IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise виступила генеральним партнером Industrial Digitalization Fest

2018.12.07
Новини
IT-Enterprise виступила генеральним партнером Industrial Digitalization Fest

4 грудня 2018 р. у київському Конференц-Холі «Депо» разгорнулись дискусії з приводу можливості інтеграціїї представлених на ринку IT-рішень у бізнес-задачі. Експертами оценки рішень виступили підприємства важкої промисловості та агрохолдинги України: ТОВ «Агросіті-Інвест», ТОВ “Астарта-Київ”, ТОВ “Українська мукомольна компанія”, ТОВ “Городнянські аграрні інвестиції”, ТОВ «Метінвест-ПромСервіс», ПрАТ “Металургічний комбінат “Азовсталь”, ПАТ “Донбасенерго”, ТОВ “СП “Стан-Комплект” та ін.

Як це влаштовано

  • Представники найбільших агрохолдингів, металургії, машинобудування і енергетики описали питання виробництва, для яких поки немає оптимальних рішень.
  • Команди технологів та інженерів запропонували рішення у якості бізнес-пропозицій.
  • Найбільш ефективні та цікаві рішення відібрала експертна рада з ТОП-менеджерів інноваційних компаній: IT-Enterprise, Re:Actor, Ін:Агро, KMZ Industries, ГК «Зернова столиця», Smartfarming.

Запити виробництва

Корпорації реального сектора економіки сьогодні у пошуці рішень з автоматизації виробничих процесів, націлених на ефективне операційне управління, оптимізацію бізнес-процесів, мінімізацію впливу «людського фактору» і зниження корупційних ризиків.

Аграрная промисловість

Для зернового виробництва залишаються не вирішеними такі задачі:

  • інтеграція усех систем управління елеватором
  • автоматизація відбору проб зерна із зерновозів, кодифікація проб
  • автоматизація обліку результатів лабораторных аналізів партій зерна
  • вимірювання вмісту продуктів сгорання у сушилці елеватора
  • автоматизація зваження відходів у ємкостях зберігання
  • автоматизація обліку руху зерна у місцях зберігання
  • вдосконалення термометрії елеватора у різних зонах зберігання
  • автоматизація пропускної системи і системи зважування

Для зернових компаній важливо виключити ручну роботу в процесах вимірювання фізико-хімічних показників якості. Незважаючи на тренд діджіталізаціі, багато підприємств продовжують робити заміри «на око». Важливі системи обліку якості та кількості зерна - від прийому в лабораторії і по шляху його подальшого проходження в залежності від фізико-хімічних показників якості сировини. Межі Industry 3.0 і Industry 4.0 були визначені як мінімізація впливу людського фактору і застосування технологій IIoT по всьому ланцюжку зернопотоку. Актуалізували питання оперативного управління за допомогою технологій мобільної передачі даних. Піднімали питання відсутності українських аналогів вимірювальних приладів.

"Датчиків фіксації рівня заповнення силосу без витрат людського ресурсу ще немає в українських розробників. Зарубіжний аналог коштує близько 1.5 млн доларів - підприємства хочуть отримати український продукт за нижчою ціною,"- так озвучив потреби бізнесу один з представників агрохолдингу.

В рамках зернової сесії керівник проектів впровадження в секторі АГРО Павло Тимофєєв представив рішення IT-Enterprise для Елеватора. Рішення закриває повний цикл потреби в обліку зернопотоку, включає в себе бібліотеку розрахункових методів для оцінки якості зерна. Платформа IT-Enterprise дозволяє інтегруватися до будь-якого сучасного обладнання, що володіє вбудованими системами передачі даних. Крім того фахівці IT-Enterprise готові розробляти системи вимірювань та інтеграції з обладнанням, зважаючи на терміни свого випуску яке ще не було оснащено цифровими каналами передачі даних. "Наше рішення дозволяє інтегруватися з будь-яким типом обладнання в пунктах огляду, в лабораторії, в силосних вежах" - підтвердив Павло Тимофєєв.

Важка промисловість

Для металургії та машинобудування особливе значимі сьогодні:

  • автоматизація процесу взаємодії між менеджерами і виробництвом
  • автоматизація обладнання і установка на нього контролерів
  • автоматизація контролю розриву труб
  • контроль вібросостану тягодуттьових механізмів і турбо-живильних насосів
  • контроль стану насосів і частин насосів

Також звучали запити на технології попередження аварій і постійний моніторинг, контроль датчиків обладнання та контроль температурного режиму, он-лайн контроль операційної діяльності з можливістю трансляції на мобільний пристрій і автоматизацію вимірів значущих параметрів обладнання для точного збору даних і максимального виключення людського фактора на всіх етапах виробничого ланцюжка.

Готові кейси

Більшість цих запитів вже реалізовані в системі IT-Enterprise.SmartEAM (https://www.it.ua/ru/cases/article/blagodarja-it-enterprisesmarteam-vremja-prostoev-oborudovanija-sokratilos-na-30) Заводи, які використовують цю систему, скоротили витрати на технічне обслуговування, ремонти вузлів виробничого процесу і збільшили параметри виробництва без додаткових витрат.

Кирило Костанецкий, керівник команди SmartEAM, представив новітні практики Industry 4.0 - кейси в організації надійної роботи обладнання. Мова про управління обслуговуванням устаткування: Predictive Maintenance (AI для прогнозування аварій), віртуальної і доповненої реальності AR/VR (оптимізація обслуговування обладнання з Google Glass).

Представник ТОВ «Метінвест-Промсервіс» оцінив очевидні переваги IT-Enterprise.SmartEAM і вказав, що підтверджена результатами впровадження працює система на великих промислових гігантах України фактично залишила далеко позаду конкурентів світового ринку в питанні управління ремонтами основних виробничих фондів.

"Кейси IT-Enterprise на тлі інших - вище на голову - яскраво, наочно, переконливо. Я радий дізнаватися щораз нові факти про окупність цих інвестицій в маркетинг, "- підтвердив позицію "Метінвесту" генеральний директор АППАУ Олександр Юрчак.

Підсумки

На XXV Бізнес-Форумі IT-Enterprise "Industry 4.0 - The Future is Now" директор IT-Enterprise Олег Щербатенко підкреслив, що IT-Enterprise - стала Digital Core Industry 4.0 - системою, готовою об'єднати та інтегрувати інновації в єдиний механізм.
Industrial Digitalization Fest зібрала робочі завдання підприємств і рішення, пропоновані ринком. Пошук універсальних рішень і «дорожніх карт» - не для однієї, а для декількох компаній - одне зі стратегічних завдань заходу. Обмін досвідом, помилками, ідеями між компаніями всієї галузі і конкурентами в тому числі - важлива складова такого пошуку.

Industrial Digitalization Fest показав готовність бізнесу до суттєвих цифровим змін. Кордон конкурентоспроможності підвищується з кожним днем і вимагає все більшого прискорення і оптимізації. Крім того, бізнес готовий до прозорості та сприяння з компаніями-розробниками для створення потрібної ефективної системи. Можна стверджувати, що ринок усвідомив необхідність створення екосистеми Industry 4.0, в якій замовник знає, чого хоче, а компанії-розробники можуть це надати.

У недавньому інтерв'ю на Київському міжнародному економічному форумі КМЕФ-2018 Олег Щербатенко сказав: «Ринок України вимагає спільної участі компаній. (...) Це дозволить нам створити ідеальний образ замовника, який знає, що йому потрібно для управління своїм підприємством - тоді виграють усі.» Схоже, ця бізнес-мрія стала реальною.

Новини