IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Рішення з виявлення аномалій Anna Maly представить Україну на Web Summit Rio 2023

2023.04.27
Новини
Приладобудування, електротехнічна промисловість
R&D
Рішення з виявлення аномалій Anna Maly представить Україну на Web Summit Rio 2023

Учасники міжнародного WEB Summit Rio 2023, Бразилія зможуть познайомитися з Anna Maly, інноваційною розробкою команди IT-Enterprise. З 1 по 4 травня Anna Maly та її таланти будуть представлені новій міжнародній аудиторії у Південній Америці, що виходить за межі традиційних регіонів активності рішення — Північна Америка, MENA, Європа.

Рішення на базі штучного інтелекту — Anna Maly було вперше протестовано в грудні 2021 року та привернуло уваги системних промислових українських компаній, найбільш показові з який Астарта-Київ та Interpipe наразі залучили можливості рішення до своїх виробничих процесів.

Це рішення від команди IT-Enterprise покликано невпинно аналізувати стан промислового обладнання та виявляти аномалії в роботі машин за найменшими ознаками. Це дає можливість передбачити та уникати аварій, вимушених зупинок, витрат на ремонти (до 90% економії) та подовжити цикл використання обладнання в цілому. Аналіз процесів відбувається за десятками ознак і їхніх комбінацій, а сигнал про відхилення, аномалію, надходить на ранній стадії виявлення зміни тренду в роботі.

Суттєвим для компаній-користувачів можливостей Anna Maly є той фактор, що поточна експлуатація не потребує залучення окремого фахівця з досвідом в ІТ. Як свідчить практика, технічний персонал, який здійснює операційне управління та контроль обладнання легко інтегрує у свої поточні робочі процеси моніторинг показників від Anna Maly, що працює цілодобово. Найбільш принципову інформацію на окремий застосунок в мобільному телефоні може також отримувати власник компанії або відповідальні менеджери. 

«Це та галузь застосування, де можливості штучного інтелекту працюють на людину і дають важливу інформацію для подальшого прийняття рішень. Я продовжую наголошувати, що людина має робити виріб, приймати рішення. Філософія наших інновацій зі штучним інтелектом передбачає контроль і головування з боку людини. Ми працюємо зі штучним інтелектом понад 10 років і, розвиваючи потенціал штучного інтелекту для промислового виробництва, дотримуємося філософії контролю з боку людини» відзначив Олег Щербатенко, СЕО компанії IT-Enterprise. 

Як відзначають в IT-Enterprise, Anna Maly здатна на 5-10% підвищити надійність обладнання, забезпечити у 2 рази швидший доступ до інформації про обладнання, та на 30% знизити витрати на обслуговування.

Anna Maly працює на основі вивчення великого масиву даних (Big Data) роботи обладнання, які надходять від датчиків стану обладнання, що контролюють технологічний процес. Рішення використовує понад 50 різних методів для виявлення аномалій, у тому числі на основі багатопараметричних нейронних мереж, методів штучного інтелекту і машинного навчання. 

Anna Maly вивчає дані за кілька хвилин, попереджає на самому початку, коли з'явилася навіть невелика тенденція, знаходить складні закономірності, які людина не бачить, виявляє аномалії без залучення людини, не вимагає обслуговування та підтримки аналітиків, математиків і спеціалістів ІТ, працює 365/24/7.

Як відомо, IT-Enterprise постійно здійснює проєкти для підвищення загальної ефективності обладнання (OEE) та має багаторічний досвід інтеграції з обладнанням за допомогою IIoT.

Як відзначили в команді IT-Enterprise, спочатку вони були вкрай зацікавлені в тому, щоб продукт був найкращим на ринку і задовольняв потреби клієнтів компанії (проводили дослідження ринку, аналізували потреби користувачів та використовували найновіші технології у розробці), а потім процес пошуку найкращого рішення став ще й науковим дослідженням.  

«Ми витратили декілька років на створення платформи для розробки, що дозволило нам створювати нові продукти високої якості. Ми залучали найбільш кваліфікованих фахівців зі значним досвідом методів роботи з алгоритмами штучного інтелекту, відзначають в команді IT-Enterprise, тож коли Anna Maly почала отримувати визнання на міжнародних технологічних форумах ми не були здивовані, бо фактично ще до цього зрозуміли, що в цій частині роботи зі штучного інтелекту Україна має значні напрацювання та можливості». 

У 2022 році інноваційні розробки Anna Maly та Koeebox були презентовані професійній спільноті в Естонії, Чехії, регіоні MENA. 

Новини
Приладобудування, електротехнічна промисловість
R&D