IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Стек оновлень ядра no-сode/low-сode платформи IT-Enterprise — версія 2024

2023.10.08
Новини
R&D
Стек оновлень ядра no-сode/low-сode платформи IT-Enterprise — версія 2024

Напередодні щорічного онлайн-форуму з презентації оновлень no-code/low-сode платформи IT-Enterprise — версія 2024, який пройде 26 жовтня 2023 року, СEO компанії Олег Щербатенко та тімлідери R&D команд представили keystone платформи.  

Компанія культивує сталий розвиток і реалізує стратегію щодо оновлень ядра no-code/low-сode платформи — версія 2024 у напрямках: Cloud, Linux, бізнес-процеси Force BPM, Штучний інтелект, безпека тощо.

Відеотрек за посиланням

Cloud

IT-Enterprise підтвердила прихильність курсу до розширення форматів використання програмних продуктів у напрямку Cloud — хмарні SaaS-рішення.

Компанія активно розвиває платформу на відповідність критеріям Cloud Native Application, наприклад, High Availability, Autoscaling тощо. А також активно впроваджує SaaS-рішення, не відмовляючись від On-premise, і підтримує гнучкі підходи залежно від індивідуальних потреб кожного клієнта.  

Як свідчать дані звіту консалтингової компанії Panorama Consulting Group The 2023 ERP Report: доля хмарних рішень (зокрема у SaaS) переважає і складає майже 64,5%, тоді як на On-premise приходиться 35,5%.

Прогрес в технологіях вимагає від користувачів On-premise збільшення витрат на підтримку, зокрема і через розширення штату кваліфікованих співробітників, зазначив архітектор рішень і тімлідер R&D команди розвитку платформи IT-Enterprise.

«Через це більшість клієнтів надають переваги Сloud. При використанні SaaS, переважно обслуговуванням займається провайдер, що також спрощує адміністрування», — зазначив Олег Примак.  

Рухаючись в бік Cloud, IT-Enterprise розробляє нові SaaS-рішення. Переважно це — програмні продукти зі сталими стандартними бізнес-процесами, у яких клієнти не можуть повністю змінювати конфігурацію. 

Прикладами є програмні продукти, які вже представлені клієнтам, зокрема, MASTER:Бухгалтерія. На стадії тестування у клієнтів для масового користування перебувають продукти Управління торговим підприємством (УТП) і програмний реєстратор розрахункових операцій (пРРО). Рішення вже мають велику кількість клієнтів, які зацікавлені у впровадженні.  

До кінця року IT-Enterprise має амбітну мету перевести в площину SaaS-рішень всю лінійку програмних продуктів MASTER.  

«Для цього звісно ми змінюємо платформу, щоб вона відповідала критеріям Cloud Native Application. Це дасть можливість працювати у SaaS гнучко, тобто коли клієнт з програмним продуктом не працює, то за ресурси не платить. А коли, наприклад відбувається навантаження, то автоматично додаються необхідні хмарні ресурси. В цьому і є перевага і властивість Cloud Native», — розповів Олег Примак.

Linux

Наразі відбувається активний рух у бік рішень на операційній системі Linux. Натомість повна відмова від Windows не розглядається.

«Ми почали рух в бік Linux і в багатьох компаній склалось враження, що ми відмовляємось від Windows. Це не так. Ми підтримуємо Windows, ми підтримуємо Linux на основі Kubernetes і далі вибір платформи залежить безпосередньо від потреб самого клієнта і від проєкту», — зазначив під час зустрічі Олег Примак.  

Утім, вибір операційної системи (ОС) щоразу залежатиме від індивідуальних потреб клієнта та змісту проєкту. 

Відеотрек за посиланням

Бізнес-процеси Forсe BPM

IT-Enterprise активно впроваджує і нові підходи для роботи з бізнес-процесами, зокрема, в межах Force BPM, що забезпечує безпрецедентну швидкість впровадження нових бізнес-процесів і змін до наявних, згідно зі стандартами BPMN 2.0​.

Цей підхід дозволяє компаніям бути гнучкими та швидко реагувати на зміни ринку. 

  • Force BPM modeler. Конструктор для побудови нетривіальних і комплексних бізнес-процесів. Створений для роботи з процесами з глибокою вкладеністю та для інтеграції процесів між різними IT-системами.
  • Forсe BPM tasks. Запроваджені зміни стосовно зручності та сучасності додатка, це, зокрема, новий функціонал, теги на завданнях, новий табличний вигляд для документів, повнотекстовий пошук в документах (пошук за контентом), переходи за посиланнями від задачі до документа. 
    Крок до спрощення — мобільний застосунок Force BPM tasks, який забезпечує повноцінну роботу з усіма видами завдань, документів і бізнес-процесів з мобільних гаджетів.
  • Forсe BPM analytics. Додаток дозволить проводити детальний аналіз і здійснювати контроль життєвого циклу процесів​, безперервне вдосконалення бізнес-процесів​. 
  • Forсe BPM reports. Новий сервіс, який випущено у 2023 році, конструктор для створення і формування звітів, дашбордів і налаштування шаблонів реалізований на заміну RDL-звітів. В модулі є вбудований вебредактор для побудови звітів, також конструктор дає можливість підготовки звітів без написання коду.

За даними дослідження Panorama Consulting Group The 2023 ERP Report: 47% користувачів впроваджували бізнес-процес, 44,3% впроваджували тільки ключові бізнес-процес, і лише 8,7% заявили, що не впроваджують бізнес-процеси.

Відеотрек за посиланням

Штучний інтелект

У фокусі уваги IT-Enterprise — найсучасніші розробки штучного інтелекту (ШІ), які реалізуються через сервіси і програми асистентів-експертів.

  • IT-Enterprise LLM. Відтепер штучний інтелект (ШІ) на запит користувачів опрацьовує матеріали й інструкції щодо бухгалтерії, фінансів, логістики, управління кадрів, виробництва, продажів тощо. Модуль оперує за принципами GPT-чату і патернів поведінки штучного інтелекту (ШІ).
  • IT-Enterprise AI-Assistant. Новий модуль базується на моделі генеративного штучного інтелекту (ШІ) й інтегрований у всі модулі IT-Enterprise. ШІ-помічник обробляє запити користувачів звичайною мовою та надає аналітичну інформацію на основі обробки власних даних компанії по кожному напрямку: фінанси, логістика, запаси, управління персоналом тощо.
  • Аnna Маly​​ Prescriptive Maintenance​​. Помічниця-асистент зі штучним інтелектом (ШІ), створений для аналізу даних з обладнання і своєчасного оповіщення про необхідність обслуговування, радо спілкується з клієнтами.

    Відеотрек за посиланням

Інформаційна безпека

Одним з найважливіших пріоритетів IT-Enterprise лишається безпека. Компанія перебуває на завершальній стадії отримання сертифіката ISO/IEC 27001 — міжнародного стандарту управління інформаційною безпекою. 

Також відбувається аудит на відповідність регламенту про захист даних GDPR (General Data Protection Regulation), якого мають дотримуватись компанії, що обробляють персональні дані резидентів Європейського Союзу. 

У процесі впровадження SOC2/SOC3 (System & Organization Control) у 2024 році щодо обраних критеріїв Trust Service Principles (безпека, доступність, цілісність даних, конфіденційність, захист персональних даних).

Перераховані заходи мають значно посилити безпекову складову IT-Enterprise над якою компанія працює постійно.  

Компанія орієнтована не тільки на надання зручних і сучасних IT-продуктів з високими стандартами безпеки користувачам, але і на здешевлення запропонованих рішень, зниження їхньої трудомісткості.

Відеотрек за посиланням

Рух

«Ми завжди у русі, завжди відповідаємо критеріям сучасності. Ми прагнемо бути на рівні світових лідерів і ми робимо все, аби утриматись на одному рівні з ними. І це можливо не тільки завдяки нашій експертизі, нашому досвіду, а і завдяки тому, що наша платформа постійно оновлюється відповідно до нових і нових викликів.

Аби відповідати їм ми продовжуємо інвестувати навіть під час повномасштабної війни. Ми прагнемо, щоб наша архітектура була найактуальнішою, щоб ми могли відповідати та викликам сьогодення і нового дня», — сказав CEO IT-Enterprise Олег Щербатенко.  

Він нагадав, що IT-Enterprise стартувала з IBM System/360, яка вважалась прогресивним досягненням у час, коли більшість зі спеціалістів, що зараз працюють в компанії, ще навіть не народилися.  

Щодо кожного з напрямку проходять еволюційні зміни «АЦДП … БФП … Paperless …», OC «EC OS360/370 … DOS … Windows …  Linux … », «перфокарти … дискети … сховища … IaaS & PaaS & SaaS … ».

Технологічна видозміна — це форма існування IT-Enterprise.

«І ми продовжуємо рухатися за змінами, трансформуємося і осучаснюємося. І це дає нам перспективу бути завжди конкурентоздатними і в Україні і на світових ринках», — резюмував Олег Щербатенко.

Оновлення цифрового ядра no-code/low-сode платформи — версія 2024 відбувається і у напрямках автентифікації, логування, імпорту даних​, інтерфейсу, інтеграцій тощо — деталі за посиланням

Новини
R&D