IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Європейський зелений курс: Олег Щербатенко розповів про IT-рішення на конференції АППАУ щодо Industry 5.0

2023.07.18
Новини
Машинобудування
Виробництво
Європейський зелений курс: Олег Щербатенко розповів про IT-рішення на конференції АППАУ щодо Industry 5.0

На сьогодні Український бізнес має успішні кейси і рішення зеленого переходу і робить кроки до цілей Європейського зеленого курсу. Як відзначив Олег Щербатенко, засновник і СЕО компанії IT-Enterprise на конференції «Industry 5.0 в Україні» від АППАУ його команда продовжує розвивати відповідні IT-рішення для провідних Українських промислових компаній. 

За словами Олега Щербатенко, повномасштабна війна не має сповільнити ці рухи, а навпаки для того, щоб зберегти та розвивати ринки і співпрацю в країнах Єврозони, Українські експортери активно шукають рішення того аби рухатися у фарватері пріоритетних для Європи цінностей і вимог до виробництва. Це своєю чергою створює попит на IT-продукти Industry 5.0. 

Так, на сьогодні найбільш популярні рішення від команди IT-Enterprise з боку Українських промислових компаній стосуються процесів з: 

  • обліку, контролю та зниження відходів на виробництві; 
  • створенню цифрового паспорта продукції та відходів; 
  • оптимізації використання ресурсів (Digital Twins, SmartFactory, Predictive Maintenance, ML/MV);
  • безпаперової роботи (Signy, SmartTasks, ForceBPM, AR); 
  • Energy.AI.

Як відзначив під час виступу на конференції Олег Щербатенко, сьогодні Український бізнес має успішні приклади того як в країні відбувається рух до цілей Європейського зеленого курсу і кліматичної нейтральності.

Наприклад, постачальник електричної енергії «ДНІПРОСТАЛЬ-ЕНЕРГО» — INTERPIPE демонструє, що комплексне «зелене» виробництво можливе. Аналогічним шляхом йдуть підприємства гірничо-металургійної групи Метінвест, менеджмент яких впроваджує відповідні рішення. 

«Європейський зелений курс, циркулярна економіка, філософія Industry 5.0. Війна і її виклики не мають прибрати ці орієнтири з порядку денного суспільства. Навпаки.

Єдиний шанс Української економіки вирватися з безперспективної ролі продавця сировини
це консолідувати всі ресурси для того аби збільшити долю перероблення, створення готової продукції для експорту.

Нам неодмінно необхідно орієнтуватися і популяризувати підходи Industry 5.0, яка буде важлива і в процесах відбудови України»,
відзначив СЕО IT-Enterprise. 

На конференції Український кластерний альянс та АППАУ проініціювали підписання «Маніфесту щодо переходу України до Індустрії 5.0». Маніфест підписали понад 30 кластерів та асоціацій України.

Олег Щербатенко раніше неодноразово наголошував на важливості сучасних рішень з автоматизації процесів для якісної відбудови України, а також відзначав що бізнес в Україні під час повномасштабного вторгнення продовжує активно автоматизувати процеси для більш ефективного керування підприємствами.

Новини
Машинобудування
Виробництво