IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IDC: ТРИ КОМПАНІЇ КОНТРОЛЮЮТЬ 81,5% УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ ERP-СИСТЕМ

2012.09.28
Новини
IDC: ТРИ КОМПАНІЇ КОНТРОЛЮЮТЬ 81,5% УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ ERP-СИСТЕМ

Згідно з результатами дослідження ринку EAS (Enterprise Application Software), проведеного компанією IDC, український ринок інтегрованих систем управління підприємством у 2011 р. виріс з рівнем 2010 р. на 39,1% і в цінах замовників склав 42,5 млн. дол. Однак, не дивлячись на цей вражаючий ріст, це на 9% менше, ніж показники 2008 р. відмітимо, що дане дослідження обхвачує тільки продаж ліцензій та їх підтримку/обновлення (EAS License& Maintenance Revenue), а послуги по введенню систем враховуються в дослідженні ринку ИТ-послуг.

В свою чергу, відсутність попиту на дорогі ERP-системи зі сторони великого бізнесу привело до того, що доля SAP, яка у 2008 р. контролювала 43,4% ринку, знизилася до 2011 р. до 27,1%. Тим не менш, по зрівнянню з 2010 р. компанія продемонструвала ріст 45,5%. Вартує також відмітити, що трійка лідерів ринку EAS не міняється вже декілька років, однак їх сукупна доля росте: у 2011 г. на «1С», SAP та «Інформаційні Технології» прийшлося вже 81,5%, тоді як у 2008 р. — 73%.

Джерело: Комп’ютерний Огляд

Коментарій Олега Вікторовича Щербатенко, Генерального директора корпорації «Інформаційні технології»

Є декілька показників, які дозволяють провести таку оцінку. При участі у рейтингах, які проводить IDC на українському ринку, оцінка йде по вартості реалізованих ліцензій. На мій погляд, такий підхід відображає не тільки те, наскільки дорогі ліцензії, яка доля ринку по продажам програмного забезпечення. Але для нас важливим є кількість виконаних проектів, стосовно управління підприємством, в певному сегменті ринку: по промисловим підприємствам. І ми рахуємо, що саме в цьому сегменті ринку ми являємося лідером.

В цілому, якщо говорити про автоматизацію у промисловості та управлінні підприємством, успішних комплексних проектів не так багато. По вартості проданих ліцензій у нас друге місце в Україні, ми займаємо 12-15% ринку. Але по кількісті проектів у промисловому сегменті ми домінуємо. Основні ERP-проекти на підприємстві в Україні виконані нами.

Читати повний текст інтерв’ю

Див. також

Всі проекти впроваджені системи IT-Enterprise 

Новини