформації.
  • Технічна підготовка виробництва
    Маршрутні карти теж формуються з урахуванням даних з єдиного класифікатора ресурсів. Згодом конструкторські специфікації та маршрутні карти стануть джерелом інформації для формування складів виробів та технологічних документів для запуску виробів у виробництво.
  • Техархів
    На підприємстві організовано єдиний захищений електронний архів, в якому зберігається вся документація: спочатку розроблена в електронному вигляді, і скан-копії, перетворені на електронний вигляд.

    Зміни електронних документів не вимагають внесення змін до паперових оригіналів та копій документів, що виключає можливі помилки, пов'язані з неповним або неякісним внесенням змін.

    Доступ до інформації архіву може бути призначений будь-якому конструктору, що прискорює процес пошуку потрібного документа і дозволяє оперативно розв'язувати виробничо-технічні питання.

Створення на СНВО Імпульс комплексної цифрової системи, заснованої на IT-Enterprise, дозволило продуктивніше використовувати людські ресурси, виключити втрати часу, пов'язані з пошуком та обробкою необхідної інформації. Завдяки цьому всі служби підприємства почали працювати ефективніше, підвищилися темпи розвитку підприємства загалом.

Релокація за часи війни

Відновити роботу у терміни від 1 дня — це реалії сучасних підприємств, які мають оцифровані бізнес-процеси. 

Переваги цифрових рішень охоплюють і збереження нормативно-технічної документації, колективних напрацювань, історії змін, індивідуальні проєкти щодо продукції в онлайн форматі. Збереження документації в електронному форматі забезпечує швидке відновлення роботи виробничих підприємств у критичних умовах.

Доступ до архівів технічної документації (PDM) і ведення технічного документообігу (TDM) дозволило відновити роботу над замовленнями конструкторам і технологам і працювати у штатному режимі із віддаленим доступом до робочих місць навіть із різних країн. Це реальний досвід СНВО Імпульс, що здійснив релокацію і стартував роботу наново за часи війни.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму