IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Річниця санкційного Указу: як змінився ринок бухгалтерського софту України

2018.05.15
Новини
Бухгалтерія
Річниця санкційного Указу: як змінився ринок бухгалтерського софту України

15 травня 2018 року - річниця з дня підписання Указу Президента України №133/2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», який ввів у дію Рішення РНБО про санкціонування програмних продуктів російського походження.

Представники компанії-розробника українського софту для ведення бухгалтерського обліку проаналізують результати впливу Указу на ринок бухгалтерського програмного забезпечення України. Ви дізнаєтеся, як відреагував український ринок на санкції, чи з'явилися українські альтернативні програмні продукти російському ПЗ, чому бюджетним установам варто прискіпливо обирати розробника бухгалтерського софту та які вимоги сьогодні ставить ринок до розробників програмного забезпечення.

Учасники:

  • Володимир Михайлов - технічний директор компанії IT-Enterprise;
  • Марія Галелюка - керівник проекту MASTER;
  • Юрій Кавецький - керівник по роботі із партнерами проекту MASTER.

Підсумкові матеріали:

Компанія MASTER надає бухгалтерам навчання з використання програмного забезпечення

Клієнти MASTER:Бухгалтерія можуть в будь-який час звертатися до контакт-центру компанії для отримання кваліфікованої консультації з використання програмних продуктів компанії.

Про це в Укрінформі в ході прес-конференції на тему «Річниця санкцій Указу: як змінився ринок бухгалтерського софта» розповів керівник по роботі з партнерами проекту MASTER Юрій Кавецький.

«Зараз бухгалтер без відриву від своєї діяльності повинен розібратися в тій кількості програмних продуктів, які є на ринку, і прийняти для себе рішення про перехід на новий програмний продукт. Безумовно, йому потрібно навчитися працювати на новому програмному продукті. Саме навчанню ми приділили особливу увагу. Ми створили можливість самонавчання. Були запущені серії вебінарів, записані різні відеоуроки по роботі з програмними продуктами MASTER », - сказав Кавецький.

Він зазначив, що їх контактний центр раніше працював у форматі call-центру, проте в компанії побачили, що є потреба у кваліфікованій підтримці своїх клієнтів, і він був переведений в центр з підтримки MASTER.

«Тепер ми можемо сказати, що наш клієнт може в будь-який час звернутися і отримати допомогу від наших фахівців при роботі з нашим програмним забезпеченням», - додав Кавецький.

Як повідомлялося раніше, рік тому Президент України Петро Порошенко підписав указ про запровадження санкцій відносно 450 російських компаній. Під санкції потрапили і розробники бухгалтерської програми "1С", яку в Україні на той момент використовували більшість підприємств.

Указ підштовхнув вітчизняних розробників виводити на ринок свої рішення - керівник проекту MASTER Марія Галелюка

Як повідомила Марія Галелюка, розробка програмного продукту для ведення обліку - це роки роботи висококомпетентних фахівців IТ-сфери, які практикують профільних бухгалтерів і методистів.

«За півроку був виведений на ринок програмний продукт для малого і середнього бізнесу, для бюджетних установ, конфігурація для обліку зарплати і кадрів, галузеве рішення для обліку на аграрних підприємствах та готується до запуску ряд галузевих рішень.

Розробляючи програмні продукти MASTER, ми враховуємо потреби клієнтів у зручності, розширеному функціоналі відповідно до українського законодавства.

Указ підштовхнув вітчизняних розробників виводити на ринок свої рішення. Це - ризик, враховуючи монополізованість ринку, але якісне рішення завжди знайде свого користувача » - резюмувала Марія Галелюка.

Зараз фактично утворився єдиний лідер на українському ринку бухгалтерського софта - це MASTER:Бухгалтерія - технічний директор компанії IT-Enterprise Володимир Михайлов

Продукт MASTER:Бухгалтерія відбувся і поступово займає свою нішу на ринку, - заявив Володимир Михайлов. - Наші плани на найближчі кілька років -посісти домінуючу позицію на ринку України. У проекті MASTER сформовано довгостроковий план розвитку, маркетинговий план, вироблено стратегію, яка постійно коригується. Ми взяли на себе рішення грати вдовгу та інвестувати в проект значні кошти».

Технічний директор компанії IT-Enterprise нагадав, що з вересня 2017 року, після запуску програмного продукту MASTER:Бухгалтерія, були запроваджені кілька сотень проектів і прогнозує, що черговий сплеск активності клієнтів відбудеться восени 2018 року.

Джерело: Мультимедійна платформа іномовлення України Укрінформ, 15.05.2018 р.

Новини
Бухгалтерія