IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Компанія Clobbi виходить на ринки Індії та Африки

2018.12.07
Новини
Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість
Компанія Clobbi виходить на ринки Індії та Африки

Команда Clobbi завершила бізнес-поїздку Індія-Африка. Метою подорожі було проведення експертизи ряду кабельних заводів і відвідування двох великих регіональних виставок.

Економіка Єгипту - одна з найбільших за обігом в регіоні Близького Сходу і Північної Африки. Єгипет багатий на ресурси нафти і газу і на міжнародному енергетичному ринку відіграє важливу роль, завдяки Суетскому каналу. Особливу увагу зараз спрямовано на розвиток альтернативної енергетики, оскільки Єгипет володіє безліччю ресурсів для заміщення традиційних видів отримання енергії.

"Чим нам цікавий Єгипет? Це один із лідерів Північної Африки! Багато-хто знає Єгипет як туристичну країну, але це далеко не так. Це країна з великим виробничим потенціалом. Каїр і його агломерація займають майже третину населення країни, йдуть активні інвестиції в інфраструктурні проекти,"- зазначає Олексій Євсюков, менеджер по роботі з міжнародними клієнтами.

Обстеження бізнес-процесів кабельної компанії показало, що вибір системного інтегратора виробляється вже на фундаменті будівництва нового заводу. Власники майбутнього промислового гіганта розглядають цифровизацию виробничих і управлінських процесів, як невід'ємну частину інвестицій у виробництво. Конкуренція IT-рішень на ринку Єгипту величезна. Абсолютна більшість світових виробників працюють в регіоні через мережу своїх представництв, але спеціалізованих рішень для кабельної промисловості вони на ринок не становлять.

Рішення Industry4.0 від Clobbi: SmartFactory, DigitalTwins, CableEAM і CableDesigner з блоком моделювання та віртуалізації виробництва, що дозволяє створити DigitalTWINS нового заводу ще до побудови, змоделювати і спрогнозувати весь виробничий ланцюжок - відповідають запиту інвесторів.

На виставці North Africa - Electrix Egypt 2018 - найбільшій регіональній виставці електротехнічної промисловості в Каїрі - Clobbi підтвердила статус експерта Industry 4.0. Elextrix Egypt - одна з основних регулярних промислових виставок, але концепція Industry 4.0 поки ще нова і представлена тільки одиничними рішеннями. Clobbi представила сучасні рішення, в основі яких лежать технології Industry 4.0: IoT, IIoT, Big Data, DigitalTwins і Intelligent Enterprise.

"На виставці Electrix Egypt ми поспілкувались з представниками провідних кабельних компаній Єгипту, Саудівської Аравії, Туреччини. Практично всі однаково розуміють, що цифрова трансформація (у першу чергу виробництва) - це можливість отримати довгострокові конкурентні переваги.
Кабельний ринок - низькомаржинальний, боротьба йде за частки відсотків у собівартості! Рішення Clobbi Intelligent Enterprise Solutions for Cable & Wire дозволяють отримати «додаткові очки» за рахунок імплементації ідей Industry 4.0. Упевнений, наші рішення стануть основою для розвитку електротехнічної промисловості Єгипту і Північної Африки,"- Дмитро Шаповалов, CEO Clobbi, Intelligent Enterprise solution for Cable & Wire.

На команду Clobbi чекає багато роботи, але компанія вже впевнено заявила про себе у Північній Африці.

Індійська економіка за останні кілька років показала V-подібний стрибок в економіці. Великі інвестиції сьогодні спрямовані в інфраструктурні проекти: будівництво каналів, мостів, цивільне будівництво. Кабельна продукція - єдина, затребувана усіма іншими галузевими сегментами. Складно переоцінити перспективи розвитку кабельної галузі на найближчі роки в Індії. Сьогодні Індія швидко набирає обертів - і це підтверджує рівень Wire India 2018.

В Індії українська команда відвідала кілька діючих виробництв для експертно-консультаційної оцінки технологій. Питання оптимізації та варіативності кабельного виробництва, планування відходів і правильного порядку робіт на ізолювання, дотримання робітниками технологічних режимів, підключення старих DrumTwister у систему контролю, типові для будь-якого кабельного заводу - тут не втратили своєї актуальності.

На основі рішення Clobbi.SmartFactory команда представила сучасний виробничий процес. Підприємства вже готові впроваджувати систему в новітній конфігурації з технологіями IIoT і AR/VR.

7th International Exhibition and Conference for the Wire & Cable Industry 27-29 листопада 2018 проходила в Bombay Exhibition Centre в Мумбаї.

На виставці були представлені виробники проволоки, кабельної, трубної та металургійної промисловості. Свої ідеї ринку представили локальні індійські виробники і законодавці світових трендів з Італії, Австрії, США, Китаю і Німеччини.
Clobbi ділилася досвідом цифровий трансформації бізнесу (Intelligent Enterprise solution):

"Індія цікава нам, перш за все, обсягом ринку! Після Китаю, цей ринок на другому місці за обсягом випуску кабельно-провідникової продукції, проволоки і оптики. За період тижневого перебування ми відвідали кілька кабельних заводів, провели зустріч з представниками профільного Міністерства, який опікується кабельною галуззю. За результатами, хочу зазначити, що Індія потребує рішень цифровізації на базі Industry 4.0. Приємно, що це розуміють на рівні держави і приватного бізнесу. У першу чергу, про такі рішення як інтеграція з обладнанням з використанням IIOT і контролю якості процесів і продукції, що випускається (Clobbi.DigitalTwins). І це природно: потужностей у надлишку, замовлення є, Китай поруч, і, щоб успішно конкурувати, виробникам потрібні нові підходи і методи. Команда Clobbi готова надати ці рішення!"- підсумував Дмитро Шаповалов.

Експертиза промислових підприємств Африки та Індії довела, що Clobbi здатна не тільки дати якісну оцінку і запропонувати рішення, а й успішно конкурує з локальними розробниками. Досвід компанії, світова практика і репутація - створюють сприятливі умови для утвердження Clobbi в цій частині планети.

 

Новини
Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість