IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise спільно з 36 Українськими кластерами підписали Маніфест про важливість переходу України до Industry 5.0

2023.07.19
Новини
Традиційна і відновлювальна енергетика
R&D
IT-Enterprise спільно з 36 Українськими кластерами підписали Маніфест про важливість переходу України до Industry 5.0

Засновник, СЕО Української продуктової компанії IT-Enterprise Олег Щербатенко спільно з представниками провідних організацій, установ, компаній урочисто підписали Маніфест про важливість впровадження філософії Industry 5.0 в Україні. Це відбулося в ході конференції «Індустрія 5.0 в Україні». 

Підписанти Маніфесту і відзначили необхідність трансформації галузей промисловості України в напрямі Індустрії 5.0, підтримку вже вироблених Європейською комісією позицій щодо нової індустріальної парадигми 5.0, а також свою готовність щодо дотримання її принципів при формуванні власних стратегій, планів і проєктів Відбудови, відновлення та розвитку виробництва. 

За словами Олега Щербатенко, Українська економіка, виробництво перебувають у надскладній ситуації та тільки перехід до філософії нового порядку можуть створити передумови для процвітання України та в перспективі сталого розвитку в спільноті Євросоюзу. 

Команда IT-Enterprise представила учасникам конференції напрацювання, кейси з парадигми Industry 5.0, які вже успішно реалізовані в Україні і працюють в інтересах Українського бізнесу. Як відзначив Олег Щербатенко, провідні компанії в Україні формують стратегії і впроваджують рішення, спираючись на інновації і довгострокові цілі. 

Маніфест декларує пріоритетність розробки стратегічних і програмних документів, а також дієвих механізмів їхньої реалізації, для забезпечення переходу до Industry 5.0 за такими напрямами, як-от:

  • Визначення DeepTech-інновацій як фокусу уваги.
  • Фокус на посилення стійкості «ланцюгів доданої вартості» (ЛДВ) та екосистем. 
  • Перехід на циркулярні виробництва й циркулярну економіку загалом.
  • Диджиталізація — не тільки для прибутків, але й для людей та планети.
  • Децентралізованість та адаптивність для меншої вразливості та забезпечення стійкості та стабільності. 
  • Перехід на принципи та стандарти ESG (Environmental, Social, Governance — навколишнє середовище, соціальна сфера та відповідальне врядування).
  • Курс на урядування 5.0.
  • Інтеграція та співпраця з військово-технічною галуззю з метою зміцнення критичної інфраструктури та розвитку технологій подвійного призначення.
  • Відновлення та зростання людського капіталу.
  • Інклюзивність, випереджальний та інноваційний розвиток малих та середніх підприємств (МСП) в напрямку подвійного, цифрового та зеленого переходу. 

З повним текстом Маніфесту можна ознайомитися тут.

Організатори  конференції «Індустрія 5.0 в Україні» Асоціація підприємств промислової автоматизації України провели захід в рамках швейцарсько-Українського проєкту «Зміцнення членських бізнес-об’єднань ММСП в Україні (II фаза)», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) спільно з Міністерством економіки України та за підтримки уряду Швейцарії.

Новини
Традиційна і відновлювальна енергетика
R&D