IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Досвід MEGOGO та Ferrexpo з використання бізнес-рішень IT-Enterprise

IT, комунікації та медіа
Досвід MEGOGO та Ferrexpo з використання бізнес-рішень IT-Enterprise
масштабвід 5 тис. сотрудниковkpiоптимізація бізнес-процесів, впровадження управлінського обліку
ПродуктБухгалтерія Тривалість проектувід 3 міс.
Рік кейсу2022КраїнаУкраїна
ГалузьIT, комунікації та медіаЗамовникMEGOGO

За статистикою, 80% українських приватних компаній досі працювали в 1С та його російських аналогах. Сьогодні це є проблемою, адже несе в собі обʼєктивні ризики: припинення технічної підтримки, оновлень версій, загрозу втрати, пошкодження чи викрадення даних тощо. Не кажучи вже про те, що мало хто з українців готовий продовжувати співпрацювати з країною-агресором.

В якості альтернативи український розробник IT-Enterprise пропонує компаніям наступні IT-рішення на вибір:

  • Бізнес-рішення IT-Enterprise — розраховані на компанії та холдинги, які мають складні (різноманітні) робочі процеси. Це індивідуальні рішення, що включають моделювання, конфігурування, введення в експлуатацію проєктів цифрової трансформації з використанням технологій Industry 4.0. Забезпечується повний спектр задач бухгалтерського та управлінського обліку.
  • Програмні продукти MASTER — коробкові рішення для компаній з малою кількістю користувачів або простими бізнес-процесами. Частіше програмами користуються невеликі установи, але можуть встановлювати і підприємства з кількатисячним персоналом, що здійснюють одноманітні стандартні процеси: CRM, елементарний фінансовий та бухгалтерський облік, калькулювання собівартості, управління персоналом, просте планування виробництва тощо.

Чому компанії важливо вести управлінський облік

Перехід з 1С на IT-Enterprise дозволяє компаніям не лише змінити бухгалтерську систему та перевести облік на нові стандарти, а й реалізувати у себе управлінський облік — важливий елемент діджиталізації підприємств. З його допомогою можна здійснювати моніторинг актуальних даних в онлайн-режимі та приймати управлінські рішення на всіх рівнях.

Наприклад, якщо на підприємстві хочуть контролювати щоденні операції, розуміти фактичну собівартість товару чи фактичні витрати. Бухгалтерський звіт, який формується раз на місяць, не дасть такої інформації — зібрані в ньому дані будуть не актуальними вже наступного дня. Знадобиться саме управлінський облік, який забезпечить можливість компанії розвиватись та бути конкурентоспроможною у сучасному динамічному світі.

Отримати нашу бізнес-пропозицію, відправити заявку 

MEGOGO: застосування технологій Industry 4.0 

Міжнародний сервіс для перегляду відео має багато юридичних осіб у різних країнах, які ведуть свою діяльність в окремих 1С. Компанії регулярно необхідно формувати управлінську звітність (P&L, BALANCE, CF та сальдо-оборотну відомість) відповідно до Міжнародного стандарту фінансової звітності (далі — МСФЗ). Для цього співробітники вручну завантажували всю інформацію з різних 1С в Excel та отримували один файл із декількома розділами, які показували звітність по МСФЗ. Це потребувало багато часу та сил, до того ж постійно існував людський фактор, внаслідок чого звіти могли містити помилки.

Спільний проєкт IT-Enterprise із MEGOGO розбили на три етапи:

  1. Інтеграція усіх встановлених у компанії 1С із системою IT-Enterprise (вже реалізований).
  2. Бюджетування та оперативне фінансове управління (план на 2021-2022 роки).
  3. Повна відмова від 1С — переведення бухгалтерського та управлінського обліку в IT-Enterprise (план на 2022-2023 роки).

На першому етапі систему IT-Enterprise інтегрували з усіма 1С компанії. Далі розробили оперативно-довідкову інформацію та привели регістри бухгалтерії до єдиного плану рахунків. Тепер із заданою періодичністю та по заданих валютах система збирає дані від усіх юридичних осіб і формує з них єдиний управлінський план рахунків.

Далі штучний інтелект допомагає правильно все розподілити. Для того, щоб управлінський план відповідав МСФЗ, в систему IT-Enterprise додали можливість дозаповнити автоматично чи вручну ті дані, які могли бути відсутні в 1С (наприклад, дані по умовах виконання договорів). 

Компанія отримала такі результати:

  1. Підготовка управлінського балансу відтепер триває кілька хвилин замість декількох тижнів, завдяки вже налаштованим єдиним даним та правилам автоматичних коригувань.
  2. Штучний інтелект самостійно аналізує й консолідує дані і приводить їх до потрібного вигляду.
  3. Облік та звітність ведуться відповідно до МСФЗ, яка визнається у світі та дозволяє компанії вийти на міжнародну фондову біржу.

    Отримати нашу бізнес-пропозицію, відправити заявку 

Ferrexpo: вихід на London Stock Exchange

Існує думка, що всі компанії, які хочуть вийти на міжнародний ринок, мають використовувати програмне забезпечення SAP, аби показати, що процеси у них налаштовані правильно. У ньому є аудиторський слід (можливість перегляду походження даних з усіх операцій, що входять до звіту), і тому йому довіряють компанії Великої четвірки. Однак SAP — не єдина така система. Усі процеси в IT-Enterprise також відповідають міжнародним нормам і дозволяють виконувати аналогічні задачі.

Наприклад, свого часу клієнт IT-Enterprise — виробник залізної руди Ferrexpo — виходив на Лондонську фондову біржу. За правилами, кожного року компанія має запрошувати представника Великої четвірки для аналізу відповідності бізнес-процесів. Свою звітність Ferrexpo веде в IT-Enterprise, яка підтримує аудиторський слід, тому успішно проходить всі перевірки. Це підтверджує, що стандарти, які застосовуються в системі, відповідають міжнародним нормам, дозволяють зробити всі процеси прозорими та показати аудиторський слід.

Які задачі забезпечує IT-Enterprise

Функціонал платформи та бізнес-рішень IT-Enterprise відкриває такі бізнес-можливості для компаній-користувачів:

  1. Рівень деталізації обліку дозволяє отримати кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку і вийти на IPO.
  2. Прозорість обліку із заглибленням у режимі онлайн до первинних операцій та його відповідність МСФЗ визнається міжнародними аудиторськими компаніями.
  3. Консолідований облік основних засобів дозволяє оцінювати реальний стан бізнесу, управляти активами та бізнес-процесами, позбутися неліквіду й вивільнити грошові кошти.
  4. Підтримуються інструменти управління якістю роботи менеджменту — можна встановлювати цілі на визначений строк та визначати рівень мотивації.
  5. Забезпечується оперативна заміна стандартів відповідно до змін у законодавстві. 

Оскільки IT-Enterprise налаштовується індивідуально під потреби компанії, з її допомогою можна реалізувати будь-які задачі бухгалтерського та управлінського обліку. Будучи українським рішенням, дана система використовується не лише на вітчизняних підприємствах, а й за кордоном, адже відповідає міжнародним стандартам. Але в першу чергу вона створювалась під українські реалії виробництва й логістики, тому саме український бізнес може користуватися нею максимально ефективно. Якщо ж компанії потрібне вже готове, коробкове, рішення — варто звернути увагу на програмні продукти MASTER.

Отримати нашу бізнес-пропозицію, відправити заявку 

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму