IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Цифрова трансформація управління виробництвом Ducab Group у концепції Industry 4.0: забезпечення time-to-market 98+%

Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість
Цифрова трансформація управління виробництвом Ducab Group у концепції Industry 4.0: забезпечення time-to-market 98+%
масштаб3 тисячі співробітниківkpiСкорочення часу обробки запитів з 15-20 днів до 2-х днів
ПродуктВиробництвоТривалість проекту10 міс.
Рік кейсу2022КраїнаОАЕ
ГалузьКабельно-дротова, металовиробнича промисловістьЗамовникDucab Group

Ducab одне з найбільших виробничих підприємств в Еміратах, яке надає рішення для глобального енергетичного сектору: виробляє мідний і алюмінієвий дріт і кабельну продукцію, приділяючи все більше уваги відновлюваним джерелам енергії. Експортує у 45 країн Близького Сходу, Африки, Азії, Австралії, Європи та Америки.

Ducab Group управляє шістьма високотехнологічними виробничими потужностями з власними дослідницькими, розробними та випробувальними потужностями. Компанії групи включають: DMB, провідну металургійну групу, що постачає високоякісну мідну та алюмінієву промислову продукцію; спеціалізований підрозділ Ducab-HV, що пропонує готові рішення для високовольтних кабельних систем; AEI, постачальника кабелів у світі.

Понад 3000 співробітників обслуговує клієнтів по всьому світу у сферах енергетики, загального будівництва, нафти та газу, відновлюваних джерел енергії, промисловості, оборони, залізничного транспорту, морського транспорту, гірничодобувної промисловості, автомобільної промисловості та інших галузей спеціальності.

Масштаб

  • 6 фабрик, що локалізуються в ОАЕ;
  • понад 3 тисячі працівників​;
  • повний цикл виготовлення кабелю, виготовлення мідної й алюмінієвої проволоки та PVC​;
  • 17 тисяч активної номенклатури продукції​ (Low/Medium/High Voltage cables​).

Запит

В рамках концепції розвитку компанії, постійного підвищення продуктивності, інновацій та ефективності, управлінці Ducab Group обрали рішення IT-Enterprise та проєкти цифрової трансформації з управління виробництвом, управління MES, APS IIoT тощо. Головними інструментами цифровізації стали технології Industry 4.0

Карта проєкту

Основна частина проєкту виконана з випередженням графіку по контракту. В експлуатації весь контур управління виробництвом: від верхнього рівня S&OP (планування продаж та операцій), MPS (план-факт випуску замовлення), управління ресурсами виробництва (MRPII, CRP зокрема), наше рішення по IIoT (Промисловому Iнтернету речей) для забезпечення інтеграції з обладнанням, інтеграція з системами SAP та Salesforce.

В рамках проєкту ми також впровадили наші рішення по MDM (Master Data Management) та MDI (Master Data Integration).


Черга №1: березень – грудень 2022 
​року

  • Master Data Management (MDM)​
    Управління основними даними — сукупність процесів і інструментів, що використовується для здійснення безперервного управління основними даними підприємства (в тому числі довідковими).
  • Product Data Management (PDM)​
    Система управління даними виробу: проєктні дані, технологічні маршрути, результати технічних випробувань, дані про партії та окремих примірників.
  • Orders Confirmation for Master Production Schedule​
  • Sales and Operations Planning (S&OP)​
    Процес планування продажу та операцій — набір щомісячних заходів, вкладених у перетворення стратегічного плану компанії на конкретні кроки щодо його реалізації. Використання S&OP-процесу веде до зниження витрат у всьому ланцюжку поставок і дозволяє мінімізувати «втрачені продажі» та «заморожені» у вигляді запасу гроші.
  • Master Production Schedule (MPS) ​
    Основний виробничий графік — план виробництва окремих товарів у період, такий як виробництво, укомплектування персоналом, запаси тощо. Графік пов'язаний з виробництвом, де у плані вказується, коли і скільки кожного продукту буде затребувано. Цей план дозволяє кількісно оцінити важливі процеси, деталі та інші ресурси з метою оптимізації виробництва, виявлення вузьких місць та прогнозування потреб та готової продукції.
  • Capacity Requirements Planning (CRP)​
    Планування потреби у потужностях покликане розраховувати завантаження виробничої потужності всією сукупністю виробничих замовлень.
  • Advanced Planning and Scheduling (APS)​
    Система синхронного планування виробництва, орієнтована на інтеграцію планування ланок ланцюга поставок, з урахуванням усіх особливостей та обмеження виробництва. Ідеєю та метою системи APS є забезпечення користувача інструментом, за допомогою якого він зможе контролювати та оптимізувати бізнес-процеси.
  • Manufacturing Execution System (MES)​
    Система управління виробництвом — це спеціалізована система, призначена для вирішення завдань синхронізації, координації, аналізу та оптимізації випуску продукції.
  • Industrial Internet of Things (IIoT)​
    Промисловий Інтернет речей — система об'єднаних комп'ютерних мереж і підключених до них промислових (виробничих) об'єктів з вбудованими датчиками та програмним забезпеченням для збору та обміну даними, з можливістю віддаленого контролю та керування в автоматизованому режимі.
  • KOEEBOX Ethernet​
  • Інтеграція з SAP ERP​
  • Інтеграція з SalesForce​
  • Інтеграція з Cable Builder

Менеджмент та виробничий персонал працюють на смартфонах та планшетах в реальному часі. В рамках проєкту впроваджені сучасні рішення з Industry 4.0: SmartFactory та Digital Twin.

Показники

Ducab суттєво підвищив рівень керованості процесами. Проєкт з управління виробництвом у концепції Industry 4.0​ ставить у пріоритет наступні показники:

з 15-20 днів до 2-х днів cкорочення часу обробки запитів.
на 10%  скорочення тимчасових простоїв через оптимальний план виробництва.

Наразі департамент продаж бачить в реальному часі планові терміни виготовлення замовлень клієнтів.

до 98+% забезпечення виконання підтверджених або узгоджених дат доставлення.
на 20% ​скорочено цикл виробництва замовлень внаслідок зменшення простоїв на виробництві.
у 5 разів пришвидшено цикл приймання замовлень клієнтів.
з тижня до 2-х годин оптимізовано цикл перепланування всього кабельного дивізіону.
щоденне перепланування за пріоритетами​.

Також іде етап запуску деталізованого оптимального планування виробництва IT-Enterprise APS/MES, що ще більше підвищить показники ефективності виробництва.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму