IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Альтернатива 1С: 7 переваг української MASTER:Бухгалтерія

2022.07.19
Новини
Фінансові та сервісні компанії
Бухгалтерія
Альтернатива 1С: 7 переваг української MASTER:Бухгалтерія

З початком повномасштабного військового вторгнення в Україну питання відмови від російського програмного забезпечення зазвучало з новою силою. Адже, як відзначили під час IFRSForum Ukraine-2022, використовувати (і підтримувати тим самим) інтелектуальний програмний продукт ворога, який щодня нищить Україну, є аморальним. 

Тож остаточна відмова від російської 1С є важливим завданням для українського бізнесу. Державний сектор, великий і середній бізнес відмовилися від російського програмного забезпечення ще з 2017 року і вже тривалий час працюють, спираючись на програмне забезпечення українських продуктових IT-компаній (кейси про впровадження і вигоди).

Наразі дійшла черга й до змін у сегменті малого бізнесу, 80% якого, за оцінками Марії Галелюки, керівниці проєктів IT-Enterprise, до 24 лютого 2022 року вели бухгалтерію в російській 1С. 

«Бухгалтери звикли до 1С, як звикають до монополіста. Тривалий час це було ключовою причиною чому малий бізнес здебільшого не шукав нових рішень. Але 24 лютого все змінилося. І тепер ми бачимо що власники та керівники компаній активно переходять на українське програмне забезпечення MASTER:Бухгалтерія, яке успішно розвивається з 2017 року» — відзначила Марія Галелюка. 

Про те, що українська бухгалтерська програма MASTER нічим не поступається російському, тепер вже «токсичному» софту, говорять учасники ринку. Так, окрім морально-етичного аспекту, українські підприємці відзначають такі функціональні переваги MASTER:Бухгалтерія: 

   1. Глибока синхронізація із українським законодавством. Адже український розробник оперативніше і глибше за інших розуміє всі законодавчі рамки роботи бізнесу в Україні, тож інсталює законодавчі оновлення так, щоб користувачеві було зручно дотримуватися чинних вимог і правил.

   2. Навчання та цілодобова підтримка з боку української команди, яка на відміну від іноземних колцентрів і служб підтримки добре розуміє користувача, ритми роботи українського бізнесу і буквально говорить з клієнтом «однією мовою».

   3. SaaS-модель використання рішень, як варіант роботи в умовах дистанційної роботи 24/7/365 та надійне збереження даних в автономних хмарах.

   4. Можливість оперативно доналаштовувати модулі під специфічні задачі клієнтів.

   5. Можливість вести різні види обліку (податковий, бухгалтерський, управлінський, облік за МСФЗ).

   6. Можливість під'єднати додаткові модулі, як-от: Кадри, Зарплата, Облік автотранспорту, Бюджетування, Документообіг, CRM тощо.

   7. Єдине інформаційне середовище із наскрізними бізнес-процесами, що економить купу часу по введенню інформації, її мапуванню тощо.

Як відзначили у червні учасники серії навчальних вебінарів від MASTER, важливим для них під час прийняття рішення про вибір програмного забезпечення була тривала й успішна історія команди-розробника.

MASTER:Бухгалтерія напряму пов'язана з IT-Enterprise — компанією-лідером продуктового IT, яка працює з 1987 року, має клієнтів і партнерів в різних країнах Європи, Америки, Азії. В України співпрацює із провідними компаніями, зокрема, МХП, Megogo, Укрнафта, Епіцентр К, Roshen, Ferrexpo, Укрпошта. 

Новини
Фінансові та сервісні компанії
Бухгалтерія