IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Партнерська програма IntegrateIT — унікальна екосистема для бізнесу України і Східної Європи

2021.10.15
Новини
R&D
Партнерська програма IntegrateIT — унікальна екосистема для бізнесу України і Східної Європи

Модернізація на більшості підприємств рухається у двох паралельних площинах — керування фізичними активами й упровадження інформаційних рішень. Ці напрями майже не перетинаються, хоча для побудови конкурентного виробництва в епоху Industry 4.0 важливо налагодити ефективний обмін корпоративними даними та застосовувати інструменти наскрізного керування бізнес-процесами.

Тому ми вирішили запустити перший в Україні проєкт, який би об’єднав актуальні розробки у сфері IT (Information Technology) та OT (Operational Technology).

Партнерська програма IntegrateIT стане основою для побудови національної екосистеми, яка відкриє для українських підприємців доступ до сучасних інструментів кіберфізичного керування бізнес-процесами.

Платформа дасть змогу підприємствам швидко знаходити індивідуальні рішення, розробляючи власні програмні продукти, або підібрати вже готові інструменти оптимізації.

Передумови для створення платформи IntegrateIT

У світі зростає попит на глобальні рішення, здатні об’єднати інструменти керування віртуальними й реальними об’єктами, забезпечивши наскрізну аналітику процесів. Зокрема це завдання вирішують технології Industry 4.0, які дають змогу побудувати кіберфізичну систему IT-OT на основі промислового інтернету речей (Industrial Internet of Things, IIoT).

Ми вважаємо, що у нас достатньо передумов, які роблять створення національної платформи ІТ-ОТ на часі:

  • Зростає рівень зношеності виробничих активів (50–90%, залежно від галузі), а підприємці не мають чіткої стратегії з їх оновлення або плану підвищення операційної ефективності.
  • Через відсутність екосистем IT-OT близько 95% виробників не використовують повною мірою дані про власні активи.
  • Технології Industry 4.0 вже продемонстрували свою ефективність у створенні систем керування активами й ресурсами на вітчизняних підприємствах, але рівень доступності таких рішень треба нарощувати.
  • Мережа АППАУ включає десятки інтеграторів та інжинірингових компаній, які теоретично можуть розширити свої сервіси на АРМ і, за наявності якісної кіберфізичної платформи, реалізувати свій технологічний потенціал.

Глобальним кроком уперед, на нашу думку, може стати запуск емерджентного для України проєкту — сучасної платформи для глибокого керування IT та OT складових бізнесу. І головну функціональну роль у цій платформі повинен відігравати штучний інтелект. Варто делегувати йому розв’язання широкого спектра завдань — від апаратного моніторингу до прийняття ключових бізнес-рішень. Подібну стратегію обрали іноземні конкуренти наших виробників, а з платформою IntegrateIT і в національних підприємців з’явиться така можливість.

Консолідація зусиль

Партнерська програма IntegrateIT об’єднує всі зацікавлені сторони процесу злиття IT та OT:

  • Системних інтеграторів АСУТП.
  • Інжинірингові та технологічні компанії.
  • Виробників комплектного обладнання (ОЕМ) і представників галузі приладобудування.
  • Регіональних центрів Industry 4.0 (Центр 4.0) та експертів із розробки рішень у сфері цифрової трансформації.

Останній пункт списку включає цілу низку визначних Центрів 4.0 на базі вищих навчальних закладах: Національний аерокосмічний університет “Харківський авіаційний інститут”, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», кафедра АТЕП тощо.

Що отримують учасники партнерської програми IntegrateIT

Перевагами від нової екосистеми можуть скористатись як розробники, що долучаються до нашої платформи, так і їхні безпосередні клієнти. Перші суттєво знизять собівартість створення аналітичних бізнес-застосунків, адже з засобами швидкого конструювання не потрібно утримувати велику команду кваліфікованих спеціалістів. Споживачі отримують компетентних виконавців, які мають глибокий рівень експертизи в конкретній промисловій галузі, а не просто намагаються вдало інтегрувати розрізнені програмні рішення.

Окрім інструментів швидкої розробки (low-code/no-code) та бази готових застосунків для менеджменту партнери програми IntegrateIT отримують доступ до безкоштовних онлайн-курсів із підготовки аналітиків та розробників.

IntegrateIT — емерджентність, перспективність, простота

Екосистема IntegrateIT пропонує функціонал, який ще не має аналогів у нашій країні:

  • Комплексні наскрізні засоби керування бізнесом «від сенсора до прийняття рішення».
  • Інструменти миттєвого впливу, що забезпечують гнучке адаптивне планування.
  • Можливість приймати обґрунтовані рішення на основі достовірних онлайн-даних.
  • Автоматизація процесів та мінімальний вплив людського фактора на їх протікання.

Проте ви не натрапите на труднощі, що зазвичай супроводжують інтеграцію засобів автоматизації на підприємстві. Наша платформа забезпечує простоту обробки динамічно зростаючої кількості даних. IntegrateIT — це можливість без зайвих зусиль забезпечити мобільність рішень, підвищити доступність виробничої інформації та розширити ринок без інвестицій у нове обладнання.

Партнерський кейс Elsewedy Technology — приклад створення бізнес-застосунку

Elsewedy Technology — внутрішній інтегратор IT-рішень, який відповідає за цифрову трансформацію на підприємствах одного з найбільших виробничих холдингів Африки — Elsewedy Electric (Єгипет). Наша компанія успішно обійшла у тендерній процедурі конкурентів (PTC, Software AG) і долучилася до створення глобальної екосистеми Industry 4.0. Проєкт охопив 3 фабрики та 350 одиниць обладнання Elsewedy Electric.

Одним із рішень з оптимізації керування виробництвом стало створення для працівників Elsewedy Electric застосунку Lite MES, який забезпечив:

  • Інтеграцію з системою планування ресурсів підприємства (Oracle ERP).
  • Перехід на цифрові робочі завдання для операторів.
  • Онлайн-моніторинг та класифікацію простоїв обладнання.
  • Застосування планшетів для збору й обробки операційних даних.

Це лише один із прикладів розробки індивідуального рішення, що враховує особливості організації роботи конкретного підприємства й максимально ефективно розв’язує поточні завдання з модернізації апаратної та інформаційної складової. Платформа IntegrateIT відкриває майже необмежені можливості для пошуку шляхів оптимізації бізнес-процесів.

Новини
R&D