IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Відбулось відкриття Центру 4.0 у КПІ ім. Ігоря Сікорського

2019.04.19
Новини
Відбулось відкриття Центру 4.0 у КПІ ім. Ігоря Сікорського

Розвиток мережі Центрів 4.0 є частиною проектів національної стратегії Industry 4.0. Такі Центри - головний інструмент розвитку інноваційної екосистеми промислових хайтек. Першими у 2018 році в Україні відкрились два регіональні Центри – в Харкові та Одесі. Центр 4.0 в КПІ ім. Ігоря Сікорського отримав статус Національного.

Привітав учасників проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського, академік НАН України Михайло Ільченко, представники High-Tech Office Ukraine і МОН України. Під час відкриття Центру було підписано Меморандум про співпрацю АППАУ та НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Олег Щербатенко, Голова Правління АППАУ і директор IT-Enterprise розповів про перспективи й виклики у розвитку промислових хайтек, про потребу в нових знаннях персоналу і тісну співпрацю з освітою для розвитку країни. Олег Щербатенко підкреслив, що IT-Enterprise готова дати вузам перелік завдань, вчити студентів і давати змогу молоді використовувати її розробки на реальних підприємствах.

Кирило Костанецький, керівник проектів SmartEAM поділився досвідом провадження технологій 4.0 для предиктивного обслуговування обладнання.

Повна автоматизація виробництва, де управління всіма процесами здійснюється онлайн, з урахуванням мінливості зовнішніх факторів - вимога часу. Кіберфізичні системи здатні об'єднуватися в одну мережу, самоналагоджуватись і самонавчатись, створювати віртуальні копії об'єктів, контролювати фізичні процеси і приймати децентралізовані рішення. Це дозволяє оптимізувати собівартість виробництва, виконувати замовлення точно у строк і стати клієнтоорієнтованими. Саме це – конкурентна умова епохи 4.0.

Генеральними партнерами виступили Phoenix Contact та IT-Enterprise.

Новини