IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

В АТ «Укрпошта» відзначили стратегічне значення цифровізації, яку проводить команда IT-Enterprise

2023.05.10
Новини
Логістика, перевезення, транспортування
Продажі
В АТ «Укрпошта» відзначили стратегічне значення цифровізації, яку проводить команда IT-Enterprise

У березні 2021 року АТ «Укрпошта» й українська продуктова компанія IT-Enterprise уклали договір про впровадження комплексної ERP-системи. У 2022 році завдяки впровадженню в експлуатацію програмного рішення IT-Enterprise оптимізовано процес перевірки та погодження всіх проєктів нормативних, організаційно-розпорядчих документів.

Як зазначено у звіті АТ «Укрпошта» за 2022 рік, завдяки впровадженню нової фронт-офісної системи та ERP-системи IT-Enterprise компанія провела автоматизацію всіх функцій точок продажу для забезпечення їх обліку, контролю, швидкої адаптації персоналу, якості обслуговування клієнтів та запровадила єдину систему обліку.

Так, у 2022 році команда IT-Enterprise провела низку робіт, які дозволяють підвищити керованість процесами, що стало особливо важливим в умовах повномасштабного вторгнення і кадрових змін. Було автоматизовані процеси закупівель, продажів, управління запасами та договорами, а також ведення бухгалтерського, податкового обліків та казначейські розрахунки. Наразі АТ «Укрпошта» перейшла на внутрішній, а також зовнішній — з центральними органами виконавчої влади, партнерами та контрагентами — електронний документообіг. 

Одним з результатів роботи команди IT-Enterprise у 2022 року в проєкті стало переведення понад 70% бізнес-процесів в цифровий формат, консолідація роботи всіх 26 регіональних філій, близько 6000 співробітників АТ «Укрпошта» перейшли на роботу в рамках однієї платформи з єдиними наскрізними бізнес-процесами.

«Впровадження таких рішень підвищує керованість процесами, дозволяє зберігати і розвивати величезну інфраструктуру «Укрпошти», що в ситуації повномасштабного вторгнення набуло ще більшого значення, переконаний Олег Щербатенко, СЕО компанії IT-Enterprise. Для мільйонів громадян України робота «Укрпошти» це маркер сталості процесів — поки пошта і місцевий магазин працюють є відчуття хоча б мінімального рівня сталості процесів, стабільності. Я дуже пишаюся, що наша команда є залученою до впровадження EPR-систем в «Укрпошта» і ми можемо зробити важливі кроки для цієї інфраструктури, яка навіть у рік повномасштабної війни демонструвала неймовірну наполегливість, стійкість намірів робити зміни позитивні, надавати послуги населенню і розвивати ці послуги під нові задачі споживачів». 

«Укрпошта» зберегла можливість надання поштових, фінансових та логістичних послуг у всіх населених пунктах на підконтрольній Україні території, при цьому зберігаючи доступні тарифи. Ми доставляємо посилки та пенсії в прифронтові містечка і села Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей. Разом з тим компанія виконувала державні проєкти з релокації підприємств та доставляння гуманітарної допомоги, що лягло додатковим навантаженням на логістичну мережу, але було необхідним рішенням. Попри величезні втрати через війну, ми змогли у 2022 році зберегти команду, виконувати всі фінансові зобов’язання і навіть продовжили інвестувати в раніше розпочаті проєкти. «Укрпошта» у 2022 році зафіксувала збитки, але, враховуючи вжиті заходи, будемо робити все, щоб знову вийти в прибуток», прокоментував генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Згідно зі звітом, у 2022 році АТ «Укрпошта» продовжила автоматизацію та закупила і встановила у відділеннях 780 POS-терміналів. Шляхом збільшення їх загальної кількості до понад 8500 одиниць доходи від надання послуг за еквайринговими операціями зросли на 194,3% у порівнянні з 2021 роком.

Всього за 2022 рік АТ «Укрпошта» сплатила 2,9 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Також компанія продовжила інвестувати у комп’ютеризацію сільських відділень, відкриття 120 нових та ремонт 326 відділень поштового зв’язку та запуск 780 нових пересувних. 

Детальніше про перший етап робіт впровадження ERP-системи IT-Enterprise про рекордну швидкість впровадеження ERP-системи в АТ «Укрпошта», цифровізацію 70% бізнес-процесів і аудиту фінансової звітності Baker Tilly можна прочитати тут.

Новини
Логістика, перевезення, транспортування
Продажі