IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

ІНТЕРПАЙП ОПТИМІЗУЄ ПРОЦЕС ПРОВЕДЕННЯ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ТЕНДЕРІВ ТА РОБОТУ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ

2013.05.07
Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Закупівлі та склад
ІНТЕРПАЙП ОПТИМІЗУЄ ПРОЦЕС ПРОВЕДЕННЯ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ТЕНДЕРІВ ТА РОБОТУ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ

ІНТЕРПАЙП — міжнародна вертикально-інтегрована компанія, виробників сталевих труб та залізничних коліс. Компанія входить в десятку найбільших виробників трубної продукції та знаходиться на третьому місці по об’ємам виробництва цільнокатаних залізничних коліс у світі.
ІНТЕРПАЙП є великим та стабільним споживачем сировини для трубного виробництва, а також інших товарів та послуг, необхідних для ефективного та безперервного функціонування всіх підприємств групи. Для забезпечення максимальної прозорості проведених закупівельних процедур, а також отримання оптимальних цін та умов постачання в компанії ІНТЕРПАЙП прийняли рішення оптимізувати процес роботи з постачальниками.
Поставлене завдання реалізоване за допомогою комплексного рішення по організації електронних торгів: "Electronic Competitive Tendering" — Електронний тендерний майданчик ERP-системи IT-Enterprise.
Рішення (виконане у вигляді окремого модуля) «Електронний тендерний майданчик» є власною розробкою корпорації «Інформаційні технології». Особливість рішення заключається в тому, що постачальники беруть участь у відкритих електронних торгах-аукціонах, а система аналізує процес по багатьом параметрам, забезпечивши підприємству найбільш вигідні умови співпраці — оптимальну закупівельну ціну товарно-матеріальних цінностей та послуг.
Процедура взаємодії між компанією та постачальниками мають наступний вигляд. Постачальники одержують доступ до сайту Поточні тендери Інтерпайп, на якому розміщена інформація про закупівлі. Система IT-Enterprise дає можливість подати заявку на акредитацію з регламентованим переліком документів, ознайомитись з тендерною документацією, заповнити тендерні пропозиції, слідкувати за ходом процесу подачі комерційних пропозицій іншими постачальниками та брати участь в аукціоні на протязі всього тендерного періоду.
По кожній закупці проходить бізнес-процес стадійного узгодження, в рамках якого формується запит комерційної пропозиції та затверджує перелік учасників для розсилки. Далі тендер розміщується на порталі Поточні тендери Інтерпайп та проводяться електронні торги.
По завершенню тендеру в системі IT-Enterprise зберігаються всі тендерні пропозиції в електронному вигляді, формуються для зрівняння тендерні таблиці і протоколи засідань тендерного комітету. Система автоматизовано рекомендує переможця тендера на основі бальної оцінки показників тендерних пропозицій. Також в системі IT-Enterprise зберігається історія всіх тендерів, ведеться нормативно-правовий облік, структурується інформація по товарним групам, параметрам проведення тендерів по кожній товарній групі та т.д.


Рішення IT-Enterprise "Electronic Competitive Tendering" дозволяє:

  • забезпечити максимальну прозорість тендерного процесу
  • консолідувати потреби виробничих підрозділів
  • збільшити рентабельність виробництва за рахунок зниження витрат на закупки
  • автоматизувати акредитацію постачальників по групам ТМЦ та послуг, а також створити «чорний список» постачальників
  • скоротити час на обробку тендерної документації (за рахунок електронної домовленості та затвердження закупівельних заявок, протоколів рішень)
  • скоротити закупівельний цикл (за рахунок автоматизації рутинних активностей)
  • збільшити кількість постачальників

Примітка

ERP-система IT-Enterprise знаходиться в режимі виробничої експлуатації на ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ (Нікополь) з 2001 року, на ІНТЕРПАЙП НТЗ (Дніпропетровськ) з 2004 року в торговій компанії INTERPIPE EUROPA SA (Лугано, Швейцарія) з 2010 року, на ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ (Дніпропетровськ) — з початку постачання обладнання на буд майданчик у 2009 р., на Interpipe M.E. FZE (Дубаї, ОАІ) з 2011 року на ІНТЕРПАЙП НМТЗ (Новомосковськ) з 2012 року.
Аналогічний проект, успішно реалізований на підприємстві ОАО «Полтавський гірно-збагачувальний комбінат» Фэррекспо (Ferrexpo Полтавський ГЗК, поточні тендери), за 7 місяців роботи окупився 52 рази.

 

Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Закупівлі та склад