IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Керованість бізнес-процесів Кондитерської корпорації ROSHEN у ERP-системі IT-Enterprise

Агросектор і харчова промисловість
Керованість бізнес-процесів Кондитерської корпорації ROSHEN у ERP-системі IT-Enterprise
kpiпідвищення ефективності управлінняПродуктУправління проєктами
Тривалість проекту2 рокиРік кейсу2014
КраїнаУкраїнаГалузьАгросектор і харчова промисловість
ЗамовникКондитерська корпорація ROSHEN

Корпорація Roshen  один з найбільших світових виробників кондитерських виробів, компанія займає 24 місце в рейтингу найбільших кондитерських компаній CandyIndustryTop100.

Компанія поставляє на ринки 35 країн світу широкий асортимент кондитерської продукції — понад 350 найменувань.

Маючи у своєму розпорядженні 7 фабрик (4 з яких в Україні та ще 3 за її межами) і логістичним центром в Яготині, корпорація поставила перед собою амбітне завдання об'єднати на одній інформаційній платформі потоки даних всіх підприємств для оптимізації логістичного ланцюга  від закупівлі сировини до виробництва продукції, її зберігання, збуту і розподілу.

Опис проєкту

Комплексний проєкт впровадження ERP-системи IT-Enterprise в корпорації Roshen розпочато після перемоги у відкритому тендері. Тендер проходив навесні 2014 року, і ERP-система IT-Enterprise стала переможцем конкурсу, вигравши у кількох всесвітньо визнаних вендорів ERP-систем.

Мета проєкту  побудова єдиної інформаційної системи для корпорації Roshen, уніфікація та оптимізація бізнес-процесів, підвищення ефективності операційного планування, гнучкості управління виробничими і логістичними ресурсами.

Об'єктом впровадження стала вся корпорація. На території України в проєкті впровадження комплексної ERP-системи брали участь Київська кондитерська фабрика, Вінницька кондитерська фабрика і Кременчуцька кондитерська фабрики.

Крім того, поетапне впровадження провадилося на кондитерській фабриці Bonbonetti Choco Kft. В Угорщині, а також в головному офіс корпорації в Києві, в логістичному центрі Roshen, центральному офісі Roshen в Казахстані, а також на підприємствах, що випускають продукцію під торговою маркою «Мрія».

В ході реалізації проєкту впроваджувався повний функціонал комплексної системи управління бізнесом. На виробничих підприємствах корпорації склад завдань включав:

  • технічну підготовку виробництва;
  • управління виробництвом і завантаженням потужностей (від MPS до MES, в тому числі оптимальне оперативне планування);
  • управління якістю у виробництві;
  • управління запасами і закупівлями;
  • управління завданнями логістики (управління запасами, транспортом);
  • керування продажами;
  • бухгалтерський і податковий облік;
  • калькулювання планової і фактичної собівартості.

У центральному офісі корпорації, в якому зосереджені функції стратегічного управління бізнесом Roshen, впроваджувалося ІТ-рішення IT-Enterprise для вирішення наступних завдань:

  • управління фінансами;
  • управління казначейством;
  • корпоративне бюджетування;
  • планування ФОП;
  • планування кошторисів витрат;
  • підбір персоналу, управління персоналом і розрахунок заробітної плати;
  • бізнес-аналітика.

Результати роботи

Комплексний проєкт спочатку був розрахований на 2 роки. Роботи з впровадження функціонала ERP-системи проведені згідно з попередньо узгодженим планом. Проведена поетапна передача модулів управління в промислову експлуатацію.

Завдяки запровадженого проєкту ERP-рішення, вся корпорація Roshen перейшла на єдину корпоративну систему.

Завдяки єдиній інформаційній платформі, на якій працюють підприємства корпорації, підвищилася прозорість і керованість бізнесу.

Впроваджена ERP-система стала значним удосконаленням управлінського інструментарію в порівнянні з тим, що використовувалося раніше безліч розрізнених інформаційних систем різного призначення без ефективного обміну інформацією.

В результаті проведеного впровадження проведена уніфікація і стандартизація процесів на всіх ключових об'єктах корпорації в рамках єдиної комплексної системи автоматизації. Завдяки чому досягнуто підвищення ефективності управління ресурсами корпорації.

 

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму