IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

AI-помічниця Anna Maly, закриття AR-проєкту з Google Glass (із хепі-ендом) і сервіси для МСБ — правдиві історії на IT F**ckUp Night

2024.01.25
Новини
IT, комунікації та медіа
Продажі
AI-помічниця Anna Maly, закриття AR-проєкту з Google Glass (із хепі-ендом) і сервіси для МСБ — правдиві історії на IT F**ckUp Night

Роман Яворський, СCO IT-Enterprise взяв участь як спікер у знаковій галузевій події — IT F**ckUp Night by EASE, яка обʼєднала представників ІТ-компаній, готових говорити не тільки про свої успіхи, а й пожартувати трохи зі своїх помилок. Адже помилок не робить лише той, хто не рухається.

Компанія IT-Enterprise активно працює понад 36 років, ми маємо тисячі історій успіху і водночас прийняли виклик говорити і про помилки.

Роман Яворський виступав в колі гарних друзів — Вікторії Наливайко, CEO & Co-Founder BazaIT і Євгена Донця, CEO & Co-founder Helsi та розповідав про найкращі F**ckUp(и), які перетворили фатальні помилки в бізнесі на головні уроки всього життя.

Організатор подій IT F**ckUp Night — Європейська асоціація програмної інженерії (EASE).

IT-Enterprise розповідали про досвід провальних тендерів, про зіпсовані комерційні пропозиції, про заплутані комунікації, про невдалі інвестиції, а також і про F**ckUp(и), що пов’язані з технологіями. Так, Роман Яворський розповів про досвід з: 

  • Google Glass, інвестиції і хепі-енд

Історія: IT-Enterprise завжди намагається бути попереду всіх і всього. Настільки, що першими в Україні отримали у рамках «секретного» проєкту на бета-тест від Google інноваційні окуляри Google Glass, які дозволяють взаємодіяти з доповненою реальністю.

IT-Enterprise отримали 5 пар окулярів. Інвестиція у розробку програмних рішень з використанням AR-окулярів склала Х$ і … Google закрив проєкт Google Glass.

Сенс: не бійтеся застосовувати хайпові технічні рішення. Використовуйте їх для промоції своїх програмних рішень на форумах, виставках, демонстрація, презентаціях клієнтам.

Бонус: проєкт був реалізовано в компанії INTERPIPE, але з AR-окулярами та AR-шоломом від іншого виробника.

Як підсумок, команда IT-Enterprise пропрацювала проєкт інтеграції розумних гаджетів з обладнанням щодо віртуалізації виробничих процесів. І має у заліку суперкейс.

  • IT-Enterprise — Clobbi — MASTER — Navkolo

Історія: IT-Enterprise працює з великим корпоративним бізнесом і холдингами, але разом з тим кількість звернень від компаній середнього бізнесу з 2014 року набрала значного обсягу.

Тож рух до роботи з малим та середнім бізнесом (МСБ) почався зі створення внутрішнього стартапу, окремого бренду Clobbi — хмарного сервісу для оптимізації виробничих процесів (термінів виробництва, контролю затрат тощо).

Ідея — стартап, який дає малому бізнесу ті цифрові інструменти, які впроваджуються в великих компаніях. Доступні і такі, що дають результат. 

На практиці виявилося, що досконалого сервісу недостатньо. І для успішного впровадження потрібні люди на боці замовника, які будуть із завзяттям вести проєкт впровадження, навіть в невеликих компаніях. 

Це був урок. Але у 2017 році ця сервісна модель була вдосконалена. Наразі бренд програмного забезпечення для малого та середнього бізнесу MASTER успішно працює через мережу партнерів.

Сенс: сьогодні MASTER є одним з резидентів екосистеми Navkolo і топпродуктом по заміні ворожого софту в Україні. 

Трансформована модель Clobbi World зараз працює на зовнішньому ринку і має цікавих клієнтів в ОАЕ — Ducab Group, Румунії — PGA Electric, Єгипті — Elsewedy Electric.

Бонус: IT-Enterprise несамовито вірить в мале підприємництво і цілить у найскладніші ніші.

Супергеройка, яка бореться з F**ckUp(ами)

IT-Enterprise створили власний сервіс Anna Maly, який протистоїть стихії F**ckUp(ів).

  • AI-помічниця Anna Maly — рішення, щоб уникнути F**ckUp(ів) з обладнанням

Історія: Anna Maly це дівчина із різнокольоровими очима і штучним інтелектом, яка на основі різноманітних даних виявляє аномалії роботи обладнання на ранніх стадіях.

Цей спеціальний сервіс сповіщає про аномальні тренди в роботі обладнання, аналізуючи купу показників (вібрацію, струм, температуру тощо) і завчасно повідомляє про ймовірність критичних ситуацій.

На основі отриманих даних Anna Maly будує тренди і каже, що далі за тенденцією обладнання вийде з ладу через Х годин. Таким чином сигналізує в диспетчерський центр компанії про аномальну ситуацію з обладнанням №Х, вихід з ладу якого треба запобігти.

Адже витрати на ремонт зламу обладнання значно коштовний ніж витрати на розв'язання проблеми «до».

Сенс: IT-Enterprise впевнені, що Anna Maly могла врятувати Чорнобиль у 1986 році. 

А сьогодні Anna Maly здатна запобігти загибелі племені птахів на фабриці через стрибок температур, зупинці виробничої лінії через зношення деталей кріплення тощо.

Бонус: на одній із виставок в Єгипті команда отримала фідбек, що єгипетською Anna Maly перекладається як «щось тут не так».

Це лише частина з тих F**ckUp(ів) досвідів, які має у своєму заліку IT-Enterprise. І ще багато попереду, тож це привід стати ще більш винахідливими.

Як-не-як підприємця формують F
**ckUp(и)

Новини
IT, комунікації та медіа
Продажі