IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Міорський металопрокатний завод обрав систему IT-Enterprise

2020.07.29
Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Виробництво
Міорський металопрокатний завод обрав систему IT-Enterprise

Міорський металопрокатний завод (ММПЗ) – інвестиційний проект австрійської компанії ММРZ GmbH в Білорусі. Підприємство буде випускати технологічний продукт – білу жерсть – для споживачів Європи, Азії та Америки.

Система IT-Enterprise допоможе підприємству ефективно управляти відносинами з клієнтами, замовленнями, планувати виробництво і реалізацію продукції, управляти закупівлями, контрактно-договірною діяльністю, фінансами та якістю. Крім цього, рішення охопить контроль стану й ремонти обладнання – котелень, підстанцій, допоміжного виробництва. Всього в системі будуть працювати 150 співробітників підприємства.

Устаткування і технології заводу поставляє SMS Group GmbH – провідний виробник обладнання для для сталеплавильних і прокатних цехів металургійних підприємств.

Цифрове бізнес-рішення для ММПЗ складається з MES-системи X-Pact MES 4.0 (SMS Group GmbH) та ERP-системи IT-Enterprise. Взаємодія цих систем дозволить реалізувати виробниче планування й облік в єдиному інформаційному полі, що зробить процеси прозорими і керованими, а також дозволить підприємству ефективно працювати із запитами клієнтів. В ході проекту інтеграційне рішення щодо обміну інформацією онлайн компанії SMS Group і IT-Enterprise розробляють спільно.

Одна з особливостей цього проекту полягає в тому, що впровадження платформи IT-Enterprise в greenfield-проект було розпочато ще на стадії будівництва. Основний контур управління буде реалізований до запуску підприємства. Це дозволить забезпечити роботу по збудованим бізнес-процесам із перших днів промислової експлуатації.

"Головним критерієм при виборі партнера для нас став досвід успішних впроваджень на підприємствах нашої індустрії. Компанія IT-Enterprise реалізувала аналогічні проекти для успішних на світовому ринку виробників металургійної продукції, в т.ч. на їх greenfield-заводах (наприклад, для групи ІНТЕРПАЙП). Гнучкість пропонованої системи IT-Enterprise, можливість її інтеграції з MES і оптимальне співвідношення ціна-якість визначили наше рішення", - коментує Дмитро Славніков, заступник генерального директора з економіки та фінансів ТОВ "ММПЗ-груп".

Генеральний директор компанії IT-Enterprise Олег Щербатенко підкреслив: "Ми зацікавлені у співпраці з лідерами промисловості, які впроваджують передові технології та орієнтуються на світовий ринок. У партнерстві з нашими клієнтами ми реалізуємо проекти в рамках концепції Industry 4.0, допомагаючи створювати високотехнологічну продукцію і оптимізувати собівартість виробництва ".

Проект виконується в партнерстві з ТОВ "Софтек Лаб" – компанією-інтегратором і розробником програмного забезпечення, що реалізує декілька проектів на платформі IT-Enterprise на промислових підприємствах Білорусі. Компанії планують завершити проект в 2021 році.

----

Міорський металопрокатний завод після виходу на проектну потужність стане єдиним у своєму роді виробником жерсті електролітичного лудіння і холоднокатаного листа в Білорусі й займе гідне місце в ряду виробників білої жерсті в СНД і в Європі. Ключовим інвестором будівництва Міорського металопрокатного заводу стала австрійська компанія ММРZ GmbH.

Унікальність заводу полягає в використанні сучасного енергозберігаючого екологічно безпечного обладнання і технологій, що дозволяють виробляти якісну продукцію з мінімальними витратами. На першому етапі передбачається виробництво 150 000 тонн білої жерсті в рік, після пуску другої черги заводу продуктивність збільшиться до 240 000 тонн на рік.

Новини
Металургія та гірничорудова промисловість
Виробництво