IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Проєкти цифрової трансформації виробництва «ІНТЕРПАЙП»

Металургія та гірничорудова промисловість
Проєкти цифрової трансформації виробництва «ІНТЕРПАЙП»
ПродуктВиробництвоГалузьМеталургія та гірничорудова промисловість

Цілі проекту

ІНТЕРПАЙП - міжнародна вертикально інтегрована компанія, виробник безшовних і зварних труб, а також залізничних коліс. Компанія входить в десятку найбільших в світі виробників безшовних труб, а також є третім у світі виробником суцільнокатаних залізничних коліс. Продукція компанії постачається в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках.
У структуру холдингу входить керуюча компанія, 5 ключових заводів і торгові офіси по всьому світу.
Протягом декількох років на ключових виробничих майданчиках холдингу велося впровадження ERP-системи IT-Enterprise, яка в ряді випадків заміняла існували раніше розрізнені рішення. Для ефективного управління всім холдингом, в тому числі і закордонними представництвами компанії, виникла необхідність в побудові єдиної інформаційної управлінської середовища.
Метою нового проекту була побудова інформаційної інфраструктури холдингу, яка б об'єднала інформаційні потоки окремих підприємств групи і забезпечила б кращу керованість активами.

Опис проекту

Основою процесів цифрової трансформації трубно-колісного холдингу ІНТЕРПАЙП стало комплексне ERP-рішення для управління бізнесом IT-Enterprise.
IT-Enterprise успішно впроваджена і запущена в промислову експлуатацію на всіх заводах ІНТЕРПАЙП. Ключове призначення ІТ-системи у виробництві: забезпечити простежуваність стану виконання замовлення в режимі online на всіх етапах виробництва - від лиття заготовки до відвантаження готової продукції клієнтам.
Використання ІТ-технологій в трубному виробництві в кілька разів підвищує швидкість документарного оформлення при прийманні заготовки. Вся інформація зберігається в єдиній для всіх підприємств групи базі даних. Дані про замовлення і виробничих переділах зашифровані в QR-коді, який кріпиться на кожному пакеті труб.

Відстеження руху матеріалів у виробництві
Система простежуваності реалізована на основі технологій бездротового зв'язку Wi-Fi і інтеграції зчитувачів з автоматикою обладнання. Інформацію про проведені виробничих операціях можна внести в ІТ-систему за допомогою спеціальних терміналів в цеху.
Скорочується час на ідентифікацію продукції під час технологічного процесу. Дані про продукцію автоматично «підтягуються» перед налаштуванням обладнання. Участь оператора при внесенні даних про труби зводиться до мінімуму, завдяки чому знижується ризик припуститися помилки при введенні даних в систему через людський фактор.

Автоматизація маркування і таврування труб
Процес маркування і таврування трубної продукції автоматизований: шаблон маркування формується автоматично в залежності від стандарту виготовлення продукції і вимог клієнта.
Дані для маркування «підтягуються» з системи за номером замовлення - шаблон заповнюється конкретними значеннями з бази даних системи управління виробничим обладнанням. Оператор вводить лише номер замовлення. Автоматизація дозволяє уникнути помилок і штрафів з рекламацій.

Інвентаризація з автоматичним підрахунком труб
Щомісяця кожен цех проводить інвентаризацію трубної продукції. Контроль за оформленням бирок можна прискорити, використовуючи спеціально розроблене мобільний додаток. У додатку використовується технологія розпізнавання образів на основі машинного навчання з можливістю подальшого навчання.
Досить зробити фотографію трубного пакету, і додаток самостійно визначить кількість труб в пакеті. Додаток використовує ту ж єдину базу номенклатури продукції, яка використовується на підприємствах групи.

Верифікація походження трубної продукції для клієнтів
Завдяки online-сервісу верифікації трубної продукції клієнт компанії може самостійно перевірити необхідну інформацію, прочитавши QR-код з бирки трубного пакету. Завдяки цьому мобільному рішенням вся інформація про продукцію доступна в один клік. QR-код перенаправляє клієнта на веб-сторінку, яка містить необхідні йому деталі про продукцію: країна призначення, кількість тонн, номер сертифіката якості, номер плавки, дата відвантаження, завод-виробник, країна виробництва. Всі дані про продукцію зберігаються в єдиній інформаційній системі.

Колісне виробництво
Інтеграція виробничого обладнання з єдиною інформаційною системою реалізована і в колесопрокатному цеху заводу «ІНТЕРПАЙП НТЗ». Як і для трубної продукції інформація про колісних замовленнях і виконаних виробничих операціях зберігається в єдиній для всього холдингу базі даних.
На основних етапах виробництва реалізована система простежуваності. Кожне колесо в цеху переміщається від операції до операції зі своєю технологічною биркою. Збір даних йде в автоматичному режимі. Інформація про виконані операції вноситься в ІТ-систему IT-Enterprise робочими цеху через спеціальний термінал або з мобільних пристроїв.
Європейські та американські залізниці і вагонобудівники отримають продукцію з унікальним QR-кодом. Такий код при необхідності дозволить отримати інформацію про кожному колесі: номер колеса, дата виробництва, марка стали, конструкція колеса, типорозмір. Це - обов'язкове вимоги клієнта, регламентований стандартом.

Управління виробничим обладнанням
У компанії «Інтерпайп» реалізований проект впровадження Smart-EAM, завдяки якому автоматизовано управління основними виробничими фондами. В єдиній інформаційній системі міститься вся інформація про виробничому обладнанні підприємств та його обслуговуванні: від класифікації обладнання та обліку простоїв до закупівель запчастин відповідно до розроблених картами ремонтів, аналізу витрат, планування і контролю ремонтних робіт.
Один з основних елементів ІТ-системи - автоматизований облік використання обладнання і його простоїв. Дані про час роботи основного устаткування в автоматичному режимі збирають встановлені на виробничих лініях контролери. Причини простоїв в інформаційну систему підприємства вносять майстри дільниць з комп'ютерів в цеху або з мобільних пристроїв. Дане рішення - ефективний інструмент для контролю ремонтів, оптимізації роботи складу та процесу закупівель запчастин, проведення комплексного аналізу роботи обладнання, включаючи RCM-аналіз. Модуль управління основними виробничими фондами постійно поповнюється новою інформацією та розширює можливості роботи користувачів. У перспективі ця розробка перетвориться в автоматизовану системи повної діагностики виробничого обладнання.

Ключові фактори проекту

На 20% скоротився час узгодження замовлень
На 45% підвищилася ефективність виробничого персоналу
На 30% скоротився час простоїв виробничого обладнання

Результати роботи

Трубно-колісний холдинг ІНТЕРПАЙП використовує єдину інформаційну систему IT-Enterprise для централізованого управління всіма основними бізнес-процесами компанії:
- фінансами;
- бухгалтерським і податковим обліком;
- управлінням персоналом;
- управлінням закупівлями;
- управлінням замовленнями;
- плануванням і управлінням виробництвом;
- управлінням ремонтами виробничого обладнання.
Комплексна ERP-система IT-Enterprise зарекомендувала себе в якості ефективної системи бізнес-аналізу, планування і прийняття управлінських рішень.

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму