IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Big changes: національний оператор поштового зв'язку АТ «Укрпошта» впроваджує систему управління компанії з IT-Enterprise

2021.03.17
Новини
Державні та комунальні установи
Уряд
Big changes: національний оператор поштового зв'язку АТ «Укрпошта» впроваджує систему управління компанії з IT-Enterprise

17 березня 2021 року Укрпошта та IT-Enterprise уклали договір про впровадження ERP-системи вартістю 95,8 млн грн.

Укрпошта почала процес повної діджиталізації компанії. Перехід до роботи у інтегрованій ERP-системі – це ключовий крок трансформації, який вже за два роки дозволить об’єднати функціонал понад 80 окремих систем, в яких зараз ведеться контроль та облік ресурсів компанії: фінансових, людських, матеріальних тощо.

«У 2021 році в Укрпошті відбудеться багато діджитальних трансформацій, і вже невдовзі наші працівники та клієнти відчують це. За два роки ми плануємо повністю перенести всі процеси обліку та управління ресурсами й потоками компанії до нової єдиної системи. Це дасть змогу зменшити вплив людського чинника на формування та обробку даних, поєднає всі потоки та всі дирекції в режимі реального часу. До того ж ми перенесемо документообіг в онлайн і значно підвищимо інформаційну безпеку за рахунок захищеного формату зберігання даних. Ми плануємо почати впровадження нової системи по всій країні до кінця 2021 року. Це фундамент, на якому ми побудуємо майбутні фронт- та CRM-системи», – прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Зараз в Укрпошті функціонує понад 80 систем обліку ресурсів компанії, що діють ще з 2000-х років. Багато з них працюють лише в певному регіоні і ніяк не поєднуються з офісом управління та іншими дирекціями. Відсутність однієї інтегрованої системи призводить до неефективних витрат ресурсів на введення й обробку інформації, синхронізацію даних та, найголовніше, ускладнює необхідні зміни процесів. Нова система має об`єднати у собі всі функції наявних програм, щоб забезпечити швидке та прозоре планування та управління ресурсами у всіх відділеннях усіх регіонів у режимі реального часу. Наприклад, у розрізі управління персоналом нова інтегрована система дозволить формувати актуальні плани розвитку працівників. Також завдяки оперативному відображенню всіх транзакцій в єдиній системі компанія зможе швидко формувати фінансову та податкову звітність.

 «Цифрова трансформація дозволяє компаніям оптимізувати роботу і скорочувати витрати та помилки, спричинені людським фактором. Ми раді допомогти Укрпошті у підвищенні ефективності шляхом діджиталізації – переходу до сучасного цифрового управління процесами», – зазначив Олег Щербатенко, генеральний директор IT-Enterprise.

 Нагадаємо, що 21 травня 2020 року Укрпошта оголосила про тендер на закупку система керування інформаційними потоками, бізнес-процесами та ресурсами з оголошеною вартістю майже 197 млн грн. Свої пропозиції надали 8 компаній, IT-Enterprise запропонувала ціну у 95,8 млн грн, що на 52% нижче від оголошеної вартості тендеру, та показала достатню експертизу в упровадженні таких рішень.

Новини
Державні та комунальні установи
Уряд