IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise інтегрувала Дія.Підпис у власні сервіси

2021.12.06
Новини
Електронний документообіг і BPM
IT-Enterprise інтегрувала Дія.Підпис у власні сервіси

Особистий ключ в Дія.Підпис є унікальним, оскільки зберігається в різних місцях. На відміну від поширеного файлового ключа він має вищий рівень безпеки. Дія.Підпис — це кваліфікований електронний підпис, або КЕП, саме цей статус ключа є за Законом України «Про електронні довірчі послуги» правомірним. За допомогою Дія.Підпис можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо. Дія.Підпис дає змогу підтвердити цілісність електронного документа та ідентифікувати підписувача. Даний КЕП є аналогом власноручного підпису.

«По-перше, це зручно. Дія.Підпис — дуже популярний спосіб підпису документів, більшість людей вже використовують його для отримання послуг, тому й виник запит на використання і в робочій сфері. Держава у смартфоні — це вже сьогодення, ми стараємося заради вашої зручності», — зазначив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

«У наших клієнтів виникла потреба в застосуванні Дія.Підпис для візування робочих документів. Ця опція дозволяє швидко здійснювати операції електронного документообігу в великих компаніях та на підприємствах. В першу чергу тому, що для отримання ключа працівникам не потрібно йти до АЦСК (Акредитований центр сертифікації ключів) з паспортом і чекати на ідентифікацію особистості та його видачу. Достатньо мати смартфон й 5 хвилин часу. По-друге, така опція передбачає в найзручніший спосіб ставити КЕП від свого імені та оптимізувати роботу з електронними документами. Разом з розробниками Дія.Підпис ми інтегрували цю можливість у власні сервіси, щоб задовільнити нагальну потребу наших користувачів», — прокоментував керівник департаменту системних технологій Костянтин Шурек.

Інтеграція Дія.Підпис є однією з переваг нової версії IT-Enterprise 2022, що вийшла вже у жовтні 2021 року. Щороку компанія IT-Enterprise випускає новий актуальний реліз програмного забезпечення, що дозволяє клієнтам спрощувати та вдосконалювати свою роботу згідно з вимогами часу.

Довідка: На порталі можна отримати онлайн майже 70 державних послуг, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 12 своїх цифрових документів та 12 послуг. Серед документів: ID-картка та закордонний біометричний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження та довідка переселенця (ВПО),  а також міжнародний, жовтий та зелений внутрішні COVID-сертифікати.  Особливої уваги заслуговує революційна технологія Дія.Підпис — найзахищеніший електронний підпис просто у смартфоні.

Новини
Електронний документообіг і BPM