IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Співробітники ІT-Enterprise розповіли про свої рішення у сфері індустрії 4.0 на конференції Інтерпайп

2017.06.23
Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Виробництво
Співробітники ІT-Enterprise розповіли про свої рішення у сфері індустрії 4.0 на конференції Інтерпайп

22 червня у Дніпрі пройшла конференція «Технології Індустрії 4.0 у промисловості», організована компанією Інтерпайп спільно з АППАУ (Асоціація підприємств промислової автоматизації України).

Участь у конференції взяли національні інноватори Індустрії 4.0, представники провідних промислових компаній, розробників та інтеграторів АСУТП. Йшлося про те, що саме в Україні вже реалізовано в сфері Індустрії 4.0 і як буде працювати промисловість майбутнього.

Керівник проектів IT-Enterprise, Кирило Костанецький, розповів про впровадження проектів Індустрії 4.0 компанії IT-Enterprise на підприємствах Інтерпайп. Зокрема, про систему SmartEAM, що відповідає за надійність роботи обладнання і попереджає несправності.

Сергій Сагун – операційний директор майданчика SmartTender.biz – пояснив, як системи електронних закупівель допомагають комерційним компаніям економити кошти. Зокрема, система управління закупівлями для Інтерпайп була впроваджена однією з перших в Україні, і саме тендерний майданчик Інтерпайп стала одним з прообразів створення системи державних закупівель ProZorro.

Директор з фінансів та економіки Інтерпайп, Денис Морозов, розповів про технології 4.0 для управління промисловою компанією і проектами Індустрії 4.0, які вже працюють на Інтерпайп, більшість з яких реалізовано на основі системи IT-Enterprise:

- Ми живемо і працюємо в епоху цифрової трансформації, динамічних змін ринків, зростання потоку даних. Інтерпайп була однією з перших промислових компаній, що впровадили систему електронних тендерних закупівель, яка стала прообразом майданчика ProZorro. Одними з перших ми впровадили корпоративну систему управління бізнесом (ERP), яка охоплює основні бізнес-процеси: фінанси, бухоблік, персонал, закупівлі, замовлення, виробництво і ремонти. Другим етапом стало впровадження автоматизованої системи відстежуваності виробництва: від руху сировини і напівфабрикатів до відвантаження клієнтам готової продукції. У цехах Інтерпайп вже реалізовані перші проекти цифровий трансформації.

Компанія Інтерпайп вже не перший рік займається впровадженням ERP-систем на своїх заводах за допомогою IT-Enterprise. Початковим проектом був проект автоматизації заводу ІНТЕРПАЙП НІКО ТЬЮБ у 2002 році. Тоді на окремому підприємстві була впроваджена система, яка охоплювала напрямки автоматизації управління виробництвом, логістики, запасів, бухгалтерського та податкового обліку, кадрів, заробітної плати. Згодом на підприємстві була виконана комплексна автоматизація усіх ключових бізнес процесів. Потім цю систему перейняли на інших підприємствах: ІНТЕРПАЙП Нижньодніпровському трубопрокатному заводі, ІНТЕРПАЙП Новомосковському трубному заводі, ІНТЕРПАЙП Сталь.

Наразі паралельно в ERP-системі IT-Enterprise у компанії Інтерпайп працює 4 тис. чоловік. Система охопила всі підприємства компанії. Управління виробництвом та ремонтами, логістикою, запасами, фінансами, бухгалтерський та управлінський облік, управління персоналом – ось функції ERP-системи, які використовує Інтерпайп.

Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Виробництво