IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Підбірка з 10 українських IT-продуктів для українського бізнесу — більше ніж альтернатива 1C/BAS

2024.05.25
Новини
R&D
Підбірка з 10 українських IT-продуктів для українського бізнесу — більше ніж альтернатива 1C/BAS

Підбірка для бухгалтерів, фінансових директорів, власників компаній і тих, хто хоче розвивати бізнес на базі сучасних і безпечних IT-рішень: програмних продуктів, сервісів і ERP-систем з українським ДНК.

За оцінкою ринку, 80% українських приватних компаній досі працюють з програмними продуктами, що мають російське походження. Ретельні огляди програмного забезпечення з росії, що пустило коріння в Україні, доступні на платформах Replace-RU-with-UA від Мінцифри та opendatabot від IT-асоціації — це гайд всіма напрацюваннями талановитої української IT-спільноти.

Топ програмних продуктів, сервісів і ERP-систем

Команда згрупувала програмні продукти, що є потужними, сучасними цифровими інструментами, мають команди і є альтернативами заскорузлому російському софту.

Для корпоративного сегмента:

  1. IT-Enterprise (Україна) — повнофункціональна система ERP+ і no-сode/low-сode платформа для реінжинірингу й оптимізації бізнес-процесів. ERP+ розрахована для компаній, які мають складні (різноманітні) робочі процеси та забезпечує повний спектр задач: фінанси, казначейство, бюджетування, бухгалтерський і управлінський облік, МСФЗ тощо. Впровадження відбувається у форматі індивідуальних рішень.
    IT-Enterprise рухає цифрову трансформацію українського ринку понад 35 років.
    лінк на сторінку →

  2. Microsoft Dynamics 365 (США) — набір інтелектуальних бізнес-програм, які допомагають керувати всіма бізнес-операціями та досягати кращих результатів. До складу входять спеціалізовані програми з функціями CRM та ERP. Їхнє завдання — допомогти контролювати роботу конкретних напрямків бізнесу.
    Microsoft на ринку України працює понад 20 років.
    лінк на сторінку →

  3. SAP (Німеччина) — програмні рішення, які використовуються малим бізнесом, середніми компаніями та великими корпораціями. Програмне забезпечення збирає та обробляє дані на одній платформі, від закупівлі сировини до виробництва та задоволення клієнтів.
    SAP Україна є підрозділом міжнародної компанії SAP SE, в Україні 20 років.
    лінк на сторінку →

Для малого і середнього бізнесу (МСБ):

  1. MASTER — передналаштовані програмні продукти. Користувачами є компанії МСБ і підприємства з кількатисячним персоналом, що здійснюють одноманітні стандартні бізнес-процеси: базовий фінансовий та бухгалтерський облік, калькулювання собівартості, управління персоналом, планування виробництва, CRM тощо. 
    На ринку з 2017 року. Головний продукт — MASTER:Бухгалтерія
    лінк на сторінку →

  2. Creatio є вендором єдиної платформи, яка завдяки no-code технологіям забезпечує максимальний ступінь свободи в автоматизації CRM, галузевих та внутрішніх процесів організації. Є експертом у розробці та впровадженні ефективних рішень для автоматизації бізнесу та цифрової трансформації.
    лінк на сторінку →

  3. Дебет Плюс — українська компанія-розробник програмного забезпечення для автоматизації бухгалтерського, податкового, оперативного та фінансового обліку.
    лінк на сторінку →

  4. ISPro — українська програма стандарту ERP для автоматизації обліку та управління на підприємствах та в бюджетних установах.
    лінк на сторінку →

  5. Self-ERP — українська компанія-інтегратор комплексних автоматизованих рішень для розвитку та управління бізнесом на базі Odoo Enterprise — офіційний партнер Odoo (Бельгія) в Україні.
    лінк на сторінку →

  6. bookkeeper — онлайн бухгалтерія, що дозволяє вести облік діяльності, складати та подавати звітність підприємств і ФОП всіх систем оподаткування та неприбуткових організацій з будь-якого пристрою.
    лінк на сторінку →

  7. navkolo — екосистема для автоматизації бізнесу, що агрегує програмні рішення українських компаній-розробників, і надає онлайн-рішення з бухгалтерії, прро, торгівлі.
    лінк на сторінку →

Тож щоб убезпечити себе від обʼєктивних ризиків, з якими кожного дня має справу український бізнес, як-от: припинення технічної підтримки й оновлень версій, загрози втрати, пошкодження чи викрадення даних, 15 квітня 2023 року Президент України ввів на 10 років санкції проти російських технологічних компаній — Указ №227/2023, який доповнив попередній Указ №133/2017

Надактуальна тема для українського бізнесу — перехід компаній з підсанкційних софтів «1с»/BAS/KBS/інші російські розробки та створення безпекової IT-оборони — має і суто практичний бік. Це:

  • доступ до нового рівня управління бізнес-процесами і якості володіння даними — онлайн, у режимі 24/7/365
    Це допомагає здійснювати моніторинг актуальних даних компанії в онлайн-режимі та приймати управлінські рішення на всіх рівнях.

  • розгортання комплексної функціональності
    Перехід на нові програмні рішення дозволяють не лише змінити бухгалтерську систему та перевести облік на нові стандарти, а й реалізувати у себе, наприклад, управлінський облік — важливий елемент диджиталізації.

  • припинення фінансування ринку ворожого софту в Україні
    Перехід на нові програмні рішення дозволяють не лише змінити бухгалтерську систему та перевести облік на нові стандарти, а й реалізувати у себе, наприклад, управлінський облік — важливий елемент диджиталізації. 

Цифровізація забезпечує можливість компанії розвиватись та бути конкурентоспроможною. Тотальна відмова від російської залежності у IT-сфері це не лише розумні кроки відповідального бізнесу, а і база для посиленого розвитку економіки країни.

Новини
R&D