IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Представництво в регіоні MENA: досвідчений професіонал у важкій промисловості містер Мохамед Вахба долучився до команди Clobbi World

2021.08.14
Новини
Представництво в регіоні MENA: досвідчений професіонал у важкій промисловості містер Мохамед Вахба долучився до команди Clobbi World

Компанія IT-Enterprise і міжнародне представництво Clobbi World розширюють свою присутність за допомогою технологій Industry 4.0 у промислових регіонах Африки й Азії та долучають міжнародних експертів до своєї команди.

Ми співпрацюємо з найкращими спеціалістами з глибокою експертизою у напрямах оцінки поведінки та стану обладнання, вібрацій механізмів і разом із ними втілюємо проєкти з цифрової трансформації підприємств. Спільна експертиза допомагає досліджувати конкретні бізнес-проблеми та впроваджувати відповідні програмні рішення, які мають високу цінність для замовника.


Саме з таким експертом у липні 2021 року підписано угоду співпраці та партнерства. Містер Мохамед Вахба став нашим представником у країнах Середнього Сходу та Північної Африки (регіон MENA).

Містер Вахба — досвідчений менеджер із надійності, аналітик III категорії та дипломований спеціаліст із застосування автоматичного управління в машинобудуванні (MBA, Esslingen University of Applied Sciences). Уже 13 років він працює в галузі важкої промисловості. Зокрема, займався впровадження методів Предиктивного обслуговування (Predictive Maintenance) на підприємствах EzzSteel — найбільшого незалежного виробника сталі у регіоні MENA. Зараз у зоні відповідальності містера Мохамеда Вахби 5 великих заводів, а це близько 400 виробничих і допоміжні агрегатів обладнання.

Він довгий час займався аналізом роботи індукційних двигунів і професіонал у напрямку вимірювання та аналіз вібрацій обладнання. На думку експерта, комплексна аналітика та правильна інтерпретація діагностичних даних — ключ до успішної та рентабельної стратегії профілактичного обслуговування. Детальніше про це йдеться у його публікації для Iститута вібрації.

Аналіз вібрації та сигнатури струму двигуна

Пошкодження стрижнів ротора — одна з найрозповсюдженіших проблем у роботі індукційного двигуна. Без належної уваги з боку служб технічного обслуговування така несправність призводить до виходу з ладу обертового обладнання.

У своєму дослідженні «Використання аналізу підписи струму двигуна для визначення кількості зламаних стрижнів ротора в індукційних двигунах» містер Мохамед Вахба визначив роль окремих показників стану ротора у прогнозуванні несправностей. До традиційних методів діагностики вібрації та теплового моніторингу він пропонує долучити аналіз сигнатури струму двигуна й описує відповідні засоби для інтерпретації отриманих даних.

Цей прогресивний метод діагностування має назву Аналіз підпису струму двигуна (Motor Current Signature Analysis (MCSA)) і вперше був задіяний на атомних електростанціях — для моніторингу стану недоступних двигунів та обертового обладнання, що перебуває в небезпечній зоні. Експертна оцінка частоти ковзання рухомих частин ротора в сукупності зі спектральними даними високої роздільної здатності дають змогу більш точно визначати кількісний і якісний характер несправності.

Аналізуючи частотний динамічний діапазон, можна виявити бічні смуги ковзання (відхилення від головної гармоніки), що викликані порушенням у роботі роторних стрижнів. Таким несправностям відповідають унікальні струмові сигнатури.

Саме на аналізі унікальних компонентів обертового потоку заснований метод MCSA. Він допомагає вчасно виявити відхилення на фоні гармонічних компонентів у лінійному струмі та діагностувати дефекти, що їх спричиняють:

  • излом проводной стержня ротора;
  • ексцентричність повітряної щілини між ротором і статором;
  • коротке замикання між витками обмотки стартера.

Містер Мохамед Вахба доводить, що MCSA — потужний інструмент Predictive Maintenance. Значно ефективніший за класичний аналіз вібрації, який дає змогу виявити вже тяжкі пошкодження стрижнів. Тоді як аналіз сигнатури струму та правильна інтерпретація патерну коливань допомагають запобігти поширенню несправності ще на ранній стадії.

Невелика деталь перетворює звичайний показник стану обладнання на ефект першого порядку під час діагностики. Враховуючи, що аналіз сигнатури струму не потребує зупинки обладнання і може здійснюватися з одного сенсора (перетворювача струму) та з будь-якої з трьох фаз, метод MCSA здатен змінити традиційний погляд на Predictive Maintenance.

Подібні наукові дослідження підкреслюють цінність професійного бачення містера Мохамеда Вахби. Ми в IT-Enterprise та Clobbi World повністю розділяємо його прагнення оптимізувати принципи профілактичного обслуговування, оскільки наші рішення постійно поглинають методи найкращої практики. Та готові запропонувати сучасні інтелектуальні рішення та інструменти для реалізації цих задумів.

Clobbi World — це інтелектуальна програмна платформа з вбудованими галузевими знаннями для кабельного-дротових виробництв. Ми створюємо наскрізні рішення в рамках парадигми Індустрії 4.0.
Дізнайтесь більше: www.clobbi.com

Новини