IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise цифровізує виробництво волоконно-оптичних кабелів для галузевого лідера України – заводу "Одескабель"

2020.08.31
Новини
Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість
Виробництво
IT-Enterprise цифровізує виробництво волоконно-оптичних кабелів для галузевого лідера України – заводу "Одескабель"

Завод "Одескабель", провідний український виробник кабельно-провідникової продукції для телекомунікацій, енергетики, будівництва, машинобудування та інших галузей, почав проект з побудови системи управління виробництвом оптичних кабелів. Проект передбачає інтеграцію ERP-системи і виробничого обладнання з використанням технологій індустріального інтернету речей (Industrial Internet of Things, IIoT). За реалізацію проекту відповідає команда IT-Enterprise.

Основні цілі проекту для "Одескабель" – підвищення якості інформації для управлінських рішень за рахунок інтеграції з обладнанням цеху, а також поліпшення економічних показників завдяки реінжинірингу і впровадженню сучасних процесів управління. Для досягнення цих цілей IT-Enterprise впровадить продукти в концепції Industry 4.0: SmartFactory, Enterprise Asset Management з використанням Reliability-Centered Maintenance (предиктивне обслуговування обладнання на підставі надійності, RCM) та DigitalTwins (доповнена і віртуальна реальність, IIoT)

Завдяки новій системі й оптимізованим процесам "Одескабель" планує досягти таких результатів:

  • збільшити обсяги випуску за рахунок посекундного планування виробництва;
  • підвищити якість обслуговування клієнтів за рахунок точності термінів і підвищення частки вчасно відвантажених замовлень;
  • почати оперативно контролювати витрати на виробництво;
  • підвищити рівень якості продукції й знайти приховані резерви для скорочення витрат;
  • підвищити надійність роботи обладнання за рахунок застосування предиктивних методик.

"Ми завжди відкриті до застосування передових практик в управлінні, й останнім часом особливо гостро відчуваємо, наскільки масштабні та якісні перетворення може принести діджиталізація процесів. Глибока експертиза команди IT-Enterprise в цьому напрямку стала вирішальною причина, з якої ми звернулися саме до цієї компанії для реалізації нового проекту SmartFactory ", – розповів Олег Прокопович, директор з виробництва "Одескабель".

"Комплексні проекти цифрової трансформації дають можливість зробити ревізію поточних бізнес-процесів, оптимізувати і перебудувати їх. Ці кроки допомагають підвищити керованість підприємства, знайти приховані резерви для підвищення ефективності і прибутковості. Сучасні технології Industry 4.0 – застосування штучного інтелекту для оптимізаційного планування виробництва, глибока інтеграція з обладнанням (IIoT), обслуговування устаткування на підставі надійності (RCM) – відкривають для оптимізації нові можливості ", – додав Дмитро Шаповалов, керівник команди індустріальних бізнес-рішень IT-Enterprise.

Проект триватиме 9 місяців, систему введуть в експлуатацію в другому кварталі 2021 року.

Новини
Кабельно-дротова, металовиробнича промисловість
Виробництво