IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise отримала нагороду «Агента змін» як бренд-лідер цифрової трансформації

2020.01.26
Новини
IT-Enterprise отримала нагороду «Агента змін» як бренд-лідер цифрової трансформації

IT-Enterprise на чолі з Олегом Щербатенко отримала нагороду «Агента змін» як бренд-лідер цифрової трансформації!
Нагородження відбулось на загальних щорічних зборах АППАУ 23 січня. Проект «Агенти змін» покликаний стимулювати до цифрової трансформації підприємства, внз та владу країни. Вручення нагород відбулось згідно рішень правління та загального відкритого прозорого голосування напередодні, й також грунтовного опрацювання критеріїв лідерства та результатів 2019 в аналітичному звіті «Агенти змін». Сертифікати переможцям конкурсу вручав Андрій Бірюков, керівник Коаліції цифрової трансформації, куди також входить АППАУ.

Голова правління АППАУ Олег Щербатенко (IT-Enterprise), користуючись нагодою, запросив на другий Trans4mation Forum який вже заплановано на 20 листопада 2020 року. Минулорічний захід зібрав більше 600 учасників і став однієї з найбільш обговорюваний подій кінця року!

Традиційний Звіт АППАУ включав ключові досягнення Асоціації у 2019-му:

• Зміцнення лідерства в русі 4.0 – реалізація 5 проектів національної стратегії.
• Формування системних політик державного, національного рівня – АППАУ розробила та поглибила ряд політик та програм в сферах інноваційного, кластерного, експортного та цифрового розвитку.
• Перезапуск ТК 185 – розгортання робіт по стандартизації в рамках Технічного комітету 185 «Промислова автоматизація» – завдяки фінансуванню від GIZ (проект aCampus).
• Нові правила роботи експертних спільнот – ролі агентів змін, номінації, колабораційні команди та коаліційні платформи.
• Вихід на фінансування в експорті (виграш проекту під Hannover Messe 2020) – проект дасть потужний імпульс експортному розвитку та інтернаціоналізації всіх наших членів.
• Нові позитивні маркери змін: формування бенчмаркингових стандартів у промисловості, початок справжнього кластерного руху, лідерство наших членів у просуванні Індустрії 4.0, формування мережі Агентів змін та багато іншого.

Крім того, на зборах діяли профільні групи. Результати роботи наступні:

Інновації та робота Центрів 4.0

Група запропонувала посилити просвітницьку діяльність в напрямку кращого використання фондів, створення платформи для обміну проблемами галузі; створення консорціуму замовників з фондом стимулювання цифрових промислових інновацій.

Галузевий розвиток

Група дійшла висновку, що подальший рух можливий із залученням зовнішнього фінансування.

Регіональний розвиток

Роль Центрів 4.0 в якості лідерів регіонального розвитку ускладнена, тому потрібні регулярні зустрічі та активніша співпраця з владою.

Експорт та інтернаціоналізація

Переваги курсу «Інтеграція в глобальні ланцюжки цінності» має 5-напрямів, один із яких передбачає узгодження позицій та спільної підготовки українських підприємств до участі у великих заходах, накшталт HANNOVER MESSE 2020

Шеринг та цифрова компанія (модератором якої став директор SmartTender – Сергій Сагун)

Группа виявила, що наявні сервіси в АППАУ мало використовуються через недостатнє інформування та внутрішню інерцію компаній. Подолання супротиву до змін з боку компаній та збільшення мережі засобів інформування – стало висновком роботи групи.

На завершення компанія CodEUrope Consulting, з якою нещодавно АППАУ підписала меморандум про співпрацю у сфері Mobiity 4.0. – відвідала Збори. Янік Фурастьє, СЕО CodEUrope отримав сертифікат «агента змін», який сприяє швидшій інтернаціоналізації членів АППАУ.

Новини