IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Цифрова трансформація Harwind — української компанії медичного обладнання, технічного сервісу та навчання

2022.09.09
Новини
RETAIL
Продажі
Цифрова трансформація Harwind — української компанії медичного обладнання, технічного сервісу та навчання

Команда IT-Enterprise займеться комплексною цифровізацією бізнес-процесів української компанії-дистрибутора медичного обладнання для закладів охорони здоров’я — Harwind.

Профілем Harwind є питання системного оснащення медичних закладів якісним медичним обладнанням: рентгенологічним, реанімаційним, неонатологічним, діагностичним тощо. Компанія працює за принципом «sale-service-training» — не просто продати, а залишатися поруч з клієнтом. Harwind вже обрали гіганти медицини як мережа приватних клінік «Добробут», дитяча лікарня «Охматдит», Міністерство охорони здоров‘я України, Організація Об‘єднаних Націй.

Harwind оцінили рішення IT-Enterprise як максимально відповідні до власних вимог, а досвід — релевантним і тим, що дозволить провести справжню діджитал трансформацію.

Перший етап спілкування почався з теми заміни російського Бітрікс24, який охоплював лише до 15% бізнес-завдань від чинних 100%, на український софт. Команда IT-Enterprise запропонували не заміну одного софту на інший, а комплексне рішення, яке не лише трансформує компанію, а трансформує сприйняття компанії у клієнтів Harwind. 

«Рішення і сервіси IT-Enterprise, які раніше використовували для здешевлення експлуатації обладнання на виробничих підприємствах, можна однаково ефективно використовувати і у торговельно-сервісних компаніях. Це дозволить їм надавати кращий користувацький досвід для клієнта і дозволить бути конкурентнішими на ринку. Адже працюють з тими, хто надає найякісніший сервіс», — Олексій Грушко, керівник проєктів IT-Enterprise.

Комплексне рішення забезпечує повний цикл взаємодії у B2B-середовищі торговельних і сервісних компаній з клієнтом на всіх етапах взаємодії: від консультування до післяпродажного обслуговування у єдиному цифровому потоці та у форматі «24/7/365».

«У цьому конкретному кейсі ми покажемо рішення IT-Enterprise, які дозволяють ефективно працювати саме торговельній компанії. І не просто працювати та керувати процесами всередині, а й долучити до своїх бізнес-процесів користувачів зовні», — Олексій Грушко, керівник проєктів IT-Enterprise.

Цифрове середовище

Процеси комунікації й взаємодії «клієнт-Harwind, Harwind-клієнт», що раніше велися на різних носіях від паперу до Excel і Бітрікс24 та у різних форматах, призводили до постійного розриву інформаційних потоків. Рішенням є створення єдиного цифрового середовища. Воно з’єднає у цифровий потік інформацію по кожному етапу роботи з  клієнтом: ліди з даними про їхнє походження, документи для створення автоматичних комерційних пропозицій з інформацією про угоду тощо.

Наприклад, за допомогою модуля нормативно-довідкова інформація (НДІ) можна значно прискорити підбір необхідного обладнання. Адже відбудовані у НДІ зв'язки кожної одиниці обладнання з множинною номенклатурою компонентів менеджер бачить у режимі онлайн і надає кваліфіковане консультування. Процес обслуговування клієнта стає набагато ефективнішим.

Цифровізація дає значний приріст якості сервісу, а саме:

  • Зв'язок між обладнанням і їхніми компонентами, статус наявності у режимі онлайн, можливість оперативного замовлення — дозволяє швидше та ґрунтовніше консультувати клієнта.
  • Розширена CRM, автостворення комерційної документації, доступ до даних про тендери на закупівлю державними установи із Prozorro, SmartTender — спрощує комунікацію з клієнтами у єдиній системі.
  • Управління продажами: об'єднання завдань із продажу, роботи по навколо продажним бізнес-процесам, як-от: контрактно-договірний облік, обмін цифровими документами, сповіщення про надіслані документи, підписання КЕП у системі обміну юридично значущих документів Signy — дозволяє пришвидшувати рутинні процеси.

Комплекс рішень — ціла екосистема — працює для того, щоб клієнт швидше отримував сервіс: швидше укладання й узгодження договору, швидше встановлення й налаштування обладнання тощо. Найчастіше торговельні підприємства цього комплексу не мають. IT-Enterprise цей комплекс забезпечує у цифрі.

Обслуговування обладнання у цифрі

Значною частиною роботи Harwind є обслуговування та ремонт обладнання. Єдине цифрове середовище охопить і ланцюжки із сервісних рішень, які забезпечать повне керування всіма етапами обслуговування обладнання клієнта із сервісом SmartEAM. Використання цього рішення систематизує роботи з профілактики, обслуговування, ремонту обладнання, заміни запчастин. В систему будуть занесені графіки періодичного обслуговування, прописані етапи комунікації менеджерів з клієнтами щодо питань встановлення, налаштування, обслуговування обладнання.

Розширене цифрове середовище для клієнтів

Завдання досервісного обслуговування вирішуватиме сервіс MasterFix. Медичне устаткування на місцях маркується QR-кодами з інструкцією взаємодії «навести смартфон — просканувати — створити заявку на обслуговування». Сервісом MasterFix будуть користуватися клієнти Harwind для миттєвої комунікації з негайних питань щодо роботи обладнання, його ремонту. 

Harwind має амбітні цілі, тому сервіс, що отримує клієнт повинен бути комфортним. І для цього робиться все можливе. Окрім зазначених процесів ще закладена низка внутрішніх проєктів з цифровізації: обліку даних співробітників, бухгалтерського обліку, фінансів, казначейства, які систематизують роботу безпосередньо всередині компанії.

Новини
RETAIL
Продажі