IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Олег Щербатенко виступив на тематичній панелі в рамках КМЕФ

2019.11.11
Новини
Олег Щербатенко виступив на тематичній панелі в рамках КМЕФ

8-9 листопада у КВЦ «Парковий» відбувся Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ). Форум традиційно об’єднав представників влади та бізнесу України, міжнародних організацій, інвесторів, аналітиків економіки.
КМЕФ функціонує з 2014 року для вироблення оптимальної стратегії довгострокового розвитку української економіки. Ініціатор Форуму - Василь Хмельницький, засновник холдингової компанії UFuture.

Спеціальним гостем Форуму став китайський підприємець Джек Ма, засновник майданчику електронної комерції Alibaba Group. Це перший візит Джека Ма в Україну. На думку китайського підприємця, основним завданням для України на сьогодні є розвиток приватного сектору економіки та підтримка підприємництва. Джек Ма вважає, що першочергово уряду України необхідно покращити інфраструктуру платежів, інтернет-зв’язок й логістику.

Особливістю КМЕФ-2019 стала рекордна кількість партнерів, які представляють як український, так і закордонний бізнес. Такі комунікаційні майданчики дозволяють бізнесу окреслити своє бачення проблем економіки України, запропонувати моделі їх вирішення, донести свої побажання представникам влади, знайти нових партнерів та укласти нові контракти. Крім того, закордонний бізнес має можливість ознайомитися з можливостями, які надає українська економіка. Саме з цією метою Олег Щербатенко, директор IT-Enterprise виступив на тематичній панелі «Розкриття економічного потенціалу індустрії 4.0».

«Головне в компанії - люди. Ті, хто знають, як працюють галузі, як в них відбувається трансформація», - зауважив Олег Щербатенко. – «Усі ІТ-рішення спрямовані на те, як допомогти людині вийти з процесів виробництва та прийняття рішень, щоб усе працювало ефективно. Багато програм стануть автоматичними, і деякі напрямки ІТ мають зникнути.»
Як Голава Правління АППАУ, Олег Щербатенко добре знає про ті можливості, які відкриває якісна цифровизация: «

Індустрія 4.0 - те, що змушує нас рухатися в майбутнє. Тут немає старого і нового поколінь - є готовність постійно змінюватися заради можливостей». Один із прикладів - компанія Interpipe, CFO якої, Денис Морозов, розкрив ключові проблеми впровадження змін на тій же панелі.

Нагадаємо, що IT-Enterprise вчергове стала спонсором КМЕФ та презентувала свої рішення на стенді. Мова про модель цифрової фабрики 4.0 (SmartFactory) з демонстрацією технологій 4.0 – Digital Twin, Predictive Maintenance, Machine Learning, AR/VR, IIoT, Artificial Intelligence, а також демонстрацію роботів спільно з FANUC.

 

Новини