IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Трансформація будівельної галузі: українські IT для девелоперів

2020.02.09
Статті
Трансформація будівельної галузі: українські IT для девелоперів

Будівельні компанії сьогодні – це оптимальні IT-рішення для оперативного моніторингу, швидких рішень та контролю усіх даних. Потреба IT-рішень для девелопменту обумовлена, перш за все, необхідністю сервісів планування ресурсів підприємств – ERP-систем, що може застосовуватись на усіх етапах будівництва та введення в експлуатацію. Для одного з клієнтів IT-Enterprise вдалось на 58% зростити обсяг продажів об'єктів нерухомості після впровадження ERP-системи у компанії-девелопера повного циклу. Також не варто забувати про те, що сучасні ERP-рішення можуть інтегруватися з іншими IT-модулями – це дозволяє максимально адаптувати весь виробничий процес до потреб компанії та специфіки її роботи.

Одна з компаній-лідерів будівельної галузі України у 2013 році поставила за мету підвищити оперативність і ефективність процесів ціноутворення. Для цього необхідно було налаштувати оперативне забезпечення керівництва холдингу актуальною інформацією про усі об'єкти нерухомості у потрібних розрізах. В IT-Enterprise на той час вже був налагоджений оперативний облік і контроль актуальної інформації по об'єктам будівництва та інвесторам, можливість швидкого доступу до повної історії роботи по кожному об'єкту нерухомості та отримання управлінської звітності по реалізації нерухомості – у модулі «Управління реалізацією нерухомості».

В результаті реального проекту було у 8 разів скорочено час на застосування/зміну політики ціноутворення на об'єкти нерухомості відповідно до рішень правління, у 7 разів скорочено час оформлення договорів (шлях від створення заявки на реалізацію нерухомості до друку і підписання договору), а час обробки протоколів зміни політики ціноутворення скоротився з декількох днів до 3-4 годин.

Інший приклад – заводи-виробники будматеріалів. Усі виробничі ділянки можуть бути автоматизовані, а самі підприємства об'єднані в єдину інформаційну систему за допомогою комплексної ERP українського виробництва IT-Enterprise. Такі підприємства зазвичай мають велику кількість юридичних осіб: заводи, кар'єри, автотранспортне підприємство і т.д. Тому важливо оптимізувати та систематизувати роботи – за допомогою ERP-системи. Приклади таких впроваджень – за посиланням.

Сьогодні за мить можна підписати документи, оформити звітність, дізнатися статистику щодо того, на які квартири попит вище, скільки квартир продано та інше. Крім того, якісна система дозволяє оперативно відслідковувати, на якому етапі продажу знаходиться кожен об'єкт нерухомості і багато іншого. Вже завтра світ стане ще швидшим і варто встигнути змінитись все сьогодні!

Статті