IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterpise відзначає важливість ERP-систем під час релокації бізнесу

2022.08.29
Новини
Агросектор і харчова промисловість
R&D
IT-Enterpise відзначає важливість ERP-систем під час релокації бізнесу

Компанія IT-Enterpise оцифровує процеси в українських підприємствах і впроваджує IT-рішення понад 30 років, співпрацює з ключовими учасниками агроринку (МХП, АПК-Інвест, Астарта-Київ, Нібулон, Roshen, Лантманнен Акса). Зараз, коли триває повномасштабне вторгнення в Україну, в компанії відзначають пряму залежність між цифровою зрілістю підприємств і тривалістю його життєвого циклу.  

Так, в IT-Enterprise відзначають, що за останні 6 місяців цифрові рішення дозволили значній частині українського бізнесу, який опинився в зоні небезпеки, зберегти нормативно-технічну документацію, колективні напрацювання, історії змін, індивідуальні проєкти щодо продукції тощо. Це дало можливість переносити підприємства в більше безпечні місця та оперативно відновлювати їх роботу.

Так, наприклад, НВО Імпульс здійснило релокацію з Сєверодонецька та відновило роботу вже на новій території у максимально короткі терміни. До 24 лютого компанія мала значну частину оцифрованих процесів, зокрема R&D-процеси. Тож, коли було прийнято рішення про релокацію, фахівці IT-Enterprise мали відповідне підґрунтя для роботи. Зокрема, працівникам компанії, які фізично знаходилися у різних регіонах, був відновлений доступ (у форматі “онлайн, 24/7/365”) до єдиної цифрової бази R&D-процесів: до технічної документації (PDM) і до ведення технічного документообігу (TDM). Це дозволило відновити роботу над замовленнями конструкторам, технологам і працювати у штатному режимі вже на новій локації. 

А керівництво ПрАТ Латманнен Акса (Lantmännen) нещодовно впровадили управління основними виробничими фондами (ОВФ) через мобільний застосунок. Це дозволило безперебійно керувати виробничими лініями та закрити питання щодо надійної роботи обладнання із рішенням SmartEAM. Тепер керівництво компанії може, зокрема, у 3 рази швидше за необхідності реагувати на “alarm system”, цифровізована інформація про обладнання (всі знання про роботу обладнання, контроль, регламенти, кращі сценарії експлуатації обладнання формуються та збережені у цифровому середовищі), єдина відкрита база знань про обладнання — зводить до нуля ризик, що фахівець-носій знань про роботу обладнання залишить компанію. 

Як відзначили в IT-Enterprise, запит на прискорення цифрування процесів наразі надзвичайно високий. Повномасштабне вторгнення виступило певним каталізатором прискорення диджиталізації в B2B сегменті. 

«Мільйони українців за ці місяці навчилися змінювати своє місце перебування і жити з одним рюкзаком за плечима, бути стійкими й мобільними. Аналогічно українській бізнес вчиться бути мобільним, бути готовим змінювати локацію без зупинок процесів, і зберігати керованість процесами за будь-яких умов. Це виклики надзвичайного рівня, та ми бачимо що це можливо. Тож наразі системні компанії ще активніше оцифровують бізнес-процеси», — відзначив Олег Щербатенко, CEO IT-Enterprise.

За даними Міністерства економіки України, від старту програми релокації – 692 компанії переїхали у більш безпечні регіони країни, а 484 з них почали працювати на нових місцях. Загалом українські підприємці подали 1769 заявки на переміщення виробничих потужностей через платформу цифрової взаємодії. 

Найбільша частка компаній переїжджає з регіонів активних бойових дій до Львівської (24,6%), Закарпатської (16,1%), Чернівецької (11,4%) областей. Також бізнес переміщується до Тернопільської (7,6%), Дніпропетровської (7,4%) та Івано-Франківської (7,3%) областей.

Першоджерело Українські новини

Новини
Агросектор і харчова промисловість
R&D