IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

4-5 жовтня у Харкові відбулась конференція, приурочена до відкриття регіонального центру 4.0 на базі аерокосмічного університету

2018.10.09
Новини
Аерокосмічна промисловість
4-5 жовтня у Харкові відбулась конференція, приурочена до відкриття регіонального центру 4.0 на базі аерокосмічного університету

Відкриття інноваційних центрів 4.0 ініційована АППАУ (Асоціацією підприємств промислової автоматизації України). АППАУ є засновником національного руху «Індустрія 4.0 в Україні». Розвиток мережі центрів 4.0 є частиною про-урядової програми «Індустрія 4.0» в Digital Agenda Ukraine, що підтримується Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством освіти і науки.

Харків входить до складу декількох регіонів, що почали проект «смарт спеціалізації» – визначення ключових сегментів для перспективного розвитку, що базуються на даних. У той же час, інші проекти – на кшталт кластеризації, – тут уже давно. У Харкові вже проводилось кілька міжнародних конференцій зі штучного інтелекту. Крім того, у місті є 1-ий, детально описаний кейс з Індустрії 4.0 (АТ «ФЕД»), а в Харківському авіаційному університеті ім. М. Є. Жуковського (ХАІ) – потужні напрацювання з кібер- і функціональної безпеки і т.д.. Тобто, питання було не так в інформаційному дефіциті, як у систематизації даних і напрацювань.

4-го жовтня пройшла Конференція, яка розкривала теми розвитку промислових хайтек, Індустрії 4.0 та нових ролей закладів вищої освіти. Спікер від компанії IT-Enterprise, Олексій Грушко, розповів про особливості впровадження систем управління у машинобудуванні на прикладі реальний кейсів.

5-те жовтня було присвячене екскурсії на АТ «ФЕД» за участі керівництва компанії: Голови правління, Віктора Попова, технічного директора, Дмитра Шигалевського, заступника голови правління з інформаційних технологій і оптимізації бізнес-процесів, Сергія Соколова. Представники ФЕД поділились досвідом впровадження 4.0., підготовки кадрів, говорили про стан підприємств у машинобудуванні.

Події 4-5 жовтня дали новий формат співпраці між ХАІ, АППАУ, владою та національними стейкхолдерами. Серед останніх – промислові підприємства різних сегментів, інжинірингові компанії. Говорили про Smart-спеціалізацію Харкова та регіону, основні напрямки співпраці у місцевій спільноті. Новий Центр у Харкові став ключовим регіональним центром Індустрії 4.0.

Новини
Аерокосмічна промисловість