IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

IIoT Monitoring, наскрізна інтеграція рівнів управління виробництвом Elsewedy Electric

Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість
IIoT Monitoring, наскрізна інтеграція рівнів управління виробництвом Elsewedy Electric
масштаб15 тис співробітниківkpi моніторинг та аналіз технологічних параметрів пристосовно до виробничих завдань
ПродуктВиробництвоТривалість проекту6 міс.
Рік кейсу2021КраїнаЄгіпет
ГалузьКабельно-дротова, металовиробнича промисловістьЗамовникElsewedy Electric

Elsewedy Electric один з найбільших виробників електротехнічної продукції та послуг для промисловості в країнах Північної Африки та Близького Сходу (MENA).

Річний обіг Elsewedy Electric складає 2,9 млрд доларів. Корпорація спрямовує свої виробничі потужності та ресурси на п’ять ключових напрямків бізнесу:

  • кабельна та дротова продукція;
  • електротехнічні вироби та допоміжне обладнання;
  • інжиніринг, будівництво та оновлення;
  • розумні рішення (енергоменеджмент, комунікації, менеджмент тощо);
  • інвестиції та розвиток інфраструктури (виробництво, логістика, енерго- та водопостачання тощо).

Elsewedy Electric є лідером ринку у використанні нових технологій, які покращують продуктивність. Потужності холдингу продукують 350 000 тонн кабелю щороку на 12 різних підприємствах. Компанія виробляє широкий асортимент кабельних аксесуарів, вибухозахищеного обладнання, ізоляторів, намотувального дроту та пластмас, які виробляються на 5 різних заводах по всьому регіону Африки.

Холдинг є партнером для національних енергетичних установ на Близькому Сході та в Африці, а також для глобальних компаній: ENEL, Vodafone, Leoni та Orascom.

Передумови, концепція, виклики

Elsewedy Technology, ключовий куратор цифрових проєктів Elsewedy Electric, що відповідає за проєктну діяльність групи, обрала команду Clobbi World серед інших конкурентів таких, як PTC і SoftWarw AG з метою забезпечення моніторингу та аналізу технологічних параметрів щодо виробничих завдань. 

Попри факти наявності системи планування та автоматичного збору даних із контролерів обладнання, замовнику не вдавалося забезпечити наскрізний зв’язок між кількома рівнями автоматизації. Постачальник рішення мав впровадити систему Промислового Інтернету речей (IIoT), забезпечити інтеграцію з корпоративною ERP-системою, а також розробити спеціалізований web-застосунок для операторів обладнання. 

Рішення вибору Clobbi World у ролі виконавця проєкту було прийнято з урахуванням компетентності, досвіду та обсягу впроваджень команди на промислових підприємствах Східної Європи та Азії.

Roadmap проєкту IIoT

  • Етап 1: Забезпечення надійного збору даних в онлайн-режимі з датчиків та контролерів вибраного обладнання, синхронізація та належне зберігання даних.

  • Етап 2: Забезпечення інтеграції та стабільного обміну даними з корпоративною ERP-системою. Налаштування онлайн-моніторингу процесу виконання виробничих завдань, зіставлення технологічних режимів і фактичних даних з плановими показниками, налаштування інформаційних панелей, діаграм тощо. Первинний аналіз оперативних даних за допомогою звітів. Навчання команди Elsewedy Technology.

  • Етап 3: Підтримка команди Elsewedy Technology під час масштабування рішення IIoT на інших одиницях обладнання.

Рішення

Стандартна практика сучасних компаній — розгортання систем Industrial Internet of Things (IIoT) одночасно із запуском нових виробничих проєктів.

Більшість підприємств не задовольняє існуючий рівень координації бізнес-процесів. Вони усвідомили потребу отримувати об’єктивні дані в режимі реального часу для прийняття ефективних управлінських рішень.

Команда IT-Enterprise / Clobbi World була залучена до розробки єдиної інформаційної екосистеми, що об’єднала 3 фабрики та понад 350 одиниць обладнання. За 6 місяців розробки досягнуто встановлені цілі.

Застосунок Lite MES

У партнерстві із IT-інтегратором Elsewedy Technology створено сучасний застосунок Lite MES, що забезпечує синхронізацію цифрових інструментів обробки замовлень, планування виробництва та виконання робочих завдань: 

  • реєстрація часу виконання виробничих операцій та зіставлення з фактичними технологічними параметрами;
  • реєстрація довжини/кількості;
  • реєстрація тари/барабанів/котушки/бобінів/контейнерів тощо.

Вдавалося забезпечити наскрізний зв’язок між кількома рівнями автоматизації виробництва:

  • контролери технологічного обладнання; 
  • IIoT (онлайн-обмін даними між системами, виключення людського фактора); 
  • ERP (планування, управління).

Процес забезпечення online-контролю обладнання холдингу:

  1. Інтегровано IIoT-пристрої робочих механізмів, агрегатів з наявною системою ERP (Enterprise Resource Planning).

  2. Проведена цифрова трансформація процесу видачі та контролю виконання робочих завдань.
    Замовник повністю відмовився від паперів при видачі завдань операторам на робочих місцях. 

  3. Здійснено перехід до 100% застосування мобільних девайсів (планшетів) для обліку виробничих завдань безпосередньо в цеху.
    Оператори отримують та обробляють необхідну інформацію безпосередньо на планшетах, на робочих місцях.

  4. Налагоджено канали збору аналітичних даних для центрів керування бізнес-процесами.


Впровадження технологій IIoTє першим кроком у створенні єдиної платформи Industry 4.0 та виявлення точок зростання

Глобальна платформа Industry 4.0 допоможе Elsewedy Electric створити механізм онлайн-керування виробництвом із деталізацією до операцій на кожному робочому центрі. Такі можливості дають змогу максимально швидко реагувати на всі зміни, відхилення, відставання, обмеження в процесах і вчасно оптимізувати оперативні графіки та видавати реалістичні завдання, досягати максимальної відповідності вимогам клієнтів. Також підприємство отримає об’єктивну картину слабких місць та точок зростання виробництва.

 

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму