IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT Enterprise взяла участь у найбільшому українському фестивалі сучасних технологій Interpipe TechFest

2018.09.18
Новини
IT Enterprise взяла участь у найбільшому українському фестивалі сучасних технологій Interpipe TechFest

15-16 вересня у Дніпрі відбувся Interpipe TechFest - унікальний майданчик для демонстрації досягнень і майбутнього інженерії України вже третій рік поспіль. Фестиваль 2018 - це зустріч провідних підприємств різних галузей і постачальників передових рішень з молодими фахівцями в інженерії й техніці. Гості Interpipe TechFest могли відвідати 11 тематичних експозон, серед яких: Космос, Промисловість, Робототехніка, Технічна освіта, Хімічні експерименти, DIY, Альтернативна енергетика, Book Show, Настільні ігри, InnoDnipro і найпопулярніша зона експериментів - Technical Fun Demo Zone. Всі новинки і технології можна було випробувати на собі. Особливу увагу привертали змагання моделей кораблів і літаків.

В експозиції КОСМОС свої розробки представили КБ «Південне», Південмаш, Хартрон-Аркос і Елміз. Поруч з великими підприємствами виставились космічні стартапи: Space Cossacks, Dnipro Sky Lab, Клуб експериментального ракетобудування і Semargl. Два дня під відкритим небом вони запускали ракети й літаки. У космічному лаунжі відвідувачі мали можливість дивитися запуски ракет останніх років.

Вперше у фестивалі брало участь харківське КБ ім. Морозова - головний вітчизняний розробник бронетанкової техніки. Харків'яни привезли новий український бронетранспортер БТР-4МВ1. Провідні розробники авіатехніки «Мотор Січ» та «Івченко Прогрес» представили двигун АІ 450 для нового гелікоптера «Надія».

Команда IT-Enterprise, спільно з фахівцями SmartEAM, продемонструвала на своєму стенді AR-рішення на основі Google Glass Enterprise Edition 2.0. IT-Enterprise - перший партнер Google в програмі розробки ПО для Google Glass, який отримав окуляри нового покоління. На стенді в рамках Interpipe TechFest, ми демонстрували можливості пристрою, який за допомогою цих окулярів дозволяють бачити виробничі параметри працюючого обладнання, розпізнавати й фіксувати дефекти, а також взаємодіяти з обладнанням або призначати роботи за допомогою голосових команд. Рішення оцінили усі відвідувачі виставки: як керівники великих виробничих підприємств, так і молоде мобайл-активне покоління.

«…Щирі вітання всьому колективу IT-Enterprise, які успішно демонструють технологію AR для виробництва на Interpipe TechFest. Варто зазначити, що це їх перша поява на Фесті. Додатки AR були продемонстровані як на Google glaces, так і на мобільних пристроях. Користувач бачить реальну картину виробничих КРІ просто наводячи пристрій на конкретний фізичний об'єкт.» - зазначив генеральний директор АППАУ, Олександр Юрчак на сторінці групи Асоціації в Facebook

Значну увага на фестивалі приділили розробкам молодих вчених. Найкращі технічні вузи України представили на Interpipe TechFest свої розробки. Студенти КПІ і Одеська Політехніка спроектували гоночні боліди, Чернігівського НТУ - електрокар, дрони і безпілотники власної розробки привезли студенти НАУ. Всього участь взяли 16 внз країни.
Традицією фестивалю стали інженерні стартапи. Український стартап Emotion labs випускників Національного Гірничого Університету та Київського Політехнічного Інституту реалізував технологію вимірювання тиску на зап'ясті, створивши розумні годинник EMwatch.

R&A design представили MOVEONE - перший український самокат для дорослих, обладнаний системою складання в один клік. Малогабаритна модель від українських розробників дозволяє подорожувати навіть у метро. Стартапери з ARTKB показали першу в світі голосову маску для мобільних телефонів Hushme. Така маска забезпечить конфіденційність телефонних перемовин в open space.

Вперше в цьому році пройшла виставка-продаж науково-популярних книг Dnipro Book Show. Видавництво «Старого Лева», «Ранок», «Основи», «Фонтан Казок» представили новинки науково-популярної літератури. Відбулися 2 презентації книг «мікроботів», Олега Чаклун і «Місія - космос» Леоніда Каденюка.
Не залишилися без уваги й діти: для них фанати з Ukrbricks організували велике Lego-будівництво школи чарівництва Гоґвардс. Ще 170 тисяч кубиків привезли для створення героїв Marvel - Капітана Америки, Залізної людини і Оси.

Федерація автомодельного спорту провела видовищні бої моделей танків і показові заїзди техніки. Вражаючим був бій воїнів з орками зі світу Warhammer, створений з 5500 паперових воїнів дніпровським вченим Юрієм Гончаровим.

Цього року Interpipe TechFest зібрав більше 150 організацій-учасників виставки, 300 учасників змагань в 7 технічних дисциплінах, понад 30 спікерів лекторію. Був також встановлений рекорд України - найбільший макет промислового обладнання з картону.

IT-Enterprise дякує компанії ІНТЕРПАЙП за організацію цього унікального заходу і можливість продемонструвати свої рішення для численних відвідувачів фестивалю!

Новини