IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IIoT у форматі 5G — рішення KOEEBOX для SmartFactory-виробництв від IT-Enterprise

2021.10.11
Новини
Приладобудування, електротехнічна промисловість
Виробництво
IIoT у форматі 5G — рішення KOEEBOX для SmartFactory-виробництв від IT-Enterprise

У країнах Європи і Північної Америки багато підприємств мають засоби комунікації на виробництві. Тому для нас стратегічно важливо думати й діяти на крок уперед. Будувати локальні мережі та локальні засоби комунікації на підприємстві вже немає сенсу. Натомість слід використовувати найреволюційніші передові технології, наприклад 5G.

Це дозволить отримати ефективний канал зв’язку виробництва з хмарними технологіями без великих інвестицій у локальну інфраструктуру підприємств. Продукт KOEEBOX, який створили IT-Enterprise, вирішує це завдання. Він працює на основі GSM-стандартів, підтримує NB-IOT, стандарти 4G і дозволяє знімати параметри ефективності використання обладнання.

KOEEBOX

«Головний показник, який драйвить продукт, — загальна ефективність обладнання (Overall Equipment Effectiveness, OEE). 

KOEEBOX дозволяє вимірювати OEE в режимі реального часу і показувати прихований потенціал підприємства. У тому числі збирати інформацію про вібрації, температури, тиск на певних критично важливих вузлах, передбачати аномалії в роботі обладнання і вихід його з ладу.

KOEEBOX — це революційний продукт. Він не потребує інвестицій і додаткової інфраструктури від клієнта: інженери і консультанти для налаштування екосистеми не потрібні. Установка KOEEBOX на обладнання на практиці займає менше 10 хвилин, а пристрій повністю працює за бездротовою технологією.

Вартість рішення теж демократична: апаратна частина пристрою коштує до $ 500, сенсори — близько $ 100 за кожен. А ліцензія для доступу до хмарного рішення — $ 50 на місяць. Вартість доступна кожному бізнесу, що дозволяє використовувати наше рішення сьогодні. Не чекати, не інвестувати значні кошти в розширення й оновлення поточної інфраструктури, а застосовувати технології Industry 4.0 зараз», — Віталій Галелюка, CTO KOEEBOX.

Як це працює

  • Використання у побуті

    Наприклад, ви хочете отримати на персональному комп’ютері доступ в інтернет. Можна піти по такому шляху: прокласти дротову мережу, зробити LAN-підключення по квартирі тощо. А можна отримати хороший інтернет через WI-FI. А ще краще відразу використовувати хороші LTE і 5G зв’язок. У разі підключення до 5G вам не потрібні додаткові інвестиції — ні в роутери, ні в підсилювачі сигналу. Ви просто берете й відразу використовуєте рішення.

  • Використання на виробництвах

    Щоб отримати хороший доступ в інтернет або мережу всередині підприємства, потрібні великі інвестиції. Більшість європейських підприємств мають налагоджену інфраструктуру і можуть застосовувати технології Industry 4.0, базуючись на ній. В Україні ситуація трохи відрізняється: багато хто не має подібної інфраструктури та можливості інвестувати в неї. Якщо підприємства будуть вкладати кошти, то витратять багато часу, за який запити клієнтів і потреби ринків істотно зміняться.

Ми можемо форсувати процес, не маючи складної інфраструктури — використовувати технології 5G і пристрої IIоT, як-от KOEEBOX.

KOEEBOX — це, по суті, розумна фабрика (smart factory), прототип розумного будинку (smart home), тільки для виробництва. Усі сенсори, які використовують у зв’язці з рішенням, — бездротові і підключаються до KOEEBOX. Фактично, ви будуєте свою екосистему всередині цифрової фабрики.

5G в Україні — технологія зовсім нова, перебуває у фазі запуску, але вона необхідна для побудови такого роду розумних фабрик. Кількість інформації, що збирається, постійно росте, і каналу 4G вже недостатньо.

Відповідно запуск 5G — важливий крок на шляху до цифровізації всього виробництва, який відкриває нові горизонти. Невдовзі ми його зробимо і тоді зможемо збирати й обробляти більше даних, більш точно прогнозувати й будувати ефективні й адаптивні виробництва.


KOEEBOX — це рішення у концепції Industry 4.0, що перетворює звичайну фабрику на smart всього за 15 хвилин. П
ристрій контролює обладнання: враховує простої, розуміє режими роботи, реєструє споживану потужність, рахує напрацювання та виводить поточний стан, категоризує простої та створює періодичні звіти.

Дізнайтеся більше: www.koeebox.com

Новини
Приладобудування, електротехнічна промисловість
Виробництво