IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Стратегія розвитку no-сode/low-сode платформи IT-Enterprise​ — версія 2024 і ціннісні орієнтири

2023.11.07
Новини
R&D
Стратегія розвитку no-сode/low-сode платформи IT-Enterprise​ — версія 2024 і ціннісні орієнтири

Стратегією компанії була і залишається постійна трансформація для того, щоб всі клієнти могли працювати на найсучаснішій платформі. 

Відеотрек за посиланням 

«Трансформація й осучаснення не припинялися ні на мить з 1987 року і до сьогодні. Ми постійно змінюємо технологічний стек, опановуємо найсучасніші інструменти. Щодо кожного з напрямку проходять еволюційні зміни «АЦДП … БФП … Paperless …», OC «EC OS360/370 … DOS … Windows …  Linux … », «перфокарти … дискети … сховища … IaaS & PaaS & SaaS …». 

Щодня ми працюємо над тим, щоб платформа IT-Enterprise відповідала критеріям сучасності й оновлювалась відповідно до нових викликів. Для цього розвиваємо нові технології й нові продукти», — відзначив засновник і СЕО IT-Enterprise.

Він підкреслив, що згідно зі світоглядом компанії, усі її клієнти незалежно від вибору версії чи продукту за потреби можуть переходити на оновлені версії зі збереженням даних. 

«Ви завжди можете перейти на нову версію платформи, попри те, яку саме версію платформи ви використовуєте зараз. При переході зі старої на нову версію ви завжди збережете набудовані власні функції, дані і інформацію, що накопичувалася роками», — зазначив він.

Єдина екосистема

Впроваджуючи оновлення no-сode/low-сode платформи IT-Enterprise — версія 2024, компанія залишається відданою концепції єдиного цифрового простору, що досягається шляхом запровадження мікросервісної архітектури, яка дозволяє працювати з програмним забезпеченням (ПЗ) швидше і дешевше. 

Клієнтами можуть використовувати для роботи, як платформу Linux, так і платформу Microsoft (Windows). Пріоритетом для компанії лишається напрямок no-code/low-code платформи, запровадження SaaS-рішень і Cloud Native.

«Я вірю, що майбутнє за хмарними сервісами. З цією метою ми працюємо над розвитком рішень SaaS, які дозволяють компанії використовувати програмний продукт встановлений не на персональний комп'ютер (On-Premise), а продукт, який розташований в хмарі. 

На базі SaaS-рішень працюють, як продукти IT-Enterprise, так і MASTER. Водночас ми використовуємо різні канали для просування наших програмних продуктів. Зокрема, ми запропонували рішення для каналу продажів navkolo. Наразі у ньому доступні програмні продукти MASTER для мікробізнесу», — повідомив Олег Щербатенко. 

При розробці інструментів компанія орієнтується на ідею, згідно з якою налаштування системи можуть виконати не тільки програмісти, а і бізнес-аналітики.

Інструменти і сервіси IT-Enterprise, MASTER, SmartTender, Signy працюють в рамках єдиної екосистеми. Такий підхід дозволяє зменшити вартість інфраструктури та програмного забезпечення для клієнтів. Зменшити час і спростити процес налаштувань. 

«IT-Enterprise, MASTER, SmartTender, Signy працюють на єдиній платформі, що дозволяє використовувати всі ці інструменти в рамках єдиного рішення. Платформа IT-Enterprise підтримує безшовну інтеграцію з рішеннями MASTER або Signy, що допомагає працювати більш ефективно», — відзначив Олег Щербатенко.

Відданість принципам Industry 4.0 і Industry 5.0

Продовжується рух в бік лідерства щодо Industry 4.0 і Industry 5.0.

«Попри те, що ще чимало компаній в Україні працює ще на рівні Industry 2.0 ми рухаємось в напрямку нових технологій і рухаємось в рамках розвитку ефективних виробництв і активно впроваджуючи сучасні технології Industry 4.0 — Digital Twins, Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Machine Vision (MV), Industrial IoT (IIoT), Predictive Maintenance (PM), Augmented Reality (AR). 

Ми готові до впровадження технологій Industry 5.0 головними напрямками якої є — циркулярна економіка, розвиток рішень на основі великих мовних моделей — Large Language Models, налагодження процесів відповідального виробництва — Responsible Manufacturing», — сказав Щербатенко. 

За його словами, компанія бачить напрямки, в яких потрібно рухатись і робить все можливе для того, щоб клієнти могли отримати усе їм необхідне в межах однієї екосистеми.

«Ми ставимо перед собою завдання розвивати не тільки найкращі ERP-рішення, але і виходити за їхні межі, робити більше ніж ERP+», — підкреслив він.

Оновлення модулів

Щороку відбувається оновлення модулів, які стають більш потужними і гнучкими, більш ефективно задовольняти потреби клієнтів. 2023 рік не став виключенням — протягом року до IT-Enterprise — версія 2024 було внесено 1194 оновлень. 

Наразі, модулі IT-Enterprise охоплюють такі напрямки, як продажі, CRM, управління проєктами, фінанси і казначейство, бухгалтерія, закупівлі і склад, персонал, електронний документообіг і BPM, витрати і контроль, виробництво, R&D, MDM, PDM і PLM, TDM, ремонти та обслуговування

Проєкти стають все більше масштабнішими, що вимагає гнучкої швидкодії зі сторонніми даними, системами, інтеграції в межах єдиного рішення різних систем.

Розв'язати цю задачу допомагає модуль MDM (Master Data Integration). Він дає змогу інтегрувати комплекти IT-Enterprise, налаштувати інтеграцію зі сторонніми системами, виконувати міграцію даних. 

IT-Enterprise продовжує розвивати модулі з планування запасів, налаштування бухгалтерії. 

Серйозні зміни запроваджені в модулі SmartEAM, завдяки якій підвищується ефективність управління виробничими потужностями відповідно до вимог Industry 4.0. Активно розвиваємо модулі виробництва щодо підготовки PDM/PLM; планування MPS, MRP, CRP, APS; обліку ІІoT і MES; планової та фактичної собівартості.

Штучний інтелект 

Ще один важливий напрямок, який представлений в IT-Enterprise — версія 2024 — штучний інтелект (ШІ). 

«В рамках рішень, які використовуються в межах цієї технології в Україні, ми поставили собі за мету бути «піонерами», — зазначив Щербатенко. IT-Enterprise представляє Al.Assistant — помічника зі штучним інтелектом, який працює і з текстовими даними, швидко обробляє великі масиви інформації, формуючи вичерпні відповіді на запити щодо інформації з ERP-системи. 

Інструменти Force BPM

IT-Enterprise продовжує розвивати і впроваджувати інструменти Force BPM, які забезпечують безпрецедентну швидкість впровадження нових бізнес-процесів, змін до наявних, згідно зі стандартами BPMN 2.0, CMMN, DMN. 

Компанія розробила мобільний додаток Force BPM Tasks, а також модулі Force BPM Analytics і Force BPM Reports. Оновлено Force BPM Modeler, завдяки чому він став більш зручним для налаштування бізнес-процесів. 

Велика увага приділяється інструментам бюджетування і казначейства. За цим напрямком IT-Enterprise реалізує проєкти з найбільшими державними компаніями — Укрзалізниця, Укрпошта, з іншими великими компаніями, яким потрібні великі можливості.

Тільки в рамках діяльності Укрзалізниця щодня виконується понад 400 тис. платежів на базі рішення запровадженого IT-Enterprise. 

Інформаційна безпека

В умовах постійної загрози кібератак, які за останній час набувають все більш загрозливих масштабів, IT-Enterprise особливу увагу приділяє питанню безпеки. 

Компанія докладає всіх можливих зусиль аби її клієнти були надійно захищеними у сучасному вразливому світі. У межах цього напрямку проводиться постійна робота з розвитку інструментів захисту інформації і доступу для неї, підвищення захисту від кібератак. 

У IT-Enterprise — версія 2024 запроваджено новий мікросервіс SmartID, який дозволяє проводити ідентифікацію, аутентифікацію й авторизацію — єдину для всіх продуктів і сервісів від IT-Enterprise. 

Другий напрямок — це впровадження безпечних процесів. На початку року була впроваджена система ISO/IEK 27001.

Сертифікація за цим стандартом підтверджує відповідність інформаційної безпеки процесів, розробки, впровадження, підтримки, постачання програмних продуктів і сервісів, інфраструктури IT-Enterprise міжнародному стандарту. 

«Ми постійно працюємо над плануванням безперервності бізнесу (BCP), щоб лишатися стійкими до кіберзагроз сучасного світу», — вказав Олег Щербатенко.

Також, активно впроваджується GDPR (General Data Protection Regulation) стандарт захисту персональної інформації. Україна вже робить перші кроки до створення законодавчого поля регламенту. Натомість IT-Enterprise має багато клієнтів за кордоном, в країнах де стандарт запроваджений і активно застосовується.

IT-Enterprise — версія 2024 відповідає вимогам ISO/IEK 27001 і GDPR compliance.

Заміна ворожого софту

Одним з надважливих пріоритетів роботи компанії є заміна ворожого софту шляхом створення широкого вибору надійних, безпечних і зручних в використанні альтернатив.

Це одне з завдань, яке ми ставимо перед IT-Enterprise і програмними продуктами MASTER, які можуть задовольнити потреби, як великих компаній, так і компаній середнього або малого розміру, навіть мікрокомпаній. 

Багато з них вже відмовились від версії 1С і інших російських компаній, запровадивши продукти IT-Enterprise і MASTER.

Ми робимо все щоб забезпечити компаніям швидкий процес переходу зі збереженням усіх даних. Серед компаній, які вже пройшли процес такої трансформаціїRoshen, Нібулон, Укрпошта, Київміськбуд, Укрнафта, Бориспіль, Укроборонпром, Ferrexpo, BASF, Eurocar, Megogo і багато інших.

«Кількість клієнтів, які впроваджують продукти IT-Enterprise і MASTER зростає щороку. Ці компанії рухаються в майбутнє не з ворожим софтом, а з Українськими програмними продуктами, які відповідають вимогам Українського законодавства, є захищеними, не містять критичних вразливостей та оновлюються з урахуванням найсучасніших технічних вимог», — підкреслив Олег Щербатенко. 

Розширення напрямків співпраці

IT-Enterprise продовжує активно розвиватися, залучаючи партнерів з нових галузей економіки та пропонуючи їм найновіші продукти. 

«В минулому ми більше фокусувалися на співпраці з напрямком виробництва продукції та товарів. З минулого року, в рамках змін, які ми запровадили для розширення бізнесу, почали, зокрема, розвиток продуктової лінійки для роздрібної торгівлі.

Зокрема і через те, що є велика потреба замістити російський софт, який продовжує використовуватись в Україні навіть під час повномасштабної війни. Ми розробили модуль для роздрібної торгівлі POS, розробили власне ПРРО і сьогодні пропонуємо комплексне сучасне рішення в цьому напрямку», — розповів Олег Щербатенко. 

IT-Enterprise продовжує інвестувати в нові конфігурації продуктової лінійки MASTER і розвивати партнерську мережу. Наразі пропонуються рішення: 

«Ми працюємо, щоб кожна компанія могла знайти рішення, якого вона потребує в екосистемі продуктів IT-Enterprise», — сказав очільник IT-Enterprise. 

Олег Щербатенко представив нових клієнтів компанії серед яких гіганти енергетичної галузі DTEK D.TRADING, один з найбільших рітейл-операторів Fozzy, мережа фітнес-клубів Sport Life, фонд «Повернись живим», кондитерський дім VATSAK

Нові проєкти розпочаті з давніми партнерами: Укрзалізниця, Укрпошта і Укрнафта. 

«Компаній з якими працює IT-Enterprise дуже багато і все неможливо назвати в межах однієї презентації, проте всім компанії, які виявили нам довіру ми вдячні за це і за роботу в напрямку розбудови економіки України в умовах повномасштабної війни. Форум присвячено новій версії IT-Enterprise і це — про технології. Проте, я хотів би підкреслити, що головне — це не технології, це — люди», — сказав Олег Щербатенко. 

Він подякував командам з розробки та впровадження, партнерам, клієнтам. 

«Ми разом робимо все, щоб Україна стала сильнішою на економічному фронті, стала прозорою для інвестицій і відповідала вимогам сучасності в бізнесі. Дякую бійцям ЗСУ і Нацгвардії, які захищають всіх нас і весь цивілізований світ. Разом ми переможемо», — висловив переконання засновник і СЕО IT-Enterprise. 

Команда IT-Enterprise проводить щорічний Форум «IT-Enterprise — Digital Transformation Core» протягом 30 років. Подія збирає сотні учасників і є знаковою для технологічної бізнес-спільноти.

Відеозапис за посиланням 

Новини
R&D