IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Олега Щербатенка, директора IT-Enterprise, було обрано новим Головою Правління АППАУ

2019.02.11
Новини
Олега Щербатенка, директора IT-Enterprise, було обрано новим Головою Правління АППАУ

На засіданні АППАУ 5 лютого Головою Правління було обрано Олега Щербатенка.

«Функція АППАУ – створити екосистему для впровадження технологій Industry 4.0 в Україні. А отже – об’єднати зусилля не лише нас як вендорів інновацій, але і ВНЗ, інтеграторів, консультантів – щоб спільними зусиллями змінити Україну. АППАУ – єдина асоціація країни, яка системно займається просування концепції 4.0.,» - дав перший коментар на посту Голови Правління Олег Щербатенко.

IT-Enterprise завжди мала провідну роль в АППАУ і закономірним кроком стало загальне рішення очолити Правління Асоціацією.

«IT-Enterprise сьогодні – ядро екосистеми Industry 4.0: ми описуємо приклади і кейси впровадження та інтеграції, ділимося досвідом – щоб прискорити процес трансформації мислення у бік цифровізації,» - підкреслив Олег Викторович.

Перші кроки як Голова Правління Олег Щербатенко уже зробив: ряд продуктивних зустрічей було присвячено збільшенню учасників АППАУ для посилення впливу Асоціації в Україні.

Особливу увагу директор IT-Enterprise приділяє освіті: «Центри Industry 4.0 на базі університетів – це дослідницькі центри, які продукуватимуть нові рішення у концепції Industry 4.0. В Україні вони вже є в Одесі і в Харкові. Ми ведемо роботу зі створення центра Industry 4.0 у столиці на базі Київського політеху.»

Олександр Юрчак, гендиректор АППАУ так коментує роль Правління та вибори нового голови: «З ростом кількості членів АППАУ, а також нашого впливу на процеси інноваційного розвитку в Індустрії 4.0, ми маємо все більше викликів стратегічного характеру. Такі речі, як загальноукраїнський розвиток Industry 4.0., чи питання співпраці з урядовими структурами, чи експорт та стандартизація – й особливо, в умовах фінансових обмежень, Виконавча дирекція не в змозі вирішувати самостійно. Потрібно більше залучення наших передових участников, їх кураторство окремих напрямків. Що стосується вибору Олега Вікторовича Щербатенко на посаду голови Правління, я щиро радий цьому. IT-Enterprise є одним з найбільш активних учасників Асоціації для промоцію технологій 4.0 і ми по праву вважаємо їх лідером руху 4.0 в категорії ІТ-розробників та інтеграторів. В цьому сенсі, це визнання заслуг всієї компанії у нашій спільноті. Але, безперечно, це також персональні та менеджерські якості Олега Вікторовича, який щиро відданий ідеям колективного розвитку.»

До складу Правління цього року також увійшли: Генадій Кабальський (ВГ «Техінсервіс»), Сергій Чуприков («Метінвест Діджитал»), Андрій Максимець («Фенікс Контакт»), Валентина Адаменко («Ріттал»), Іван Кульчицький (Агенція Європейських Інновацій), Олександр Юрчак (АППАУ), Максим Романов (АППАУ), +1 місце залишено для представника ВНЗ.

Нове правління АППАУ збиратиметься щоквартально для вирішення стратегічних питань розвитку. На 1-му засіданні було окреслено

5 головних векторів розвитку на 2019:

· Повна синхронізація з проектами Стратегії 4.0: підтримка та реалізація проектів.
· Реалізація інноваційного потенціалу в нових форматах: системний запуск інструментів: галузеві Хакатони, Інкубатори-Акселератори та Маркетплейс.
· Повна реалізація потенціалу внутрішньої синергії АППАУ.
· Укріплення позицій членів Асоціації як ідейних лідерів у своїх сегментах.
· Зростання організаційної спроможності АППАУ виконувати більшу кількість проектів з розвитку.

Новини