IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

IT-Enterprise — інструмент створення сервісів безпеки, надання послуг у ЦНАП, цифровізації процесів муніципального управління Вінницької міської ради

Державні та комунальні установи
IT-Enterprise — інструмент створення сервісів безпеки, надання послуг у ЦНАП, цифровізації процесів муніципального управління Вінницької міської ради
масштаб700 співробітників kpiєдине цифрове середовище управління всіма проєктами і напрямами роботи
ПродуктR&DТривалість проекту3-6 місяців на підпроєкт (поетапно з 2015 року)
Рік кейсу2023КраїнаУкраїна
ГалузьДержавні та комунальні установиЗамовникВінницька міська рада

Вінницька міська рада — це орган місцевого самоврядування, що представляє Вінницьку міську територіальну громаду та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні».

Вінницька міськрада є одним із лідерів у сфері цифровізації в галузі муніципального управління має досвід впровадження та використання десятків різноманітних інформаційних систем та програмних продуктів.

Проєкт

У 2015 році Вінницька міська рада обрала платформу IT-Enterprise як базову для автоматизації внутрішніх бізнес-процесів та побудови систем обліку інформації в організації, і розпочала впровадження системи з автоматизації процесів у галузі соціального захисту населення.

Новітні програмні рішення дозволили вже за пів року централізовано здійснювати облік, призначення та виплату різних видів соціальних допомог, в той момент зокрема і субсидії на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП).

У наступні роки на базі платформи IT-Enterprise були розроблені різноманітні інформаційні системи — деякі як модернізація рішень що були побудовані на неактуальних технологіях. Інші, що розроблялись з нуля, як інноваційні рішення — засіб подолання сучасних викликів у час тотальної цифрової трансформації країни, а з 2022 року і викликів створених збройною агресією.

Надання адміністративних і соціальних послуг

У галузі надання адміністративних і соціальних послуг громадянам, використання спеціально створеної інформаційної системи автоматизації роботи ЦНАП «Прозорий офіс» забезпечило підвищення якості надання адміністративних послуг (АП).

А також забезпечило уніфікацію стандартів надання послуг в усіх відділеннях і виділених робочих місцях ЦНАП, знизило середній час очікування.

Це дозволило здійснювати якісний контроль за рухом документів як між центрами надання адміністративних послуг (ЦНАП) і суб’єктами надання адміністративних послуг (СНАП), так і між відділеннями.

Сервіси забезпечення безпеки громадян

У галузі безпеки та комфорту для відділу оперативного реагування «Цілодобова Варта» було побудовано систему автоматизації роботи.

Система об'єднала централізований кол-центр Міської ради та диспетчерські служби всіх комунальних підприємств територіальної громади.

Це дозволило здійснювати облік звернень що надходять, оперативний контроль за аварійними ситуаціями що виникають, дотриманням регламентних термінів, їх усунення та контроль за якістю роботи виконавців.

Побудовано інформаційну систему що забезпечує контроль за працездатністю та якістю роботи камер відеоспостереження та ліній зв'язку системи «Безпечне місто».

В ході проєкту зі створення систем обміну інформацією між працівниками «Ситуаційного центру» та виконавцями робіт для забезпечення формування графіків проведення планових робіт та оперативного реагування на несправності системи.

Цифровізація процесів муніципального управління

У Вінницькій міській раді триває робота з цифровізації процесів муніципального управління.

Тож сучасний функціонал платформи IT-Enterprise в частині обробки й аналітики даних, широкий вибір вбудованих засобів розвитку дозволяє команді розробки:
а) будувати ексклюзивні програмні рішення що чітко адаптуються до задач що вирішуються, до організаційної структури тощо;
б) проводити швидку модифікацію бізнес-процесів відповідно до викликів сьогодення.

єдиний цифровий простір — управління всіма проєктами і напрямами роботи міськради, в якому працює 700 співробітників

Оновлення версії

Перехід на оновлену версію no-code/low-code платформа IT-Enterprise забезпечує системне оновлення згідно з Українським законодавством — вчасно, до втілення змін в дію. Також надається гарантійна підтримка, — це важлива опція супорта.

Проведення робіт з оновлення версії враховує власні розробки й напрацювання в ERP-системі IT-Enterprise, кастомізовані налаштування залишаються незмінними «знизу-догори». Сама процедура оновлення відбувається автоматично і без втручання програмістів з боку IT-департаменту Вінницької міської ради.

В пакеті оновлення версії акумулюються кращі практики проєктів, новий технологічний стек з мікросервісних архітектурних рішень, сучасних технологій, що дає нові інструменти та можливості для використання і володіння програмним забезпеченням (ПЗ).

Використання програмного комплексу вітчизняного виробництва що відповідає державним вимогам у галузі захисту інформації як-от:

  • ISO 9001:2015 щодо розробки програмних продуктів, цифрової трансформації, реінжинірингу бізнес-процесів та впровадження і супроводження програмних продуктів;
  • відповідність вимогам з технічного захисту інформації з рівнем довіри Г-3;
  • використання кваліфікованих електронних підписів (КЕП) тощо.

Сталість цифрового партнерства надає впевненості у перспективах розвитку та подальшій співпраці із командою IT-Enterprise.

На запит громади Вінницька ОДА системно розвиває електронні бізнес-процеси, окремі кейси:
а) впровадження електронного
 документообігу у ЦНАП Вінницькій області, що призвело до скорочення черг для подачі в 3 рази, за посиланням
б) впровадження електронного документообігу у Вінницькій обласній державній адміністрації, за посиланням

 

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму