IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

ІНТЕРПАЙП УПРАВЛЯЄ ЗАКУПІВЛЯМИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ IT-ENTERPRISE

2012.12.05
Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Закупівлі та склад
ІНТЕРПАЙП  УПРАВЛЯЄ ЗАКУПІВЛЯМИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ IT-ENTERPRISE

З метою підвищення загальної ефективності організації закупівельної діяльності та зниження витрат керівництво компанії Інтерпайп прийняло рішення оптимізувати бізнес-процеси, зв’язані з закупівлями товарно-матеріальних цінностей, використовуючи функціонал корпоративної системи управління IT-Enterprise.
ІНТЕРПАЙП — міжнародна вертикально-інтегрована компанія, виробників сталевих труб та залізничних коліс у світі.
Проект управління закупівельної діяльності на базі корпоративної системи управління IT-Enterprise призваний оптимізувати процеси закупівель обладнання, послуг та робіт сторонніх організацій.
Розширення використаного функціоналу системи IT-Enterprise дасть можливість Інтерпайп істотно скоротити витрати, а також підняти ефективність та керівництво закупівельної діяльності для всіх підприємств групи.
Усі промислові активи Інтерпайп, як вітчизняні, так і закордонні, у своїй роботі використовують єдину корпоративну систему управління IT-Enterprise.
Реалізація корпоративного проекту дозволить оптимізувати наскрізні бізнес-процеси закупівель між Керуючою компанією і іншими підприємствами Інтерпайп.
Слід відмітити, що реінжиніринг та автоматизація процедур закупівлі в Інтерпайп проводиться з обліком широких функціональних та географічних масштабів проекту.
Особлива увага надається дотриманню існуючих в компанії регламентів по організації закупівль.
Проектні роботи виконуються в тісній кооперації між спеціалістами корпорації «Інформаційні технології» — розробником системи IT-Enterprise — і департаментом інформаційних технології Інтерпайп, на чолі з керівником Вадимом Сергієвичем Святським.
«Для міжнародної компанії Інтерпайп дуже важливо забезпечити прозорість процесу закупівель та забезпечити доступ усім потенційним постачальникам до подачі пропозиції у рамках тендерів.
Саме ці цілі ми вирішуємо в рамках проекту по управлінню закупівлями в рамках єдиного інтегрованого рішення компанії Інтерпайп і всіх розділених промислових активів на платформі системи IT-Enterprise» — відмітив Вадим Святський.
В рамках реалізації проекту в системі IT-Enterprise створений єдиний класифікатор ресурсів для Інтерпайп і всіх промислових активів.
В ході проекту реінжиніринг синхронізовані данні про контрагентів, організацій, одиниць вимірювання та інші корпоративні класифікатори та нормативно-довідникова інформація.
Проект дозволить регламентувати та оптимізувати механізм консолідації заявок на закупівлю від підприємств Інтерпайп у єдиний товарний план. Всі процеси, зв’язані за домовленістю та корегуванням консолідованих заявок для формування єдиного корпоративного плану закупівль, автоматизовані з обліком розділення повноважень між Керуючою Компанією підприємств, які подають заявки.
Корпоративний проект по управлінню закупівлями в Інтерпайп на платформі IT-Enterprise включає також завдання по управленню тендерними процедурами та впровадженню модуля «Електронний тендерний майданчик», включає наступні завдання:

  • Автоматизація тендерного покриття домовлених заявок на закупівлю та підготовка нових тендерів для забезпечення необхідних закупівельних позицій
  • Проведення електронних торгів з ціллю забезпечення прозорості процесів закупівель на платформі модуля «Електронний тендерний майданчик» системи IT-Enterprise
  • Контроль відповідності документів, які супроводжують закупівлі (специфікації до договорів), затвердженим товарним планом та тендерним рішенням
  • Контроль відповідності фактичних поставок затверджених рішенням
  • Управління електронною акредитацією постачальників
  • Автоматизоване визначення переможців тендерів на основі формалізованих показників та критеріїв оцінки пропозицій постачальників.

Детальніше
Рішення IT-Enterprise «Електронний тендерний майданчик» (http://tender.interpipe.biz/tenders) дозволяє:

  • забезпечити максимальну прозорість тендерного процесу
  • консолідувати потреби виробничих підрозділів
  • збільшити рентабельність виробництва за рахунок зниження витрат на закупівлю
  • автоматизувати акредитацію постачальників по групам ТМЦ та послуг, а також скласти «чорний список» постачальників
  • скоротити час на обробку тендерної документації (за рахунок електронної домовленості та затвердження закупівельних заявок, протоколів рішень)
  • скоротити закупівельний цикл (за рахунок автоматизації рутинних активностей)
  • збільшити кількість постачальників.
Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Закупівлі та склад