IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

МОДУЛЬ "ЕЛЕКТРОННИЙ ТЕНДЕРНИЙ МАЙДАНЧИК" ERP-СИСТЕМИ IT-ENTERPRISE НА ПОРТАЛІ ВАО "ПОЛТАВСЬКИЙ ГЗК".

2012.04.16
Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Закупівлі та склад
МОДУЛЬ "ЕЛЕКТРОННИЙ ТЕНДЕРНИЙ МАЙДАНЧИК" ERP-СИСТЕМИ IT-ENTERPRISE НА ПОРТАЛІ ВАО "ПОЛТАВСЬКИЙ ГЗК".

Модуль «Електронний тендерний майданчик» ERP-системи IT-Enterprise на порталі ВАО «Полтавський ГЗК».

16.04.2012

 

ВАО «Полтавський гірничо -збагачувальний комбінат» (місто Комсомольськ Полтавської області) — лідер гірничо -металургійної промисловості України. Підприємство є одним з найбільших виробників та експертів залізорудної сировини.

Відомо, що вибір кваліфікованих постачальників та формування взаємовигідних партнерських відносин з ними дозволяє знизити ризики, які можуть виникнути під час проведення закупочних тендерів. Тому керівництво ВАО «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» Ferrexpo поставило перед корпорацією «Інформаційні технології» чітке завдання — оптимізувати процедуру вибору постачальників, організувати процес таким чином, щоб учасники тендерів конкурували між собою, тим самим забезпечуючи підприємству найбільш вигідні умови співробітництва та оптимальну ціну на закупівлю товаро-матеріальних цінностей та послуг. Для цього постачальники повинні брати участь у відкритих електронних торгах (аукціонах), а система повинна аналізувати цей процес у реальному масштабі часу.

Корпорація «Інформаційні технології», ведучий розробник програмного забезпечення для автоматизації великих промислових підприємств, вирішила поставлене завдання. Всі роботи по оптимізації бізнес-процесу управління тендерними закупівлями були успішно реалізовані за допомогою спеціалізованого веб-модуля «Електронний тендерний майданчик» ERP-системи IT-Enterprise.

Тепер процедура взаємодії між компанією та постачальниками виглядають наступним чином.

Модуль «Електронний тендерний майданчик» системи IT-Enterprise на порталі ВАО «Полтавський ГЗК»  https://tender.ferrexpo.poltav a.ua/tenders забезпечує доступ до  відкритих та закритих торгів ВАО «Полтавський ГЗК». Система IT-Enterprise дозволяє потенційному постачальнику подати заявку на акредитацію, ознайомитися з тендерною документацією, подати тендерну пропозицію, слідкувати за процесом подачі комерційних пропозицій другими постачальникам та брати участь у аукціоні на протязі всього тендерного періоду.

У ERP-системі IT-Enterprise проводиться також основна частина бізнес-процесів, зв’язаних з закупівлями та проведенням тендерів. На основі плану закупівель автоматично формується перечень необхідних тендерів по номенклатурним групам. По кожному тендеру проходить бізнес-процес стадійної угоди, у рамках якого формується запит комерційної пропозиції та затверджується перечень учасників для розсилки. Далі тендер розміщується на порталі ВАО «Полтавський ГЗК» де проводяться електронні торги. По завершенню тендера в системі IT-Enterprise зберігаються в електронному вигляді всі тендерні пропозиції, формуються для зрівняння, тендерні таблиці та протоколи засідань тендерного комітету. Система автоматично рекомендує переможця тендера на основі бальної оцінки показників тендерних пропозицій. Також у системі IT-Enterprise зберігається історія всіх тендерів, ведеться нормативно-правовий облік, структурується інформація по товарним групам, параметрам проведення тендерів по кожній товарній групі та т. д. 

На сьогоднішній день корпорація «Інформаційні технології» успішно завершила проект «Управління вибором постачальника» для ВАО «Полтавський ГЗК», забезпечивши замовнику ряд важливих конкурентних пропозицій:

  • Забезпечена прозорість тендерного процесу
  • Завдяки проведенню тендерів типу «аукціон» постачальники конкурують між собою в режимі онлайн, що дозволяє знизити ціну закупки 
  • Ведеться автоматизована акредитація постачальників по групам товаро-матеріальних цінностей та послуг, а також «чорний список» постачальників
  • Скорочено час на обробку тендерної документації (електронна домовленість та затвердження заявок на закупівлі, протоколів рішень)
  • Постачальники інформуються про тендери
  • Всі комерційні пропозиції постачальників попадають в ERP-систему IT-Enterprise в електронному вигляді через сайт
  • У ERP-системі IT-Enterprise аналізуються всі пропозиції, забезпечується зберігання тендерних документів.

Корпорація «Інформаційні технології» має багаторічний досвід співробітництва з компанією Ferrexpo. ERP-система IT-Enterprise встановлена і на  других підприємствах групи Ferrexpo, а саме, на Єристівському гірничо-збагачувальному комбінаті та Біланівському гірничо - збагачувальному комбінаті.

ВАО«ПОЛТАВСЬКИЙ ГЗК » /FERREXPO POLTAVA MINING
Найбільший в Україні виробник залізорудних окатишів, застосовуваних у чорній металургії та виробництві сталі. Знаходиться у місті Комсомольськ (Полтавська область).
Ferrexpo є сир’євою компанією з штаб-квартирою у Швейцарії та активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво та експорт залізорудних окатишів, застосовуваних у виробництві сталі. Поточний об’єм виробництва досягає  10 мільйонів тон на рік. Основними замовниками є компанії з Австрії, Сербії, Словакії, Чехії, Германії та других європейських країн, а також Китая, Індії, Японії та других країн АТР (Азіатсько-тихоокеанського регіону).
Акції компанії Ferrexpo котуються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під стікером FXPO.

Додаткову інформацію можливо знайти на сайті:

 www.ferrexpo.com

Дивитись. також

ВСІ ПРОЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ IT-ENTERPRISE НА МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Закупівлі та склад