IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise на Київському міжнародному економічному форумі КМЕФ-2018

2018.10.23
Новини
IT-Enterprise на Київському міжнародному економічному форумі КМЕФ-2018

Київський міжнародний економічний форум – одна з найважливіших подій бізнесу країни. З року в рік КМЕФ – дедалі яскравіша подія, що поєднує провідних фахівців топ-рівня: відомих особистостей бізнесу, влади й освіти з 30 країн світу.

Цього року панелі Форуму вражали якістю і думками кращих у своєї галузі. Головною темою Форума стала цифровізація сучасного світу: передові технології як рушійна сила успішної компанії. Довкола неї думки були різними: більшість говорила про сучасні тренди, інші акцентували на провідній позиції людського ресурсу в епоху технологій.

«Бізнес, що орієнтується на конкуренцію зі світовими компаніями, який вийшов чи готується до виходу на міжнародні ринки, не має альтернатив: він має використовувати інноваційні технології або просто буде не конкурентноздатним» - Володимир Михайлов, технічний директор IT-Enterprise.

На панельній дискусії «Індустрія Х.0: розумний бізнес, розумні активи, розумні сервіси» підняли тему розвитку технологій як потужної сили розвитку компаній. Директор IT-Enterprise Олег Щербатенко розкрив два кейси, що наочно доводили ефективність впровадженя рішень компанії. Мова, зокрема, про співпрацю з INTERPIPE, що за короткий час стала повністю клієнтоорієнтованою. Окрім рішень, варто було змінити культуру компанії та цінності, а також провести повну автоматизацію компанії.

Ці слова підтвердив днем раніше у своєму інтерв’ю Денис Морозов, СFО INTERPIPE: : «Ключова проблема – це ментальність людей. Люди не готові працювати по-новому,» - і додав: «це робота з людьми. Це - навчання людей. Потрібно показать, що ії самим IT-технології потрібні, суттєво полегшать їх роботу, усунуть більшість помилок, додаткових проблем і зроблять виконання їх функції простішим, точнішим і оперативнішим.»

Далі, окрім Google Glass та інших корисних трендів, IT-Enterprise впровадив елементи машинного навчання і вже сьогодні рішення у процесах приймають не люди, а машини. Результат - виконання плану виробництва зросло на 97%. Зал вже не просто слухав, а зосереджено робив нотатки і запитував контакти спікера: таких рішень Україна на КМЕФ ще не чула.

Інший кейс був присвячений компанії АО «ФЕД». Замість завантаження нового обладнання до 60% та зривів термінів виконання, завод збільшив виробничу здатність на 45-55%, скоротив витрати на виробництво і підняв дотримання строків замовлень до 99% - завдяки IT-Enterprise. Крім того, було встановлено соціальну мережу для підприємства для оперативної комунікації між циклами виробництва і впровадило Google Glass: з інструкціями «розумних окулярів» працівники збирають деталі у кілька разів швидше. Чи варто говорити, що після доповіді Олега Щербатенко біля експозиції IT-Enterprise не було вільних місць.

В іншій дискусії “Цифрова трансформація в промисловості: пробудження” – взяв участь партнер з розвитку бізнесу IT-Enterprise Олексій Щербатенко. Йшлося про готовність українських підприємств до трендів в IT. Разом з генеральным директором Ассоціації підприємств промислової автоматизації України (АППАУ), Олександром Юрчаком, та керівником проектів IT-Enterprise, Романом Яворським, піднімали питання прірви між бажаним і реальним: значна частина компаній прагне впровадити технології 4.0, не маючи автоматизованих процесів нижчого рівня. Олексій Щербатенко підкреслив, що важливо підходити до інновацій поетапно – лише тоді вони будуть ефективними. Крім того, не варто розраховувати на те, що трендові стартапи вирішать проблеми виробництва, якщо воно недостатньо технологічно розвинене. Стартапи діють лише на добре відлагоджених системах управління.

У цілому, IT-Enterprise на КМЕФ презентувала високий рівень рішень Industry 4.0, зокрема IoT, IIoT, VR, AR, SmartFactory, Digital Twins, Predictive Maintenance та флагманський продукт – комплексну ERP-систему управління усіма бізнес-процесами. Стенд IT-Enterprise став одним із найпопулярніших, як серед вітчизняних, так і іноземних компаній. Фахівці IT-Enterprise ділились досвідом і планами на майбутнє.

«Ми доступні для усіх. Ми вважаємо, що, публікуючи кейси і наші рішення, ми даємо опис того, як ми це робимо. Ринок України вимагає спільної участі компаній, у тому числі – конкуруючих. Ми не робимо секрету зі своїх досягнень та рішень – вони доступні всім. Це дозволить створити ідеальний образ замовника, який знає, що йому потрібно для управління підприємством – тоді виграють усі.» - Олег Щербатенко, директор IT-Enterprise.

IT-Enterprise був радий корисним дискусіям, плідним зустрічам з партнерами та колегами, і висловлює вдячність за організацію КМЕФ-2018!

Новини