IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Брифінг Мінінфраструктури. Цифрові трансформації в морській галузі

2018.08.21
Новини
Брифінг Мінінфраструктури. Цифрові трансформації в морській галузі

В п’ятницю, 17 серпня в Міністерстві інфраструктури відбувся брифінг на тему «Кібербезпека та проекти цифрових трансформацій в морській галузі». Ключовим питанням брифінгу було втілення проекту E-PORT, розробленого компанією IT-Enterprise для ДП “Стивідорна компанія “Ольвія”.

Представник ГО “Е-Україна” Євген Стефанюк зазначив, що втілена на ДП “Стивідорна компанія “Ольвія” система E-PORT — це не просто проект, а готовий працюючий продукт. Все це стало можливим завдяки тристоронній співпраці Міністерства інфраструктури, ГО “Е-Україна” та компанії IT-Enterprise.

Керівник ДП “Стивідорна компанія “Ольвія” розповів про історію й досягнення проекту з впровадження системи E-PORT. У 2015 році почалася робота над проектом. Першим кроком стала діагностика роботи підприємства. Згодом, керівництво прийняло чітке рішення про запровадження комплексної інформаційної системи на підприємстві, яка б об’єднала всі процеси в єдиний інформаційний простір.

Система E-PORT від компанії IT-Enterprise дозволила зробити наступне:

  • Запровадити електронні закупівлі. Крім економії, керівництво отримало можливість сформувати єдину базу заявок і відстежувати інформацію за кожною закупівлею, вантажем чи клієнтом
  • Запровадити електронний документообіг. Всі документи підприємства перейшли в електронний формат - від складського обліку та обліку закупівель до внутрішньої переписки. Час на оформлення та передачу документів вдалося скоротити на 35%
  • Створено єдину електронну систему управління підприємством. Всі дані про діяльність підприємства стали доступні для керівництва в будь-який момент, значно підвищились управлінські можливості

Завдяки злагодженій роботі працівників підприємства та ІТ-спеціалістів, перед впровадженням системи було вивчено всі бізнес-процеси в компанії, внаслідок чого редагувалося технічне завдання і проводилось навчання команди. Коли проект було запущено, перехід до використання E-PORT відбувся плавно, без паніки та ризиків.

Від компанії IT-Enterprise на брифінгу був присутній керівник проектів компанії Роман Яворський. Він відзначив переваги, які система E-PORT надала для ДП “Стивідорна компанія “Ольвія”: кабінет адміністрування, електронний документообіг, інтеграція документообігу з ПАТ “Укрзалізниця” та модуль бізнес-аналітики для ефективного управління підприємством. Разом з тим, він зазначив що треба рухатися не тільки в сфері обліку матеріальних ресурсів, а й аналізувати і запроваджувати світові тенденції. Серед таких може бути застосування VR-технологій для миттєвої оцінки та аналізу вантажів, їх вмісту та маршруту, а також застосування системи предиктивного обслуговування для економії коштів та уникнення виходу портового обладнання зі строю. Такі технології вже широко застосовуються на українських підприємствах завдяки підтримці компанії IT-Enterprise, що дозволяє таким підприємствам значно покращити показники ефективності.

Але головне те, що втілення системи E-PORT було високо оцінене державою. Міністр інфраструктури Володимир Омелян відзначив, що IT-рішення є ключовими в діяльності країни, вони дозволяють значно заощаджувати час та спрощувати процедури. Досвід, втілений на ДП “Стивідорна компанія “Ольвія” обов’язково буде перенесено на порти Одеси та Миколаєва, і вже до кінця року в них будуть запущені пілотні проекти із запровадження системи.

#ITEnterprise #Industry40 #EPORT

Новини