IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Hannover Messe 2019: підсумки й тренди

2019.04.16
Новини
Hannover Messe 2019: підсумки й тренди

Hannover Messe 2019 - головна світова виставка технологій для промисловості. Наймасштабніший технологічний ярмарок у Німеччині представив кращі рішення в автоматизації і постачанні, ІТ, дослідженнях і розробках, енергетиці й мобільності.

У 27 павільйонах виставки виступили 6500 компаній із 75 країн. HM-2019 залучив 215 000 відвідувачів, 86 000 з яких - зарубіжні гості. Цього року виставка мала особливе значення - компанія Deutsche Messe заявила, що заходи CеBIT відтепер будуть реалізовані в рамках HM. При цьому Deutsche Messe продовжить використовувати бренд CEBIT під час проведення зарубіжних заходів.

Це підтвердила на відкритті ярмарку канцлер Німеччини, Ангела Меркель: CеBIT і Hannover Messe, IT і промисловість - стали нероздільні в концепції Industry 4.0.

На церемонії канцлер Німеччини виступала останньою, маючи можливість вислухати всіх гостей. Пані Меркель також підкреслила необхідність у стандарті 5G у зв'язку зі стрімким розвитком технологій для промисловості. Експозиція для 5G на ярмарку дала початок Ганноверскому виставковому центру як першому в світі місцю проведення виставок, де працює технологія найшвидшого мобільного зв'язку.

Прем'єр-міністр Швеції - однієї з найбільш інноваційних країн і партнера HM-2019 - Стефан Льовен поділився стратегією до 2025 року і підкреслив, що одна з цілей його країни - допомога малому і середньому бізнесу у використанні технологій Industry 4.0.

 

Галузевими зонами виставки були:

• IAMD - провідні міжнародні Automation (автоматизація виробництва) і MDA (виставка по енерготрансмісії й управлінню).
• Research & Technology - наукові дослідження і розробка технологій.
• Автоматизація технологічних процесів, енергозбереження.
• Технології в автоматизації.
• Integrated Energy - інтегровані енергетичні системи та мобільність.
• Smart Supply - провідна світова виставка з субконтрактингу і конструкцій з легких матеріалів.
• Global Business & Market - інвестиції, економічний розвиток і заходи.
• Digital Factory - інтегровані процеси та IT-рішення.

Україну на HANNOVER MESSE 2019 представив єдиний і перший бренд продуктової IT-компанії - Clobbi. Слоган «Sexy & Innovative» висловлював помітну відмінність продуктів бренду від звичних систем автоматизації: бренд надав комплексне рішення: від датчика - до системи управління - з можливістю максимально точно врахувати усі параметри бізнесу. Синхронізація управління обладнанням і людьми - одна з головних умов ефективної цифрової екосистеми. З концепцією інноваційного середовища та сприятливого мікроклімату для бізнесу на рівні держави на HM-2019 виступали АППАУ, AHK Ukraine, UkraineInvest, EPO - і довели, що Industry 4.0 у нашій країні не поступається рівню країн-лідерів ринку.

Разом з тим, багато підприємств все ще не готові до 4.0. Для них важливо зрозуміти, що навіть у старе обладнання можна вдихнути нове життя. Наприклад, рішення SmartEAM від Clobbi може поділитись досвідом автоматизації таких підприємств. Мова, перш за все, про методології та підходи IIoT і Predictive Maintenance, які сьогодні стали мейнстрімом і були чи не на кожному стенді виставки.

Стосовно трендів - визначальними на наступний рік для промисловості можна виділити наступне:

- концепція екосистеми INDUSTRIE 4.0: клієнтоорієнтованість, гнучкість, індивідуальне виробництво і логістика.
- INTEGRATED ENERGY: споживачі стають постачальниками енергії та навпаки.
- MACHINE LEARNING: машинознавство, що дозволяє робити прогнози, аналізуючи велику кількість даних і - що важливо - досвід.
- COBOTS: новий вид роботів, здатних реагувати на людей для спільної роботи (на відміну від звичайних роботів, які лише слідують запрограмованим командам).
- LIGHTWEIGHT CONSTRUCTION: щоб залишатися конкурентоспроможними корпорації повинні мінімізувати вагу кінцевого продукту, не впливаючи на його стабільність і надійність.
- LOGISTICS 4.0 - ключ до майбутнього: «інтелектуальні» піддони і контейнери, системи управління складом і транспортування без водія.

 «Сьогодні вже недостатньо просто купити сучасне обладнання. Без цифрової трансформації вижити у динамічному конкурентному середовищі боротьби за клієнта неможливо. Нові технології Machine Learning, Predictive Maintenance, IIoT скасовують звичний для наших підприємств поділ процесів автоматизації на автоматизацію бізнес-процесів і автоматизацію обладнання. Ми будуємо єдиний кіберфізічний цифровий простір. Крім того, важливо зміцнювати екосистему Industry 4.0, яка допомагає нашим підприємствам побудувати «дорожню карту» цифрової трансформації», - Олег Щербатенко, директор IT-Enterprise і Голова Правління АППАУ

Стартапи поруч із досвідченими компаніями показали ефективні IT-рішення для промисловості. Hannover Messe довів, що на зміну INDUSTRY 4.0 дуже скоро прийде нова цифра прогресу й індустрія завтрашнього дня зароджується вже сьогодні. Бути максимально готовими до прогресу - головна умова конкурентності підприємства.

 

Новини