IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Такі події як Своє.ІТ рухають відмову від токсичного софта і мають пройти у всіх великих містах України — Олег Щербатенко

2023.09.09
Новини
IT, комунікації та медіа
R&D
Такі події як Своє.ІТ рухають відмову від токсичного софта і мають пройти у всіх великих містах України — Олег Щербатенко

Захід Своє.IТ, який відбувся 8 вересня 2023 року в Києві, став наочною презентацією кращих напрацювань Українських IT-компаній, привернув увагу бізнес-спільноти та вкотре продемонстрував, що токсичний російський софт є чим замінити. 

Шоурум Своє.ІТ об'єднав на одному майданчику розробників та інтеграторів найкращого Українського програмного забезпечення та запропонував їм демонстрацію у дії можливостей їхніх напрацювань.

«Стратегія щодо планомірної відмови від російського ПЗ і переходу на Українські рішення це питання безпеки бізнесу, захищеності його процесів. Українські фахівці IT-галузі мають високу компетенцію, цінуються у світі та давно вже створюють не тільки висококонкурентні продукти, а й дуже часто рішення, які є внеском у розвиток галузі у міжнародному масштабі. Ми бачимо це, коли презентуємо продукти на міжнародних виставках, коли виконуємо замовлення з автоматизації виробничих процесів потужних світових компаній, та по тому, як врешті-решт, компанії-лідери шукають шляхи найму наших фахівців в команди. Єдина причина чому деякі компанії ще працюють на російському софті це звичка, консервативність, негативна традиція. Наша команда IT-Enterprise сприяє автоматизації ключових Українських компаній більш як 35 років, останні 7 років ми допомагаємо бізнес-китам перейти на більш сучасні та не токсичні рішення. Тож для мене очевидно, що опора на російський софт це рудимент минулого, хтось вже позбавився, а хтось ще крокує до цього», прокоментував ситуацію під час спілкування з журналістами Олег Щербатенко, засновник та СЕО компанії IT-Enterprise.  

Він також відзначив, що події такого формату як Своє.IT є надзвичайно важливими та підтримка такої ініціативи в майбутньому, проведення аналогічних подій в обласних центрах, суттєво допомогли б прискорити заміну токсичного ПЗ на сучасні та безпечні рішення.  

Як відзначив у своєму виступі на відкритті події Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації, керівник проєкту Дія.City, попри криваву війну росії проти України, деякі вітчизняні організації продовжують не тільки користуватись російським софтом, а ще й закуповувати його.

«Зокрема я знаю про 1С, який працює в Україні під іншим брендом, Business Automation Framework (BAS). І це — питання національної безпеки, бо ворог фактично отримує доступ до наших інформаційних систем. Потрібно розповідати користувачам, що є якісні альтернативи».

Під час участі в заході Своє. IT команда IT-Enterprise презентувала свої продукти для Українського бізнесу, зокрема: 

  • сучасну no/low-сode платформу IT-Enterprise — інструмент для реінжинірингу й оптимізації бізнес-процесів;
  • повнофункціональну ERP-систему, що охоплює системи MRPII, MES, APS, EAM, SCM, CRM і технології класу Industry 4.0;
  • екосистему програмних продуктів і сервісів, які посилюють бізнес-процеси та ефективність замовників з різних напрямків, як-от: передналаштовані програмні продукти MASTER — для управління бізнесом (саме продукт MASTER:Бухгалтерія обирають з 2017 року Українські компанії на заміну 1С);
  • сервіс електронного документообігу Signy;
  • електронний торговий майданчик SmartTender.biz, який активно розвивається з 2013 року та має довіру більше ніж 110 тисяч користувачів. 

Організатором заходу виступив  компанія GigaCloud — один із лідерів хмарного ринку України. В події взяли участь більш як 100 Українських компаній-розробників, які створюють CRM та облікові системи, рішення для колтрекінгу, документообігу, наскрізної аналітики, POS та ще десятка різних напрямків роботи. 

Детальніше про виклики, які стоять під час великої війни перед Українським IT і чому російський софт є небезпечний можна прочитати у квітневому інтерв’ю Олега Щербатенко агентству Інтерфакс-Україна. 

Новини
IT, комунікації та медіа
R&D